reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Karola moze faktycznie to wina Nestle ... Po kleiku kukurydzianym bola je brzuszki ... Kupie bobovite, zobaczymy ..., a dzisiaj jadly pierwszy raz kaszke z malinami, tylko ja podaje lyzeczka, a nie do butli, smakowala :-), tylko boje sie, co znowu wieczorem bedzie

To jest ten schemat moze? http://www.bobovita.pl/cms/images/clipart/File/schematy/schemat ml modyfiko.pdf

Jest tez dla mam karmiacych piersia

Ostatnia edycja:
reklama
My w książeczkach zdrowia mamy plan żywienia:-)Filip za bardzo już mleka nie chce,wypija rano i przed spaniem ze smakiem,ale o 17:00 zawsze zostawia.My z rana podajemy mleczko 180ml,później kaszka mleczno-ryżowa truskawkowa z bobovity(jedzą z łyżeczki aż im się uszy trzęsą) a 13:00 zupka i idą spać,jak wstaną koło 16:00 to deserek wcinają np jogurcik i herbatka,o 17:00 mleczko 180ml, i ok 21:00 znowu mleczko 180ml z dodatkiem kaszli glutenowej(dajemy kaszke manne bezmleczną wieloowocową(bobovita) ok. 2 miarki od mleka na butle i śpią słodko chłopaki do godz 5:00-5:30 o tej porze znowu mleczko 180ml i śpia dalej nawet do 9:30:-)

My zczęliśmy wprowadzac nowe jedzonko od 3,5 miesiaca z tym że jabłuszko zjadali,marchewki nie chcieli więc od razu jarzynowa i zajadali ze smakiem,od kaszki ryżowej w tym okresie mieli problem z kupką.Teraz jedzą pięknie z łyżeczki,nawet śliniaczki mają czyściusie:-)

Ostatnio zaczęliśmy dawac chłopakom zupki po 6 miesiacu z Bobowity(mają grudni do nauki żucia) i niezłe z nnich cwaniaki-to co wodniste było to wypili a te grudki zbierali w buzi aż mieli pełną i strzelali tym niczym z procy-nawet pod dupką można było znaleźć kawałki marchewki:-DJednak te zupki jeszcze nie dla nich-miksujemy i poczekamy troszkę:-)

Ostatnia edycja:
Teraz spia od 21 do 1-2, pozniej do 4,30-5, pozniej 7-8 i juz wstaja, potem drzemka miedzy 11, a 12 jakies 30-40 min, pozniej miedzy 2-3 40 min, pozniej 4,30 do 5,30 i o 21 znowu spac :-)

Karola88 supcio, ze tak wcinaja, ale masz pewnie niezle sprzatanko po tym pluciu :tak:

Ostatnia edycja:
karola88 a jak karmisz łyżeczką tj najpierw 1 a potem 2 czy raz do jednego dziuba a potem do 2?bo nie wiem jaka technike wybrac:) dzięki a u nas jak są sloiczki to jakoś tak czasem niechetnie mleko jedzą a jak podam cos łyzeczka to az mlaskaja:)

u nas maluchy ida spac ok 19:30 i wstaja 4-5 na jedzonko potem ok 7.30 a wstają ok 9:-)

jak jestem sama to najpierw karmie jedno a jak skonczy do ruge jest karmione, ja to taka matka przewrazliwona jestem ze wole karmic pojedynczo jakby sie maluchy zakrztusily to nie wiedzialabym ktore lapac pierwsze:zawstydzona/y:

ja sobie zdaje sprawe z tego ze wieksza porcja mleka nie daje gwarancji dluzszego spania ale moje maluchy sa ewidentnie glodne bo ani woda ani smok nie pomaga zeby usnely, ostatnio probowalam Arka uspic herbatka to wypil 60 a potem bylo łeeee to zrobilam 170 mleka , wypil wszystko i dopiero usnal:-p

reklama
Karmię najpierw jednego a poźniej drugi dostaje.Zawsze pierwszy dostaje Kuba bo to większy głodomorek:-)Pluli tylko przy tych zupkach z grudkami,ale póki co miksuję je na gładko-moi chłopcy jeszcze "nie dojrzali" do grudek

Pierwszym razem jak zostałam sama z chłopcami to próbowałam karmić na zmiane ale u nas to nie przeszło,jak Filip dostał łyżeczkę to Kuba się darł(chyba myślał że brat wyjada mu jego porcję) a i w razie zakrztuszenia to nie wiadomo którego łapac pierwszego,chociaz moi sie nie krztuszą to lepiej dmuchac na zimne

Ostatnia edycja:
Do góry