reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Skasowało mi wpis wryyy....

ok jeszcze raz...
od wczoraj jestesmy w domu, ale Kaja ma jeszcze 5 dni antybiotyk w domu (ma po nim rozwolnienie), potem 5 dni w domu bo może się na słońce uczulić. 5 czerwca mamy cystografie czy mocz nie cofa się do nerek. aaa.... i Kaja tez ma szmery na sercu wiec 12 maja z 2 do kardiologa

w domu tylko biegam i sprzątam... chyba do pn się nie odkopie.

Nela też w domu bez pieluchy, woła mała ale wysadzona robi dziś poszły tylko majty na 2 a tak jest w tych samych rajtkach. Do żłoba/na drzekę/ i na noc ma pieluchę.

Eh wieczorami to nie wiem jak się nazywam z ta moją 3... a i swoją drogą mam 3 "zdrowych dzieci" a mam z 10 poradni specjalistycznych :angry: ja pani daje mi termin na listopad a ja na to że innego dnia bo juz mam zajęty :-p
Dziś byłam z Nelą u endokrynologa i już nie musimy chodzić :-D jedna mniej.

Witam nowe mamusie i pozdrawiam ...

reklama
JUSTYNIA mam nadzieję,że już limit na choroby wyczerpaliście.Kurcze a mój nie chce wołać,w ogóle z tym mówieniem to masakra,dobrze,że czai o co chodzi z tym nocnikiem.Może pewnego pięknego dnia zawoła,pomarzyć mogę:-)
O kurcze!dopiero zobaczyłam na suwaku,że robaki kończą dzisiaj 9 miesięcy:szok:ALE TEN CZAS LECI!!!!

multimama
Twoje 9 a moje za raz 6 :szok: teraz 3 m-c to nie aż tak wielka różnica... a w ciąży to się ciągnęło i ciągnęło.

No i swoją drogą przestałam karmić w 2 tyg. bez tabletek zanikło od mniejszej ilości picia i rzadszego ściągania :tak: czasowo mi lżej ale psychicznie dalej uwiera :baffled:

aaa... i jeszcze Kaja ma nie całe 7kg w dniu wypisu 6950 a Natan pewnie z 9:szok: jakiś potwór tyle co on je to Nela nie zje, juz nie wiem co mam robić :baffled: wczoraj na wieczór o 18 -200 ml z kaszką, o 23.30 to samo, a on znów o 4 się drze... zrobiłam mleka -on protest... i tak pół godziny wytrzymałam . Dosypałam mu kaszki - zjadł 180 i poszedł łaskawie spać ... eh....dajcie nam 3 m-c i będziemy klopsem nr 1 :zawstydzona/y:

Witam nowe mamuski, piszcie pytajcie, zawsze chętnie pomożemy :)

Justynia jak dobrze, że już w domku jesteście, oj czyżby Natan gonił mojego Tomusia :crazy: :-D
Chetnie oddamy nasz tytuł który z pewnością nalezy się Natanowi, ileż on je :szok::szok: moje jedzą dalej 120-150 ml no ostatnio wieczorem zjadają 210, ale pewnie dlatego, ze dopiero rano koło 8 dopiero jedzą i obiadków mniej niż wcześniej, już nie wiem co zrobić żeby zechcieli jeść obiadki tzn jedzą a le w takich ilościach co ptaszek...

Multimama gratuluje ząbków, u na D się dziś przebiły górne dwójki, wygląda na to że dwa wampiry bedę miała w domu :szok:
Kochana a jak z chodzeniem Twoich maluszków? my ze względu na wagę chłopaków mamy ich zniechęcać do wstawania :baffled: a i przypomne ich wagę D9700 T10600 :szok::szok:

Hej, moje dziewczynki maja 7 tygodni, nie moge cos wkleic nowego suwaczka:)
Mam pytanir do Was w niedziele byliśmy na chrzcinach na ktorych bylo dziecko ktotr dzisiaj wysypalo ospa-jakie jest prawdopodobienstwo ze moje dzieci mogky sie zarazić?

Justynia ale fajnie,że już w domku jesteście :-) faktycznie Twój mały to duuużo je - wow! Bibiana Twoje maluszki jak zawsze kluseczki, a tak niewiele zjadają. Moj również zaczęli mniej jeść, a co do wagi to tydzień temu Norbik 8500 a Martusia 8100, więc równiez mam co nosić, a teraz równiez przeżywamy cięzkie chwile - Martusia ma już prawie dwa ząbki, jeden wybił się w piątek, a drugi zauważyłam od niedzieli, męczy się bidulka. Norbik również cierpi, ale ząbków na razie nie widać. Za to grzebie w buzi całą piąstką i bardzo się ślini. Mam nadzieję, że dziś pospimy, teraz w końcu ich uspałam starą metodą - suszarką z youtuba, ostatnie dwie noce prawie nie spali, a w dzień też nie za wiele pospali, a ja już opadam z sił, na dodatek w gościach jesteśmy, więc brak naszych zabawek i naszego domowego placu zabaw jest bardzo odczuwalny...Już się nie mogę doczekać kiedy do domu wrócimy

Multimama czuje se jakotako:-)raz lepiej raz gozej jakos daje rade bo musze:-)Bibiana:szok:niezla waga a jak ty ich masz powstrzymac od wstawania?? pzykleic do podlogi :-)ja 4 ide na wizyte to sie dowiem dokladnie ile waza I mam nadzieje ze nas wypisza taka mala cicha nadzieje :-) u nas zebow gornych brak:wściekła/y:w nocy co trzy godziny jedza:wściekła/y:a ja sie niedlugo wystrzele sie w kosmos dobrze ze w dzien jakos grzecznie sie bawia pokazalam chlopakom nocniki zeby sie oswoili narazie do niczego im nie sluza ospa zaraza dopoki nie wyschna krostki ale przed tez Justynia zdrowka dla malej:-)

reklama
Kamilasze oby małe sie nie zaraziły.

imama póki co wystarczy zająć ich klockami i nie myślą o tym, gorzej jak zobaczą pilota albo coś na kanapie/stoliku:-D no ale lekarz powiedział, że dobre pare dni, szkoda żeby nauczyli sie źle wstawać nóżki mają grube i źle je stawiają, no ale bioderka ok.współczuje Ci z tym wstawaniem :baffled:

Justynia Natan to szybko zaczął z tym ząbkowaniem :tak:

Gotadora biedaczki te Twoje maluszki, moje na szczęście tak źle nie przechodzą tego, Dominik wczoraj jedynie nie umiał zasnąć, ale noc przespał i rano niespodzianka, a po Tomusiu to nioe widać ząbkowaniaczasem marudzi ale to nie wiem czy zęby czy np nuda, ale po dziasełkach ani sladu, bo D ma "bomby" ale mój filip strasznie ząbkował więc wiem co znaczy dziecko cierpiące z tego powodu. E to te Twoje maluszki dużo nie ważą :-)

Do góry