reklama
Monia - jak pojawił się pokarm to postaraj się ściągać co 3h ! możesz odpuścić nocne ściąganie ale wtedy pokarm jest najbardziej odżywczy
pij dużo wody, herbatki na laktację - jak chcesz to mam jedną trochę napoczętą na zbyciu to mogę Ci wysłać/oddać !
super że chłopaki łapią o co chodzi z butelką! jest to jeden z warunków do wypisu oprócz tych magicznych 2 kg!
czyżby chłopcy leżeli na sali 24 :-) ?
pij dużo wody, herbatki na laktację - jak chcesz to mam jedną trochę napoczętą na zbyciu to mogę Ci wysłać/oddać !
super że chłopaki łapią o co chodzi z butelką! jest to jeden z warunków do wypisu oprócz tych magicznych 2 kg!
czyżby chłopcy leżeli na sali 24 :-) ?
manila29
Fanka BB :)
czy do kaszki na mleku mod. (bobovita) bezsmakowej, moge dodac odrobine jakblka lub innego owocu??kupilam wczoraj dzisiaj chce zapodac ale nie wiem czy bedzie maluchom smakowalo takie "jalowe".
musze zaczac wprowadzc cos konkretniejszego do jedzenia bo maluchy budza sie coraz czesciej w nocy i chyba te 170 ml ktore wypia na noc to im malo. najpierw sprobuje podac lyzeczka kilka dni a jesli nic im nie bedzie to bede chciala troszke zagescic mleko na noc .
i jescze jedno pytanie. jakie polecacie krzeselka do karmienia? my sie wlasnie rozgladamy ale szczerze mowiac to ciezko cos w przyzwoitej cenie bo potrzebne 2 szt. szukam takich krzeselek z certyfikatami. prosze o rade
musze zaczac wprowadzc cos konkretniejszego do jedzenia bo maluchy budza sie coraz czesciej w nocy i chyba te 170 ml ktore wypia na noc to im malo. najpierw sprobuje podac lyzeczka kilka dni a jesli nic im nie bedzie to bede chciala troszke zagescic mleko na noc .
i jescze jedno pytanie. jakie polecacie krzeselka do karmienia? my sie wlasnie rozgladamy ale szczerze mowiac to ciezko cos w przyzwoitej cenie bo potrzebne 2 szt. szukam takich krzeselek z certyfikatami. prosze o rade
karola88
Rabbit- mi ciężko jest wypowiedziec się na temat noszenia bo my od początku zabranialiśmy nosić,jak M pójdzie do prcy to ja zostałabym z dwoma parami rączke w górze wr... tak więc nie nosiliśmy.Kolki nas też naszczęście ominęły,mząbkowanie zero płaczu,marudzenia. Może żeby trochę odciążyć to zakupić chustę do noszenia??Maluch pewnie nie tylko przyzwyczail sie do noszenia ale tez do bliskości z mamusią:-)
A tak nawiasem...moi mają po 2 ząbki,teraz Kubie lada dzień przebije się dolna dwójeczka:-)
A tak nawiasem...moi mają po 2 ząbki,teraz Kubie lada dzień przebije się dolna dwójeczka:-)
manila29
karola88 kiedy Twoje maluchy zaczeły ząbkować? jakie mialy objawy? w którym tygodniu urodzilas? bo slyszalam ze wczesniaki moga zabkowac pozniej niz urodzone w terminie
Manila, a ile maja Twoje maluszki?czy do kaszki na mleku mod. (bobovita) bezsmakowej, moge dodac odrobine jakblka lub innego owocu??kupilam wczoraj dzisiaj chce zapodac ale nie wiem czy bedzie maluchom smakowalo takie "jalowe".
Ja mam po Franiu Fisher Price krzeselko ale one sa drogie, wiec drugie planuje kupic w Motherceare-widzialam tam naprawde pozadne za 170pln. Pamietaj ze Ikea wycofala ze sprzedazy krzeselka do karmienia bo bylo duzo wypadkow, wiec pewnie teraz w internecie mozna znalesc tysiace ofert tych krzeselek za grosze.
Jesli chodzi o zageszczanie mleczka na noc to przy Franku robilam normalne mleko tak jak codziennie ale wsypywalam 2 miarki mniej, a w ich miejsce wsypywalam 2 lyzki kaszki-polecam bananowa.
#rabbit#
dziewczyny....czy to możliwe że 4 miesięczy dzieciak ząbkuje....moja Jula nie chce jeść, płacze co jej się rzadko zdarza, strasznie się ślini i wszystko co może pcha do buzi...na dziąsełkach nie ma nic czerwonego....może troche rozpulchnione...ale w sumie nie wiem bo nie zwracałam na to wcześniej uwagi...aaaha temperatury nie ma....to mogą być ząbki??
reniag
Aniu doświadczenia nie mam ale myślę że mogą to być ząbki a taki stan (tak było u mojej siostrzenicy) może potrwać nawet ponad miesiąc
morgenrood
Witam w Nowym Roku, wczoraj przyjechalismy z PL. Oj super bylo tylko szubko sie skonczylo.... Szkoda ze sniegu nie napadalo. Dzieciaczki przespaly cala podroz
zadnego problemu nie bylo. Chyba od ''zmiany powietrza'' zaczely im zabki wychodzic. Lucas jak sie wczesniej trzasl jak widzial butelke to teraz wrzeszczy jak opetany!!!! Serwujemy mu zimne mleczko to pomaga. Milego dnia
reklama
karola88
manila- moi marudzili i zaczęli strasznie się ślinić jak mieli 3 mies,nasz pediatra stwierdził że na ząbki jeszcze czas...a tu tydzień przed Bożym narodzeniem wyszła pierwsza dolna jedyneczka,a druga tydzień później.Obaj moi chłopcy ząbkują jednocześnie.Ja chłopaków urodziłam w 39 tc,przez planowane cc,myślę że gdyby nie planowana cesarka to chyba bym ich przenosiła haha bo żadnych skurczów nie miałam:-)
Z oznak ząbkowania to tylko ślinienie i pchali wszystko do buzi,żadnej gorączki,płaczu itp.Jestem strasznie dumna ze tak fajnie wszystko znoszą..Dzieci różnie ząbkują-znajomej synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak miał 3 miesiace...a dla porównania-mój brat urodził się już z jedyneczką dolna:-)
Z oznak ząbkowania to tylko ślinienie i pchali wszystko do buzi,żadnej gorączki,płaczu itp.Jestem strasznie dumna ze tak fajnie wszystko znoszą..Dzieci różnie ząbkują-znajomej synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak miał 3 miesiace...a dla porównania-mój brat urodził się już z jedyneczką dolna:-)
Ostatnia edycja: