reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

hello matulki wieczorną porą...moje szkraby śpią uffff.....dzisiaj jakoś spoko....zobaczymy jaka noc :p prosze poradźcie mi co jest dobrego na wypadanie włosów....?????

reklama
Ania mi tez wypadaja juz wszystko wypróbowałam i nic, ale jakos ostatnio mniej moze trzeba po prostu przeczekac?

u nas sloiczki ida w miare ładnie tj do pusta zjadaja tyle ze smaki to niestety maja inne:no:Baska wszelkie owoce, rybki, i deserki owocowe a Jasiu poprostu miesko ale to każde i tyle i maja jeden ukachany słoiczek co jak im daje wieczorem to az piszcza z radosci i w sumie 190 każdy z łyżeczki zjada w 5 min az łyzka nie nadażam podawac - hipp kaszka ryżowa gruszka jabłko:-)

na wypadanie wlosow co najlepsze.... czekac..... zazywalam witaminy ale nic nie dawaly, od jakis 2 tygodni przestaly wypadac... uffff... a teraz odrastaja, mam krociotka grzywke z nowych wloskow:-D

Na wypadanie włosów ja używałam tabletki vitapil i maskę wax w moim przypadku do blond włosów i było o niebo lepiej

Rabbit nie pociesze Cie ale takie "ząbkowanie" może trwać długo :( Kup żel dentinox i posmaruj dziąsła jak przestanie marudzić znaczy że zęby. Może być tak że ząbek wyjdzie niedługo ale może też się wyrzynać najbliższe 2 mce. Niestety tak to już z tymi zębiskami jest.

Z noszeniem po prostu chyba trzeba przestać nosić, dawać jak najwięcej animacji na leżaco a jak płacze zacisnąć zęby...Żaden leżaczek nic a nic nie pomaga???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny zmienie temat, od kiedy uzywacie spacerowek ? Czy jak dzidzia siedzi, czy jesli jeszcze nie to uzywac pozycji pollezacej, ewentualnie jaki jest najlepszy moment dla takiej pozycji ??

ja przesadzilam Franka do spacerowki chwile przed skonczeniem 4miesiecy-konsultiwalam to z naszym pediatra, bylo wtedy lato, a wiem ze zima mamy jakos dluzej uzywaja gondoli. Sama juz bym najchetniej pozbyla sie tych gondolek:tak:
a ha i pozycja pollezaca oczywiscie

moje maluchy maja skończone 4 miesiace. i jeszcze jedno pytanie nasunelo mi sie, czy dodajac do mleka kaszke zmniejszam ilosc miarek mleka? a moze lepiej dac kleik? tez wtedy zmniejszamy ilosc miarek mleka?

czy ktoras uzywala krzesełka coneco gobi? jesli tak to jakie sa wasze opinie

manila, ja zmniejszalam...np na 150ml mleka daje sie 5 miarek to ja dawalam 3 miarki mleka plus dwie lyzeczki kaszki, kleik tez jest ok tyle ze bez smaku:-(

reklama
Wiesz co, jesli chodzi o smaki to glownie bananowa-nie znam dziecka ktoremu by to nie zasmakowalo, a jesli chodzi o firme to Bobovita albo ta druha nestle.
Zreszta taki system miarkowania i mieszania z mlekiem podpowiedziala mi kolezanka, ktora wtedy urodzila blizniaki i to od niej czerpalam najwiecej rad:-)
Te dzieciaczki urodzily sie w 30tc i byly bardzo wrazliwe wiec jej patenty tymbardziej sie sprawdzaly.

A tak a'propos karmienia to od jakich sloiczkow zaczynalyscie i kiedy?

Do góry