reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

milla
jak bym Nele widziła robiła to samo.
Tylko u mnie Nela się rozbiegała -wskakiwała do łóżeczka Natan nie sprawdzając czy mały jest w środku :baffled:robiła
tak jak mialy maluch z 1-2
a o to dowody
P1020799.jpgP1020689.jpg

mama
krzywe?? za raz zrobię Kaji zdjęcie to się załamiesz.

Napierajka
ja mam teraz 68, a natan zaczyna 74 bo wiekszy.
Dziś je ważyłam kaja 7060; natan 8370 :-)

Załączniki

• P1020799.jpg
    P1020799.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 74
  • P1020689.jpg
    P1020689.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 69
reklama
dziewczyny :-) wszystkie dzieciaczki cudne :tak:. Napierajka taki widok zawsze wywołuje uśmiech na twarzy, gorzej tylko z praniem :-D, moi teraz polubili sok jagodowy, ciekawe jak się ciuszki dopiorą. Mama główki wcale nie widać,że krzywe, pewnie nikt tego nie zauważa oprócz Ciebie. Tak jest również z nami - nikt nie zauważa, że synek ma ciut krzywą główkę, jedynie jak powiem to dopiero osoba, której mówię ( ale jedynie mamie, babci o tym mówiłam) to zauważa, a tak nikt. Lekarzowi jak mówiłam to jej odpowiedź była taka,że włosy urosną to zakryje, cóż nie takiej odpowiedzi się wtedy spodziewałam, ale tej pani dr już podziękowaliśmy. W środę mamy wizytę u naszego nowego doktora, zapowiada się dobrze, bo bardzo dużo osób go chwali. Justynia Nelcia super wygląda w gondoli :-D

Mama wszystkie dzieciaki super :) a zabawki widzę, że wszędzie :szok:
Główki widzę, ze się poprawiły, bo wydaje mi sie że bardziej krzywe były, u d też mniej widoczna krzywa główka, może dlatego, ze włoski mu urosły.
Wózek super i chyba u nas też by się nie sprawdził bo oboje lubią obserwować świat :-D:tak: no i czasem się bić :-)

Justynia ale Nela słodziutka :tak:

Multimama gratki dla Dawidka za siadanie, mój D jeszcze nie opanował do końca, czasem usiądzie, czasem nie, ale on ma bardzo dziwny sposób :-D więc się nie dziwei, że częściej mu nie wychodzi hihihi

Cannot moi też z cyca nie umieli pić , nie mieli tyle siły, później było lepiej ale pokarm mi się stracił :/

Napierajka ale cudaki kochane i jak całkiem różni, jeden czarny drugi blondas :happy2: śliczni

Milla przynajmniej po ospie bedziesz miała ;) a Leon fajnie w tej kołysce wyglada :-D

Moi od wczoraj marudy że szok, nie wiem czy na zęby, ale póki co zawsze było bezproblemowo, a od wczoraj marudzenie, nocki tez gorsze, Tomuś zasnąć nie umie, grzebie w buzi ale nic tam nie widać, w ogóle on ma normalne dziąsła nie jak dziecko ząbkujące, D ma całe rozpulchnione ale brak bulw więc może dopiero się wykluwają, za to ślini się okropnie, normalnie kałuże śliny :-D

A ogólnie chłopaki łobuzują na całego :baffled:

Justynia no to ładnie ważą :tak:

Bibiana ja juz nie mam sily bo zabawki sa doslownie wszedzie taki urok dzieci malych:-) ja jestem skazana na tego typu wozki bo te cholerne dzrzwi a wiem na 100% ze tu mieszkac nie bede bo brakuje miejsca to bym z miejsca wstawila wieksze u nas rozruba jest od paru dni sily brakuje a jutro ide do szpitala na wizyte to sie dowiem ile waza glowy wydaja mi sie troszke ksztaltniejsze ale jutro pogadam o tym z lekarzem I wogole czy moze ich juz wypisza bo nie wiem o co te wizyty zmeczona jestem jakos

Bibiana moi też tak marudni, już ponad tydzień. Martusia ma już dwa ząbki - jeden już całkiem spory, a drugi obok dopiero widać, no i marudzi bardzo. W ogóle to się zrobiła złośnica mała. A Norbuś też bardzo się ślini, wszystko gryzie, ale ząbków nie widać.

Napierajka Super minki maja twoje maluchy. My nosimy ubranka 62 ale sporo mam jeszcze 56. U nas rozszerzanie diety w miarę marchewka i jabłko spoko. Dynia nie za bardzo. Nie długo spróbujemy kalafiora i brokuła ale solo to pewno szału nie zrobi.
Justynia z Neli bardzo ładna dziewczynka.
Mama ty to wesoło w domu masz :-) Jesteś dla mnie wzorem :-)

Justynia trochę krzywa ale przecież dla nas mam to nasze dzieci zawsze będą najpiekniejsze:)Dajesz większą dawkę vit d? A jak patrzę na szaleństwa Neli to jakbym Kubę widziała:)też mam zdjęcie jak leży w gondoli robaków a w ich łóżeczku jeszcze nie zdążyłam zrobić bo wskakuje tam od niedawna:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

reklama
Bibiana- cos przewiduje zakończenie przygody z cycem dla Antka. Pokarmu malo a on tez się nie garnie do jedzenia. Zamiast jeść z cieplego cyca cieple mleko to on woli twarda butle i po chwili zimne mleko :/ ehh... żeby on chcial to zrozumieć to by byli super.

U mnie tez jadl sonda i dawalam cyca żeby skojarzyl mleko i piers razem. Ale nic to nie dalo.

Do góry