reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dagos, co do jedzenia. Moi tez tak mieli w pewnym momencie, ze ŻARLI bez opamiętania. Po 9-10x na dobe,co 2-2,5 godziny w nocy tez. To trwalo jakies 2tyg i później wrócili do normy. Ale skakali wtedy po centylach- z 3ciego na 25! Staraj się, żeby nie jedli częściej niż co 2h. Daj więcej jak chcą. TAk jak Justynia pisze- dawaj mm a swoje odciągaj. Bo jak masz kryzys a oni skok to będziecie wszyscy sfrustrowani i nici z laktacji.

Justynia- o kurcze, to corka nadal tak mało je? Taki niejadek?

reklama
Karmelova, Napirajka- jak wasze dzieciaki ze spaniem w dzień i nocy?
Kurcze, moi od tygonia znowu uskuteczniają pobudki o 5 rano i już gotowi są i zwarci do zabawy:szok:
W ciągu dnia lacznie spia ok 3h, kladziem ich spac o 20. To chyba jakos strasznie długo nie spia w dzien. Nie wiem czy to ta pogoda czy co.

Od kilku dni zauwazylam, ze zdarza im się pełzać do tylu. Podciągają też kolanka i dupi do góry tak jak do raczkowania. Ciekawe, kiedy ruszą z kopyta, hehe. Siedzą coraz pewniej i sztywno ale sami jeszcze nie siadają. Na razie każdy ma po 2 dolne jedynki ale cos się na gorze szykuje bo marudzą.

Jjustynia jak czasowo wyrabialas sie z odciaganiem tyle miesięcy skoro masz jeszcze jedno dziecki?? Mialas kogos do pomocy? Bo ja jestem sama i jakbym miala jeszcze odciagac to jie wiem kiedy mialabym czas aby cis zjesc.

Po prostu Emilka ma farta. A za pare miesięcy/lat może się to wszystko zmienić, hehehe.

Tu się z Tobą całkowicie zgadzam i najprawdopodobniej tak będzie. :-D zwłaszcza jeśli odziedziczyły charakter po mnie.:-D ja to byłam takie ziółko, że jak pomyślę o moich dzieciach, że takie będą to aż włos mi się jeży. Ja to pierwszy raz na wagary poszłam już w przedszkolu:happy2:, dwa razy wpadłam pod samochód, raz wpadłam do studzienki kanalizacyjnej, spadłam z trzepaka na głowę i wiele, wiele innych można by wymieniać. A to wszystko miało miejsce zanim ukończyłam 10lat. Co było potem to czasu na pisanie nie starczy:-D Aż strach pomyśleć.

jjka
cały czas je jak wróbelek,
8-9 możez 100ml kaszki,
12 - z 100-120 mleka,
15 - 100 obiadku
18 -mleko bez kaszki 150
3 w nocy - 100 mleka
i to wszytsko :-( ani biszkopta ani bananka nie wepchnę, jak zje odpuści inny posiłek. A pije tyle co nic z 50 ml dziennie.

Celina86
no właśnie nie dawałam rady czasowo i sama zasuszyłam pomimo tego że miałam dużo pokarmu. Tzn dałam radę dokladnie 5,5 mc , w nocy godzinę mi to zajmowalo (karmienie maluchów z butli, duża herbata 0,5l bo na wode już patrzeć nie mogłam + ściąganie), za dnia jak maluchy spały, lub wkładałam je na mate a sama ściągałam. Na nic czasu nie miałam. Wyjść też nie mogłam za bardzo bo co 3h musiałam mleko ściągać :dry: na moim mleku były tylko 1,5mc potem dokarmiałam po cycku butlą ale szybo nie chciały cycka i przeszłam na butle. Ciągałam moje mleko i dorabiałam mm.

a_nka
oj to ty biedna jesteś jak maluchy tak daleko. Często u nich jesteś?

reklama
multimama
ja szukam używek tych wózków ale one w PL są mało popularne wiec nawet używek nie ma :( a jak są to w tragicznym stanie :-( myśle o Graco jeden za drugim miała może któraś ??

Do góry