reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

ojej dziewczyny współczuje takich nocek! ja mam teraz kilka nieprzespanych, jutro wracamy do domu, mam nadzieję,że w domu znowu będą spać w nocy.

Celina ja również jestem zdziwona tym,że nie podali Ci sterydów, ani później dla dzieci po urodzeniu. Ja dostałam w 25 tygodniu.

Mama fajnie by było gdzieś pojechać, ale wątpie,że się gdzieś wybierzemy; raz że maluszki małe, a dwa że mam zwierzyniec, którym nie ma się kto zaopiekować. Ale myślę,że na takie wypady jedno lub dwu dniowe to się wybierzemy :-)

reklama
Celina
U mnie pierwsze podejscie z zlobem Neli byly jak miala 6 mc i duzo chorowala, teraz poszla 1rok i 8 mc i zle nie bylo tylko ciagly katar ktorym dzieli sie z maluchami.Blizniaki od orodzenia zasmarkane z przerwami ale nic powaznego.

Multimama
Oj masz sajgon. Ja syosowalam z Nela metode 3/5/7 ze raz idzie sie po 3 mc potem po 7 i 10 placzu. Serce boli, ale skutkuje. Ale najgosze jest to ze inni tez nie spia.

Polka
To moj Natan na 100℅ wiekszy:szok: a kaja goni bo juz ma 7 hehe

My wakacje w domu z moja 3 to nie wakacje, chyba ze z wyzywieniem i w apartamecie (w 2os pokoju sie nie pomiescimy :wściekła/y:) a na to finansow brak bo pl morze drozsze jak w Grecji

Mama to wesoło masz ze swoimi "czortami":-D My posiedzimy w szpitalu do 40tyg tzn do 20 maja na pewno bo wtedy mają mieć rezonans główek robiony. Boję się tego badania niesamowicie:-( Poza tym to odpukać w niemalowane zdrowe są. Słychać ich na cały oddział jak są głodne i jak chcą iść na rączki. Dosłownie są karmieni na żądanie, każde o innej porze je :szok: Jak tak patrzę na nich to z jednej strony wydają mi się takie duże, a z drugiej takie maleńkie.

Justynia słyszałam tej metodzie tylko jak to się ma do bliźniaków?przecież jedno będzie nakręcać drugie?!od jutra zacznę walkę:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

U mnie w domu panuje znieczulica :sorry: blizniaki maja sie wzajemjie w poszanowaniu jak jedno placze 2 sie smieje ;-) ale jak np. Nele obudza kaze jej isc spac i tyle- jak nie chce yo i tak nie sciagam jej z luzka ( spi u gory na poentrowce bez drabinki by sama nie schodzila) i polata troche i idzie dalej spac. Teraz tez Kaja nie spi ale marudzi pomarudzi/pogada 20min i zasnie :-) musisz byc sila ja sie smieje z moim ze po placzu lepiej zasna z zmeczenia (natan cala czas sie drze ze chce na rece po szpitalu i opiece tesciowej). I tez tak jest po wieczornym mleku jazda z 20 min (kaja w tym czasie obok juz psi) on sie nawierci, nawierci i tidzie spac. A z tymi uderzeniami to moze tez byc sposob aby cie zmusic do reakcji k wyjecia ich. Moja Nela to stosuje- ja tylko odkladam ja na poduche glaszcze po glowie i wychodze. Po jakims czasie h mnie tyg. Placz zamienil sie w gadanie przed snem i tak jest do teraz.
Ale ja nie skladnie posze hehe aaa i Ja nauczylam natana zasypiac w foteliku z wkbracjami i jeszcze go noga bujalam :zawstydzona/y: jakis dramat, moj sie zdenerwowal jakis miesiac temu kazal mi go wlozyc do luzeczka i ma spac. Poplakal z godzine i poszedl spac - j z dnia na dzien bylo lepiej. Choc do terz troche marudzi.

dziewczyny moje maluchy maja 8 dni i zjadaja okolo 40 50 ml co trzy godz, czy to nie za malo? troche ciumkaja tez cyca,ale niewiele...raz zjedza 60, a raz 30 i koniec,powinnam zmuszac czy nie? nie daje na sile, ale nie wiem czy dobrze robie..a i jeszcze jedno, czy jak im sie uleje powiedzmy w polowie jedzenia to powinny jesc dalej czy nie?

Justynia motywujesz mnie do działania:)dzisiaj zaczynam,trzymaj kciuki abym nie poległa:) kpe jeśli maluszki nie są głodne to widocznie się najadają i im tyle wystarcza.A co do ulewania to rób przerwy na odbicie i karm dalej.Już dobrze nie pamiętam ale chyba tak właśnie robiłam i wtedy chyba nie ulewają albo mniej.A jak się zdarzy,że uleją to jeśli zechcą jeść to dawaj.Jeśli się myle to mnie inne mamy poprawcie bo już bardzo mało pamiętam z czasu kiedy moje byly takie malutkie:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

kpe tak jak multimama pisze - maluszki zjadają tyle ile potrzebują. Moje raczej nie ulewały w trakcie ulewania, więc za bardzo nie potrafię doradzić, ale wydaje mi się,że tak jak multimama pisze tak powinno się robić. Mój synuś potrafił ulać i to tak porządnie, albo zwrócić całe mleko, no i wtedy karmiłam go na nowo. Mój miał problem z mlekiem i trudno było trafić na to właściwe.

reklama
Multimama trzymam kciuki:-)o ile dobrze amietam to karmilam dopoi dzieci nie chcialy odbijalam kilka razy w trakcie ale ile dokladnie jedli to nie p:-)amietam wczoraj w ciagu dnia przespali tylko pol godziny :szok:wieczorem do niczego sie nie nadwalam I wnocy tez jedli nie pamietam ile razy dzis zasneli w wozku bo polazilam troche po sklepach I nadal spia:-) kupilam pojemik na zabawki I musze zrobic porzadek bo ciagle w cos wchodze konkretnie to klocki boje sie ze wkoncu sie wywale:szok:wogole to chyba sie przeprowadzimy jakis czas temu zlozylam oferte I wczoraj dostalam wiadomosc ze jestem brana pod uwage

Do góry