reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dziewczyny, czy ktores z Waszych pociech ma wydluzona glowke z tylu? u mnie obie tak maja, spia na jednym boczku, jak sie bawia to przekrecaja glowki w obie strony i na wznak, ale niestety te glowki nie moga sie zrobic plaskie z tylu... pediatra mnie uspakaja, ze maja jeszcze czas, ale ja sie potwornie martwie... non stop cwicze brzuszki, podobno cisnienie, ktore sie wytwarza, tzw. srodczaszkowe ma w tym pomoc, sama nie wiem co myslec ....

reklama
rainmanka- u mnie właśnie jets tak samo,co rusz przewracam tego łobuza o on i tak na brzuch i chyba tez ma to po mnie,chociaż w ciąży sie oduczyłam,,teraz tylko na boczku...

Ashiarona-moi chłopcy mają delikatną asymetrię(w jednej pozycji lezeli w brzuchu i lewe ramię bardziej zbliżają sobie do główki) jeździmy na rehabilitację i już jest w sumie ok,a przy okazji wysłali chłopców do psychologa i logopedy!! takie maluchy!! i uwierz mi główką nie ma się co przejmowac,jak dzieciaki zaczna siedziec to się unormuje,a co kolejny lekarz to dowiesz sie czegoś innego,zwariować można.Dziecko ma leżec na płaskiej poduszeczce,a logopdea stwierdziła że absolutnie,główkę ma mieć wysoko na poduszcze,zwróconą bródką w strone klatki piersiowej(bo tak kształtuję się cała jama ustna itp) buhaha paranoja.Ja własnie w tym szpitalu rehabilitacyjnym widziałam takie dziecko,co non stop tak spało-główka z tyłu płaska jak lustro i wydłużona ku górze,całą buźka poprzesuwana,oczka sie rozjeżdżały,takie rozciągniete.Tam zobaczyłam że nie zawsze warto słuchać lekarzy.Każdy mówi co innego a rodzice wariują.Moi chłopcy tez spali tylko na boczkach a główki mają ładne.

Cześć :-)

ja wczoraj miałam chwilę grozy Ksawery mykał i się zakrztusił... tak na maksa..dałam radę ale strachu co nie miara.
ja też jestem u mamy, ona juz od wczoraj w pracy ale ma zmianowy system więc zawsze coś pomoże.

Jeśli chodzi o laktator to ja mam ręczny Aventa jeszcze po Laurze.U mnie młody pije odciągnięte mleko z butli ale czasem łapie i pierś.

zaczęłam wczoraj przymierzać ubrania z czasów mojej chudości... no i masakra...cycki mi urosły z 3 rozmiary..no i spodnie na tyłek nie wchodzą..8 kg mi zostało do zrzuty...

Dziewczyny, czy ktores z Waszych pociech ma wydluzona glowke z tylu? u mnie obie tak maja, spia na jednym boczku, jak sie bawia to przekrecaja glowki w obie strony i na wznak, ale niestety te glowki nie moga sie zrobic plaskie z tylu... pediatra mnie uspakaja, ze maja jeszcze czas, ale ja sie potwornie martwie... non stop cwicze brzuszki, podobno cisnienie, ktore sie wytwarza, tzw. srodczaszkowe ma w tym pomoc, sama nie wiem co myslec ....

Hej Kochana, ostatnio Ci pisalam o glowce Majki, co prawda z tylyu ma tylko leciutko splaszczona na jednym boczku -od spania. ta poduszka co Ci wczoraj wyslalam linka tez pomaga w korygacji ksztaltyu- polecila mi ja polozna, no i oczywiscie tak jak mowisz lezenie na brzuszku. mi dzieki Tobie tez czasem udaje sie polozyc je na brzuszko -tv i jazda :-D
bedzie dobrze -musi :-):tak:

Paulinko- ja tez nie nawidze jak laski sie krztusza nie ma nic gorszego . jeszcze w szpitalu Zocha mi sie tak zakrztusila ze przestala oddychac na kilkanascie sek i zrobila sie bordowa az, naszczesci polozna szybko pomogla :(
co do wagi to napewno zjedziesz szybko zobaczysz, tylko bnie chwal sie tu bo zaraz Cie wyzwa od szczap :p :-D:szok::tak:

Ostatnia edycja:
Dzieki Dziewczyny :-)
a co do krztuszenia PAlinka, to u nas tez byla chwila grozy, Nadia krztusila sie za kazdym razem i tez robila sie bordowa, w pewnym momencie zaczelam plakac, bo noe wiedzialam jak nakarmic wlasne dziecko :no:.Dopiero M :szok: mnie uspokoil, nakarmil ja i juz bylo dobrze .... Ale sie wtedy strasznie balam, to bylo jak miala tydzien.

hello Mamuśki....moje brzdące nareszcie śpią...ufff...kurde niepotrzebnie łudziłam się że kolki to tylko do 3 miesiąca...u mnie to nie działa Jasiek dał dzisiaj popis...nadal czuję się jakbym bujała go na rękach już mój błędnik szaleje...ale cóż szkoda tylko Jasiulka bidulek tak się męczy....aa z zasypianiem po kąpieli już lepiej bo wcześniej wymęcze je z godzine zabawianiem...:) także przy butli już zasypiają :p
aaa i mam mały problem...moje dzieciaczki mają dużo włosków i strasznie się im przetłuszczają i potem nie za fajnie pachną główki....myje je żelem do włosów i ciała hipp...czy to normalne to przetłuszczanie się??? i czy macie jakieś pomysły żeby ładnie im pachniały włoski??

pozdrawiam mamuśki i całuje pociechy :) ciocia Rabbit :p

A moze belcika puszczaja i na wlosy leci?? Bo tluste wlosy to dziwne moje nigdy nie mialy, a moze zmien kosmetyk??

nie no bełcik to na pewno nie jest bo to na czupku głowy....hmmm :( nie mam pojęcia...nie przegrzewam ich też....ubieram lekko po domu do spania też...

reklama
rabbit- nie pomogę niestety moje to 2 łyse główki:szok:

tossa - zaczęłam ściągać pokarm coraz rzadziej i tak sam zanikł bez żadnych komplikacji tylko ja mleko ściągałam a nie karmiłam piersią to podobno łatwiej wtedy zanika

dziewczyny co mam zrobić zeby moje maluchy jadły co 4godz????karmię co 3godz po 170 i cholera jakby zegarki mieli wmontowane mija 3,15 i płacz bo głodni....

Milenka a Ty co ile karmisz dziewczynki i ile Ci zjadają?

i o której macie ostatnie karmienie?my o 18:30 i nie wiem czy to nie za wcześnie, dzieciaki chodzą spać o 19:15 i pobudka na jedzenie o 3 - 4 a potem niestety 6-7 i zegarek co 3 godz się włącza

Do góry