reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Wyprobowalam pomysl z napojem gazowanym. I chyba faktycznie cos w tym jest, bo mam wiecej mleka. Na raz moge sciagnac 100 ml z jednej piersi co wczesniej bylo niemozliwe. Doslownie leci mi mleko ciurkiem. Zobaczymy czy dalej tak bedzie. Dzieciom na szczescie nic nie dolega po gazie :)

reklama
Wyprobowalam pomysl z napojem gazowanym. I chyba faktycznie cos w tym jest, bo mam wiecej mleka. Na raz moge sciagnac 100 ml z jednej piersi co wczesniej bylo niemozliwe. Doslownie leci mi mleko ciurkiem. Zobaczymy czy dalej tak bedzie. Dzieciom na szczescie nic nie dolega po gazie :)

Hi hi. A nie mówiłam?:-) Jak dzieciom nic nie jest to najważniejsze. Moim też to nie przeszkadza ;-)

Emilek, a jak tobie powiedziano w szpitalu, ze masz rozszerzac diete wg wieku skorygowanego czy wg metrykalnego? Mi mowiono, ze wg metryki ale niewyobrazam sobie abym miala bkizniakom juz za miesiac miala cos rozszerzac wystarczajace problemy z brzuchami maja, mala na pepti jest bo krew w kupce na moim mleku miala taki delikatny brzuszek, wiec nie widze tego poprostu. Skorygowane 1,5 miesiaca by mialy.

Celina - nic mi nie powiedziano;-) dzisiaj jedziemy do neonatologa więc może coś się dowiem. Jak od niego będzie przyzwolenie to nie widzę powodu żeby nie zacząć rozszerzać. U mnie nie ma jakiś większych problemów z brzuszkami, więc zobaczymy.

Wlasnie to zależy od lekarza, bo sa tacy, który nie uznaja czegos takiego jak wiek korygowany i sugerują rozszerzanie diety wg wieku urodzeniowego. Pewnie duże znaczenie ma tez, czy dzieci nie maja klopotow brzuszkowych, nie ulewają itd.

U nas ostatnio furore robią chrupki kukurydziane. Kolezanka mi polecila takie firmy zdrowa paczka. Rozpuszczaja się w buzi, nie krusza się i dzieciaki się nimi nie krztuszą, bo nie rozdrabniają się na male okruszki. Polecam. Fajnie się tym zajmują i wkladaja w to caly wysiłek, żeby zjeść takiego chrupka:)

u nas ostatnio pobudki ok 5:30-6:00:crazy: /a już tak mi ladnie spali do 7.
W ogole zauwazylam, ze nie mogę ich na sekundę zostawić bo jak tylko znikne z pola widzenia do się dra i placza. Jakis lek separacyjny przezywają.

Hej.
Emilek- daj znać co z rozszerzaniem diety powiedzial ci lekarz, bo u nas niewielka różnica jest.
A my wizytę dopiero w sierpniu mamy.

Antek to cudo male!
Zasypia o 9 i budzi się okolo 2-3 na jedzenie i SPI do 7-8:)

A moje dzieciaki cos ostatnio maja problem ze spaniem. Zarowno w nocy jak i w dzien. Moze to przez te upaly. W sumie nam jest zr a co dopiero takim malym dzieciom. Mam nadzieje, ze ta goraczka troche odpusci.

No więc jesteśmy po wizycie. Lekarka powiedziała, że gdyby były na sztucznym mleku to za tydzień można by ruszyć z rozszerzaniem, ale że są na moim mleku to można jeszcze miesiąc się wstrzymać. Więc skoro tak to jeszcze zaczekam ten miesiąc.

Moje z nocnym spaniem to są złote dzieci. Jedzą przed 20tą D 200ml a R 150ml i idą ładnie spać. Śpią do siódmej rano. Bez żadnych płaczów ani pobudek nocnych. Nie ma to jak przespać całą noc. W ciąży tyle nie spałam co teraz:-D

reklama
Emilek 200ml?? Nie za dużo? :) ile ważą Toje dzieciaczki?

Powiedz mojemu D że to za dużo, to Ci zrobi taką awanturę i będzie pchał do buzi wszystko co pod ręką :-) Waga na dzisiaj to D 6200 a R 5100:happy2:
W dzień jedzą trochę mniejsze porcję ;-) No i jedzą w sumie tylko pięć posiłków dziennie więc widocznie wolą zjeść rzadziej a więcej :-D

Ostatnia edycja:
Do góry