reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Multimama a mi się wydaje, ze Twoje maluszki szybko zaczną chodzić :-p

Kurde to tanio tam u Was, ale w Irlandii to nawet nowe ciuchy na wyprzedażach jak za free, koleżanka moja mieszkała kilka lat w Irlandii i teraz dwa razy do roku lata kupowąć ciuchy:tak:

reklama
Bibiana każdy mówi,że szybko zaczną chodzić.Justynia pisała,że nie łapała córki ale moje maluchy z racji tego,że tak wcześnie np staja to bardzo się chwieją,stoją bardzo niepewnie i muszę ich łapać.Tak,tutaj jest tanio a jeszcze na te zarobki to na wszystko człowieka stać dlatego chciałam tu urodzić i przetrwać ten okres kiedy co chwila trzeba kupować nowe ubranka bo maluchy tak szybko rosną.Mam tu koleżankę,która jest tu na stałe i jak zjadę to będzie mi raz na jakiś czas wysyłała paczki:)a tak w ogóle to u mnie jest 6 i usypiam robaki w wózku bo stwierdziły,że sobie poćwiczą stanie w łóżeczkach.

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Ja mieszkalam 4 lata w Irl i pamiętam jak w Pennyes mozna bylo się obkupic za 100jurkow w buty, kurtke, torbe, blielizne i cos tam jeszcze. no to u nas za 100zł (nie przeliczając po kursie tylko nominalne 1:1) to sobie mozna jedzenia na 2 dni co najwyzej kupic, butow czlowiek nie kupi za mniej jak 300. dla dzieciakow kupuje ciuchy w lumpie. mamy tu taki fajny z super rzeczami z Anglii i Irl- george, primark, next, gap.
co do omijania etapow. To podobno nie wolno dziecku pozwolic ominąc etapu raczkowania. Zadnego chodzenia trzymając za rączki itd. Bo raczkowanie wzmacnia wszystkie miesnie kręgosłupa. Im dluzej dziecko raczkuje tym lepiej. Ale nie wiem jak to w praktyce wyglada jak dzieciak juz chce łazić a jeszcze nie raczkowal. To co, klasc go na sile?

A wiec tak Kaja na jablo zaregowala tak ze pol lizeczki dalam cala wrocila :-/ a krzywila sie strasznie, za to natan jak na klopsa przystalo 3lizeczki Szly powoli i potem jak widzial kolejna sam buzie utwieral :-) problemow z brzuszkiem brak

Jak ja wam tych ciuchow zazdroszcze. U mnie jakwiekszy problem z starszA by cos fajnego kupic :-( buty dla dziecka ponad 100:-/

Ide robic fryzyre moze do 12,dam rade sie ubrac i uczesac

Justynia udanej imprezki:)jjka penneys to mój ulubiony sklep:)ja nie patrzę na metki i tu głównie zaopatrzam dzieciaki,mają teraz nową firmę od 9 do 36miesięcy za grosze i super jakości ubrania.co do omijania etapów to do niczego takiego dziecka nie zmusisz,moje nie omijają tylko szybciej przechodzą do następnych:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Moi zaczeli się wspinac:szok:ja tez duzo kupuje na gumtreedwa razy do roku chodze na wyprzedaz takiej organizacjii dla rodzicow ostatnio kupilam na lumpach lozeczko turystyczne za 3£ tak do ogrodu tutaj to jakos prezniej idzie tez handel rzeczami uzywanymi np dla dzieci kazdy chce sie pozbyc i dostac pare groszy do skarbonki dla dziecka ludzie tez duzo oddaja za darmo albo wyzucaja jak bylam w ciazy to przytachalam krzeselko do karmienia spod smietnika do domu nowe kosztowalo 100£ kupilam tylko pokrowiec nowy wyszorowalam je i jest uzywane ale jak multimama pisze tutaj jest zupelnie inny standard zycia stosunek zarobkow do wydatkow niz w Pl moje starsze dzieci raczkowaly ale jak tylko staneli na nogach to jz tylko chodzili nie chcieli raczkowac

Dziewczyny a słyszałyście teorie że dzieci które nie raczkowały częściej maja problemy z dysleksją? Ja pierwszy raz usłyszałam o tym w szkole rodzenia.

Mojej do chodzenia sie nie spieszylo, pierwsze samodzielne kroki zrobila w kwietniu a chodzic na dobre zaczela w czerwcu. Nawet nie probowala tylko na 4 zasuwala :-)

Niestety w pl wszystko dla dzieci drogie, a ludzie za uzywki na allegro czasem chca taka kase ze lepiej nowe kupic, ja ostatnio starszej duzo w lidlu kupuje.

reklama
Multimama, Mama macie rację z tymi cenami, w Pl im wiecej zarobisz to i tak tyle samo Ci zostaje, bo nagle wzystko dookoła drożeje :confused2:

Jjka nie da się dziecka zmusić do raczkowania, każdy rozwija się inaczej, mój pierwszy syn najpierw chodził (przy meblach, z krzesełkiem) a dopiero potem raczkował :sorry: ale pełzał przez 3 miesiące, tylko jego pełzanie było bardzo szybkie robil to perfekcyjnie, bo moi pełzają ale jakoś slimato :-p

Justynia szkoda, że nie mieszkasz bliżej mnie to bym Cię wzięła na lumpy, ostatnio kupiłam koleżance za 5 zł trampki z nexta te z minnie Archiwalne: MINNIE cudne wysokie trampki roz 7/ 25 wk 15 NEXT Stalowa Wola • Tablica.pl o te, a dla córki mojej kuzynki takie super ciuszki, porobie potem zdjęcia to pokaże,
a z tymi cenami na allegro za używki masz rację, dlatego wolę iść do lumpa i kupić coś za groszę, kilka miesięcy temu kupiłam sweterek z hm za 1 zł :-D

Karmelova pierwsze słyszę :szok:

Mama hihi ale masz teraz wesoło, oczy dookoła głowy ;-)

Multimama no to musisz łapać maluszki wiadomo....spryciule z nich :tak: no i z chodzeniem tak na pewno będzie, jak zaczną szybko chodzić to tak chwiejnie na pewno, ale kto wie, może akurat nie będą tak szybko same chodzic, mój Filip szybko wstawał, chodził z czymś, ale sam nie chciał dopiero w 11 miesiącu

Do góry