reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Justyniana jak tam mała?u nas jak Olek był mały tez przestał jeść i wyladowalismy w szpitalu lekarz mi powiedział ze tak male dzieci niekoniecznie przy infekcji maja temp czasem przestają jeść dzisiaj o 4:3 chłopaki dali koncert tak się darli ze mój przybiegł bo myślał ze się cos stalo:-) dzis ma byc super pogoda wiec pranie i opalanie:-)jjk ja nie ograniczam posilkow mam swoj harmonogram nawet jak sie budza w nocy to daje mleko zadne z moich dzieci nie oszukiwalam woda w dzien jemy co 3 godziny i sie tego trzymam slyszeliscie o tych blizniakach 3,5 mesiecznych nby pobitych mowie do mojego ja to bym cie nie zostawila z tak malymi dziecmi a on mi odpowiada z on to by w zyciu sam nie zostal ale mamusia szkoda tylko dzieci

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U nas tak wczoraj o 20-40ml, 23-120ml, dzis 3-110ml i znow przerwa do 11 (8h :wściekła/y:) i 120ml, potem do 18- 80ml w 4 podejsciach, i przed chwila 30ml. Wiec dobowo 430ml :-/ a do szpitala mialysmy jechac bo mala nic nie pila 13h i pediatra stwierdzila ze to jest za dluga przerwa dla tak malego dziecka i trzeba ja nawodnic ale na szczescie wypila i nie jechalismy. Nie wiem co jest, niby 19tydz i pasuje na skok ale brak innych objawow .

Chrzciny ok, Nele wydalam do babci bo bym nie wyszla z domu, a swoja droga podziwiam osoby robiace chrzciny ja w restauracji a bylam padnieta ...

A co do Natana to mlody potrafi np. Wczoraj zjad 180ml z kaszka 1,5,lopatki ryzowej, i 30 min kolejne 90 ml:cool2: jak nie dostanie tak dlugo krzyczy az sie naje. Wiec z jednym maluchem bede szla do lekarza bo nie je a z 2 bo je za duzo. :dry:

Justynia mój mały też tak robi, że zje (mleko i kaszka ) i wtedy wielki wrzask, bo się jedzenie skończyło i muszę szybko dorabiać, więc zjada na raz 210 ml, ale tylko w ciągu dnia - południe i popołudniu.

Justynia, może małej tyle wystarcza, oby nie powtórzyło się, że nie je cały dzień!
A Natan to gdzie to trzyma :szok: ile już ważą?

Gotadora nie dobijajcie mnie :-D

Moje potworki choć do chudych nie należą nadal zjadają 120 mleka 3x dziennie i raz po 70-80 g obiadku

jjka moi chłopcy też jedza w ciągu dnia co 2,5-3 godz, a w nocy zaczęli w końcu robić przerwę 5-6 godz. więc wychodzi 7 karmień dziennie. Jedzą po 105-120 ml. Wczoraj na szczepieniu ważyli ok. 5400 i 5500 g. nie pediatra radziła dopajać wodą choć odwodnieni nie są. Próbowałam, ale oni nie chcą wody ani herbatki. Słodzonych herbatek nie chce dawać. Prężenie Wojtusia przy jedzeniu i plucie jest spowodowane prawdopodobnie refluksem, jak się pod koniec jedzenia cofa pokarm to go może piec w gardle dlatego wypluwa. Poza tym ma lekka wiotkość krtani po zapaleniu płuc, więc to się wszystko nakłada.
Na razie po szczepieniu OK, nie ma niepokojących objawów ani odczynu, oby tak dalej. Tylko senni są bardziej. Przez to dali mi wyprasować dziś górę prania he, he.
Spokojnej nocy dziewczyny. Moje potworki śpią więc ja też skorzystam.

Cześć dziewczyny!Justynia oby się Kaja namyśliła i przestała się odchudzać;)Co chodzi o jedzenie to moje potwory zjadają w dzień 3-4razy 180ml z małą ilością kaszki,ok 50 -60 obiadku,jakiegoś owoca w siatce,jogurt i czasami ciasteczko,przed spaniem 220ml z kaszką a w nocy po dwa łyki mleka co jakiś czas(mam w planie zacząć ich oduczać nocnego podjadania bo budzą się z przyzwyczajenia a nie z głodu).

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Ostatnia edycja:
Kaja jak by troche lepiej je co 4-5h ale malo po 60-80ml lepsze to niz nic :-)
Maluchy tydzien teumu wazyly: Kaja 6100, Natan nie cale 7kg. Moja starsza tez byla klops do roku, potem waga stanela a ona w gore smigla :-)w rok przybrala tylko ponad kilogram :-) wiec moze z malym bedzie podobnie.

reklama
Justynia dobrze,że małej wraca apetyt:)Lilonka jesteś?Maja tej nocy już przesadza,jęczy i mruczy i na bezsenność cierpi.siedzę z nią w salonie i usypia powoli w wózku,a to mała niedobrota!:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Do góry