reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ja jestem brunetką, ale farbuję na średni brąz bo nie lubię takich włosów kruczoczarnych wydaj ą mi się takie nie naturalne. A farbę muszę jak najszybciej nałożyć bo tyle siwych wlosów mam że szok :szok: nie myślałam że tak wcześnie mnie to będzie dotyczyć... :-D
mama ty miałaś armagedon a u mnie dzisiaj aniołki, oby im tak zostało

Dziewczyny miałyście tak że ciągle porównywałyście jedno dziecko do drugiego?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dziś kupiłam 'subtelny mahoń'-zobaczymy co wyjdzie ;-). Trzymam się w tonacji bronzu.

Karmelova z racji, że mam jednojajówki to staram się nie porównywać, ale tak naprawdę to nieuniknione. Jak jedna dostała zęba, to namiętnie szukałam u drugiej, jak zaczęły się poruszać to czekałam kiedy druga zacznie.....

Ja też staram się nie porównywać ale średnio mi to wychodzi i wkurzam się na siebie bo przecież każde dziecko jest inne. U nas Filipek taki spryciarz mały a Lena to leniuszek, oby tylko flegmatyczna nie była :-D.
Tigla a sama farbę nakładasz bo ja męża werbuje do tego

Ja sama sobie nakładam, no chyba, że uda mi się dojść do fryzjera ;-). A mężowi takiej odpowiedzialnej czynności bym nie powierzyła, bo znając go to by było więcej strat niż pożytku :sorry:

Karmelova- wydaje mi się że każda mama porównuje swoje dzieci:-) Ja sobie obiecałam że każdego będę traktować jako osobną jednostkę i jak na razie mi się to udaje. Ale po cichu i tak ich porównuję, mam nadzieję że głośno nie będę ich do siebie porównywać ani do innych dzieci w późniejszym już etapie ;). Wiem z własnego doświadczenia że mnie to zawsze denerwowało jak mama czy ktoś mówił np że siostra to jest grzeczniejsza itd. Och jak mnie takie porównywanie drażniło, każdy człowiek jest inny i inaczej się rozwija i zachowuje. Ja tak jak Tigla :-D czy ty, widzę u jednego już zęby a u drugiego nic przez ponad 2 miesiące, Mati zaczął już w grudniu swoje wspinanie się do pozycji pionowej a Miko dopiero od jakichś dwóch tygodni. Człowiek się zastanawia czy wszystko z tym drugim w porządku.
Dziewczyny odważne jesteście, ale to pewnie z tego względu że na ciemne kolory się farbujecie, ja to blond jestem i jak kiedyś próbowałam sama w domu coś zrobić to potem chodziłam jak rudy lisek :-D
Tigla- z tym jedzeniem u nas też jest ciężko jakoś, ostatnio chłopaki nie chcą zbytnio jeść ani mleka ani obiadków:eek: Nie wiem czy to przez wychodzące zębiska czy co?? Ja jajka jeszcze nie wprowadzałam ale też muszę się tym zająć, neonatolog powiedział że dopiero po 10 miesiącu mam wprowadzić z racji tego że oni wcześniaki hmmm tylko tu nasuwa mi się pytanie... Chłopaki są na nutramigenie od jakiegoś miesiąca , najprawdopodobniej skaza białkowa przynajmniej u jednego i teraz pytanie czy jeśli mają skazę białkową to modę dawać im kaszki mleczno-ryżowe i w ogóle jajko???
Ja ostatnio mało się udzielam ale nie mam kiedy:(

witajcie dziewczyny :-)

ja nie porównuje moich dzieci, są inne od samego początku, tzn już w brzuszku wiadomo było,że to dwa rózne skarbki. Synek od samego początku był jak go określiłam rozrabiaką, na każdym usg skakał, był bardzo "żywy", podczas każdego pobytu w szpitalu był z nim kłopot, aby go namierzyć, by sprawdzić obecność, czyli trafić peletą na niego - on wtedy tak jakby podbiegał i kopał prosto w peletę, po czym uciekał. Oczywiście pod koniec nie miał już możliwości ucieczki. A córeczka od początku była oazą spokoju, na usg często spała, potrafiła zejśc na dół do braciszka i się przytulić ( mam 3 zdjęcia z usg jak są główka przy główce). I tak jest teraz - on rozrabia, ona spokojna ale potrafi całym ciałem pokazać swoją radość. I każde rozwija się swoim tempem.

no a włosy :szok: nigdy wcześniej nie spodziewałabym się,że tak się zaniedbam, no ale cóż - i tak bywa :rofl2: ... ja maluje sama, jest mi bardzo trudno znaleźć fryzjera - wiele lat pracowałam w salonie fryzjerskim, wśród na prawdę wspaniałych stylistów i gdy pójdę w PL do fryzjera, a szczególnie tu gdzie mieszkam to po prostu ... brak mi słów. Ale to nie tylko w PL, w UK też nie udało mi się trafić w "dobre ręce". Skończyło się na tym, że byłam u 3 fryzjerów i miałam coraz krótsze włosy. A tu ostatnio poszłam podciąć, a że nierówno mi podcieła to powiedziała,że za 3 miesiące będzie dobrze, a teraz to mogę opaskę nosić. Wyobrażacie sobie taki tekst u fryzjera? Więc lepiej mi nie chodzić. I pomyśleć, że były czasy gdy miałam inny kolor włosów czasem nawet co dwa tygodnie :-D

Ja tak na szybkiego przed spaniem wpadam żeby powiedzieć,że jutro się maluję na wiśniową czerwień:)dobranoc:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Maggi nie mam pojęcia jak wygląda kwestia jajka w przypadku wcześniaków z podejrzeniem skazy :eek: Zapytaj na wątku starszaków-tam jest parę wcześniaków.A co do kaszek mleczno-ryżowych to biorąc to na chłopski rozum nie możesz im podawać, bo tam jest zwykłe mm. Ja na Twoim miejscu do nutramigenu dodawałabym kaszkę ryżową (jakąś smakową) i wychodziłoby to samo.
Moje też czasami nie mają apetytu i łączę to z ząbkowaniem. Ale ogólnie się tym nie przejmuję-wychodzę z założenia, że jak teraz nie zje to zje potem. Nawet męża już tego nauczyłam, bo z początku trochę panikował :rofl2:.

Gotadora współczuję akcji z fryzjerami, ale jesteś w temacie, więc sama sobie lepiej poradzisz.

Mamuśki, a może wrzucimy zdjęcia naszych 'świeżych kolorków ' :-)

Lilonka śliczne zdjęcia :D tzn dzieci, bo gdyby nie takie ślicznoty to zdjęcia by nie wyszły :tak:

Tigla tak tak tak dajcie swoje zdjęcia :tak:

Magii co do żółtka u dzieci ze skazą to wiem, ze się nie podaje, a jak już to troszkę aby zobaczyć reakcje alergiczna, żółtko ma bardzo dużo białka i jest alergizujące, wiem bo sis syn ma skaze i go uczulało, fakt po jakimś czasie jadał normalnie.

Gotadora faktycznie fryzjerka i takie słowa :O a poza tym chyba musi umieć obcinać w takim zawodzie, no chyba że sie mylę i to nie fryzjera sprawa :-p:-p

Dziewczyny ja się staram nie porównywać chłopców, ale mój mąż strasznie porównuje i gada w dodatku, że Tomuś z rozwojem super, a Dominik daleko z tyłu, że nie robi tego siamtego, ja się denerwuję i mówię mu że tak nie można, że to dwójka różnych dzieci, że Filip był jeszcze inny i niech się cieszy że zdrowi są, no to od razu wspomniał, że Filip na 8 miesięcy już pa pa robił, brawo bił a chłopaki nie robią...o jej nie robią bo ja mniej czasu poświęcam im nić filipowi jak był jeden, ale te chłopy dziwne.

A my po długich oczekiwaniach mamy drugą jedynkę u Tomcia, w końcu bo śmiesznie z tym jednym zębem wygląda :-D

reklama
Dzisiaj zaczynam dzień od chwalenia się moim synem który przespał 10 godzin yupi :-)
Bibiana
gratulacje ząbka :-)
Dziewczyny chwalcie się kolorami ja jak tylko zrobię to wrzucę fotkę.
Gotadora masz racje z fryzjerami to masakra jest. Ja mam włosy kręcone/falowane i jak ktoś mnie źle zetnie to mam mega szopę na głowie, na szczęście teraz znalazłam fryzjerkę która ma włosy takie jak ja wiec wie jak obcinać

I wrzucam jeszcze fotki z naszej sesji która był 006.jpg029.jpg012.jpg025.jpga robiona jak bliźniaki nie miały jeszcze miesiąca

Załączniki

• 006.jpg
    006.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 73
  • 029.jpg
    029.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 68
  • 012.jpg
    012.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 73
  • 025.jpg
    025.jpg