reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Wyprobowalam pomysl z napojem gazowanym. I chyba faktycznie cos w tym jest, bo mam wiecej mleka. Na raz moge sciagnac 100 ml z jednej piersi co wczesniej bylo niemozliwe. Doslownie leci mi mleko ciurkiem. Zobaczymy czy dalej tak bedzie. Dzieciom na szczescie nic nie dolega po gazie :)

reklama
Wyprobowalam pomysl z napojem gazowanym. I chyba faktycznie cos w tym jest, bo mam wiecej mleka. Na raz moge sciagnac 100 ml z jednej piersi co wczesniej bylo niemozliwe. Doslownie leci mi mleko ciurkiem. Zobaczymy czy dalej tak bedzie. Dzieciom na szczescie nic nie dolega po gazie :)

Hi hi. A nie mówiłam?:-) Jak dzieciom nic nie jest to najważniejsze. Moim też to nie przeszkadza ;-)

Emilek, a jak tobie powiedziano w szpitalu, ze masz rozszerzac diete wg wieku skorygowanego czy wg metrykalnego? Mi mowiono, ze wg metryki ale niewyobrazam sobie abym miala bkizniakom juz za miesiac miala cos rozszerzac wystarczajace problemy z brzuchami maja, mala na pepti jest bo krew w kupce na moim mleku miala taki delikatny brzuszek, wiec nie widze tego poprostu. Skorygowane 1,5 miesiaca by mialy.

Celina - nic mi nie powiedziano;-) dzisiaj jedziemy do neonatologa więc może coś się dowiem. Jak od niego będzie przyzwolenie to nie widzę powodu żeby nie zacząć rozszerzać. U mnie nie ma jakiś większych problemów z brzuszkami, więc zobaczymy.

Wlasnie to zależy od lekarza, bo sa tacy, który nie uznaja czegos takiego jak wiek korygowany i sugerują rozszerzanie diety wg wieku urodzeniowego. Pewnie duże znaczenie ma tez, czy dzieci nie maja klopotow brzuszkowych, nie ulewają itd.

U nas ostatnio furore robią chrupki kukurydziane. Kolezanka mi polecila takie firmy zdrowa paczka. Rozpuszczaja się w buzi, nie krusza się i dzieciaki się nimi nie krztuszą, bo nie rozdrabniają się na male okruszki. Polecam. Fajnie się tym zajmują i wkladaja w to caly wysiłek, żeby zjeść takiego chrupka:)

u nas ostatnio pobudki ok 5:30-6:00:crazy: /a już tak mi ladnie spali do 7.
W ogole zauwazylam, ze nie mogę ich na sekundę zostawić bo jak tylko znikne z pola widzenia do się dra i placza. Jakis lek separacyjny przezywają.

Hej.
Emilek- daj znać co z rozszerzaniem diety powiedzial ci lekarz, bo u nas niewielka różnica jest.
A my wizytę dopiero w sierpniu mamy.

Antek to cudo male!
Zasypia o 9 i budzi się okolo 2-3 na jedzenie i SPI do 7-8:)

A moje dzieciaki cos ostatnio maja problem ze spaniem. Zarowno w nocy jak i w dzien. Moze to przez te upaly. W sumie nam jest zr a co dopiero takim malym dzieciom. Mam nadzieje, ze ta goraczka troche odpusci.

No więc jesteśmy po wizycie. Lekarka powiedziała, że gdyby były na sztucznym mleku to za tydzień można by ruszyć z rozszerzaniem, ale że są na moim mleku to można jeszcze miesiąc się wstrzymać. Więc skoro tak to jeszcze zaczekam ten miesiąc.

Moje z nocnym spaniem to są złote dzieci. Jedzą przed 20tą D 200ml a R 150ml i idą ładnie spać. Śpią do siódmej rano. Bez żadnych płaczów ani pobudek nocnych. Nie ma to jak przespać całą noc. W ciąży tyle nie spałam co teraz:-D

reklama
Emilek 200ml?? Nie za dużo? :) ile ważą Toje dzieciaczki?

Powiedz mojemu D że to za dużo, to Ci zrobi taką awanturę i będzie pchał do buzi wszystko co pod ręką :-) Waga na dzisiaj to D 6200 a R 5100:happy2:
W dzień jedzą trochę mniejsze porcję ;-) No i jedzą w sumie tylko pięć posiłków dziennie więc widocznie wolą zjeść rzadziej a więcej :-D

Ostatnia edycja:
Do góry