reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Santini - pytałas ile moje jedza. Maja jesc 60-80, jedza 50-80. Do tego 3 x dzienne cos im dodaje do mleka (mojego).
Raz sie zdarzyło, ze jedna zjadla ok 50ml, po czym przystawiona do piersi wciagnela 80ml i nie zwróciła nic :)

Nie wiem jak u Ciebie bo i mnie to połowa karmien to walka by wciagnely to co maja wciągnąć :)

reklama
Emilek- to super Ci przesypiaja i to tak każdej nocy? U mnie powoli znow wraca do normy jedna pobudka ok 4 na cyca i potem sen do ok.8 wiec nie narzekam!:p

kamilasze - od dwóch tygodni już każda noc. Wcześniej czasami któreś się obudziło na jedzenie, a teraz już nie. Mam nadzieję że tak zostanie:happy:

Emilek- już ci to pisałam. Twoje dzieci to w ogole to wszystkiego są złote i do spania i do jedzenia, zadnych kolek itd.
Przeciwienstwo moich:-D

emilek86
ty masz anioły nie dzieci :tak:
moje cały czas w nocy jedzą :wściekła/y:

Byłam dziś u lekarza Kaja schudła przez 1,5 tyg 50 gram - niby nie wiele ale schudła :-(
mamy PILNE skierowanie do laryngologa bo pomimo antybiotyku ma cały czas mokre ucho :crazy:
a Natan mimo antybiotyku cały czas kaszel i znów nebut na 5 dni :crazy:
Z dobrych wieści Kaja ma pierwszy ząb wiec jest 1:7 :-D

Multimama
Jak ktoś zarabia w funtach to może 300 funtów nie przeraża ale jak jak przeliczę to sobie na zł i dodam wysyłkę za granicę to mój ABC z gondolami i fotelikami był tańszy :confused2: a niestety nie mam nikogo za granicą by mógł po wyprzedażach mi go poszukać i wysłać tańszym kurierem

dziewczyny ja to mam problem z karminiem!
mam kryzys laktacyjny od kilku dni wiec dwojeczka na sztucznym ;( sciagam po 20ml z obu piersi ;( ;( ;( jak je przystawiam to sie zloszcza bo pewnie nic im nie leci ;(
a sztuczne jedza co chwila i to jescze potrafia po 150ml na raz i za 2h znowu......jutro mamy pediatre wiec moze cos poradzi. dzis od 16 do 20 na zmiane ich karmilam a final taki ze zasypialy z placzem bo juz nie chcialm im dawac sztucznego duzo ponad norme

dagos
spokojnie!! mm nie zabija :sorry:
maluchy mają wieksze zapotrzebowanie a Ty kryzys, czym wiecej bedziesz się denerwowała tym mniej mleka bedzie.
Jak podajesz maluchą mm mogą już cycka nie chcieć, ja tam miałam. Zostaje laktator, teraz jak najczęściej. Jak przystawianie ich stresuje Cie i maluchy nie rób tego. Nakarm dzieci, wypij 2 szklaki wode i laktaor w rekę i tam min. co 2-3h i bedzie dobrze :-D moje piły z cycka 1,5miesiąc po 2 tylko ściągałam... a karmiłam ponad 5 mc i sama zasuszylam bo czasu nie mialam.

reklama
Dzięki za pochwały dla moich chrabąszczyków. Nie wiem czy rzeczywiście trafiły mi się takie egzemplarze czy kwestia nauki czy jak? Ja to się śmieję, że całą ciążę przeleżałam w łóżku jak kłoda to i dzieci przez to są spokojne ;-) Oby im się tylko nie odmieniło:-p Jak sięgnę pamięcią jak Bąki miały miesiąc i był problem ze spaniem, z jedzeniem i jak byłam przez to wykończona fizycznie i psychicznie to aż ciary przechodzą. Teraz to niebo a ziemia.

Do góry