reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Moje maluchy dzis na rehabilitacjj IMG_20140320_082535.jpg
IMG_20140320_193942.jpgDzis prawie do szpitala nie trafilismy z Kaja o 1 w nocy zjadla 120ml mleka a potem odmowila jedzenia, juz mialam skierowanie do szpitala ale o 14 zjadla 150:-D ale teraz znow nie chce :baffled: eh ... Jestem wykonczona psychicznie wszytkim pluje w kazdej formie az plakac mi sie chce

Załączniki

• IMG_20140320_082535.jpg
    IMG_20140320_082535.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 99
  • IMG_20140320_193942.jpg
    IMG_20140320_193942.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 89
Ostatnia edycja:
reklama
Justynia przykro mi,że masz problem z jedzeniem, ja niestety nie znam odpowiedzi, kurcze mam nadzieje,że to nic poważnego ... śliczne te Twoje skarbki

A my dziś po pierwszym szczepnieniu, WZW B i 5-walentna szczepionka. Zobaczymy jak moje łobuzy zareagują. Jak będzie dobrze to pneumokoki za 2 tygodnie. Justynia śliczne bobasy! A z tym jedzeniem to może mała ma skok rozwojowy albo ząbek idzie, jak nie ma innych objawów?
U nas z jedzeniem u Wojtusia też mały kłopot, bo pręży się i wypluwa mleko po połowie butli. Ma tak od pobytu w szpitalu, po zapaleniu płuc. Nasza pediatra mówi, że ma po chorobie lekką wiotkość krtani, rzeczywiście trochę sapie przy oddychaniu i chrapie podczas snu. Poza tym obaj znowu zaczęli ulewać, nawet po odbiciu, ale na wadze przybierają więc mamy się za bardzo nie przejmować. Nasze kluseczki ważą: Krzyś 5465 i Wojtuś 5375 i ostatnio rosną jak na drożdżach.
Co do anemii to u nas chłopaki mają od urodzenia, teraz dostają actiferol 15 mg, mamy zrobić kontrolna morfologię i ew. ustalić nową dawkę.

Justynia jak po imprezie?kurcze no dziwne z tym jedzeniem,trochę długie te przerwy.jak będzie to dalej trwało to może lepiej sprawdzić,jakaś przyczyna być musi.

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Hej dziewczyny :( obiecałam się odzywać częściej ale kupiłam mieszkanie-meline i rudere kompletną no i każdą wolną chwilkę nam teraz te mieszkanie zajmuje bo remontujemy sami :/ Wszyscy mowią ze jestem szalona że zdecydowałam się na kupno mieszkania właśnie teraz no ale cóż... aktualnie mieszkamy na 33m więc trzeba było pomyśleć o czymś większym dla rodzinki

Multimama i jak tam mały się obraca już?

Ciesze sie, ze u Miss wszystko oki bo już też się o nią martwiłam :)

Cześć zenia!Gratuluję odważnego kroku,dacie radę!A mój mały się nie obraca tylko dosłownie się turla:-)A co więcej raczkują oboje i stają przy czym mogą.Jak Twoje maluszki?Wstaw jakieś zdjęcie.

ale naskrobałyście :-D

Miss gratulacje obrony, przeprowadzki a dla dzieci duuuuużo zdrówka.

Justynia dzieciaki śliczne, Natan wielki chłop, a Kaja kruszynka :tak:
oj z tym jedzeniem bardzo martwiące, daj znać czy już je....

Zenia ło kurcze to roboty teraz macie sporo, pisz jak tam chłopaki.

Co do jedzenia to moi od dwna jedzą kawałki bo papkami plują dalej niż widzą, a takie kawałki to parę łyżek zjedzą :baffled:
ja też daje chłopcom takie nasze jedzenie, czasem coś ugotuje dla nich, a jak robię pomidorówkę czy takie warzywne to jemy wspólnie.

Tigla no najlepiej nie asekurować, ale jak maluszki szybko wstaja tak jak od Multimamy to trzeba.

Napierajka super waga dzieciaczków :tak:

ale sie tu dzieje. Ludzie sie żenią, budują domy, remontują. Juz nie nadążam co u której aktualnie jest na tapecie.

Justynia - piszesz, ze o malo do szpitala nie trafilyscie. A dlaczego, bo jak je 120ml to chyba to nie jest malo?
A dobowo ile zjada? Ja cie doskonale rozumiem. U nas problemy z jedzeniem Adasia nadal twają. Teraz to czasami zje 30ml i jest placz. Ale dobowo jak go podsumowalam to zjada ok czyli ok 700ml mleka. Chlopaki wazą rowno po 5500kg, maly dogonil starszego, ale nie dzwiota skoro on za jednym podejsciem 150ml zjada. Az mu musze ograniczac liczbe miarek w jedzeniu. To zalecenie pediatry.
Kurcze- na neonatologii kazali mi podawac chlopakom zelazo ale pediatra odradzil ze wzgledu na bruszek Adasia. Mlody tez nie dostaje i jakos nikt nie kaze mi robic morfologii. Muszę sie o to upomnieć. Jakiegos beznadziejnego mamy tego pediatre. Jak sie sama o cos nie dopytam to g... wiem. Chyba anemia to powazna sprawa i lekarz SAM powienien o tym pamiętać!
Adas ostatnio robi sobie 6godzinna przerwę w nocy na jedzenie. Maly zarlok niestety nadal co 3 godziny wsuwa. W dzien karmienie co 2,5-3 godziny. Ja juz nie wiem jak ich oduczyc takiego czestego jedzenia. Mam wrazenie ze tak powinny jesc noworodki a nie 3miesieczne dzieciaki ktore zaraz do 6kg dobiją. Przepajam wodą ale to nic nie daje. nei wiem czy oni tak czesto chca jest z przyzwyczajenia czy naprawde są tak glodni, Kiedy wasze pociechy ograniczyly liczbe posilkow.
a no i zaczeli chwytac przedmioty i....... do buzi oczywiscie. Smiesznie to wyglada, uwielbiam na to parzec ile wysiku kostuje ich skoordynowanie na odcinku ręka-buzia:-)

reklama
Do góry