reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Justynia ja pokupowałam dużo ciuszków przez ebay, ale z wysyłką do UK. Jedna i to duża paczka mi nie doszła, dziewczyna co sprzedawała zwróciła mi po wielu emailach za rzeczy, a za przesyłkę nie ( przesyłka kosztowała więcej jak rzeczy). W sumie to przez parę lat nakupowałam wiele rzeczy przez ebay, a tylko jedna paczka zaginęła, jakiegoś dziwnego kuriera dziewczyna zamówiła, nie wiem jak jest z wysyłką do PL. Ale miałam raz też taką sytuację,że ja zostałam w PL a mąż pojechał autkiem i zapomniał kluczy. Pojechałam na dworzec autobusowy i poprosiłam kierowcę o przekazanie koperty z kluczami - wzięli 120 zł, a mąż musiał do Londynu na dworzec jechać i czekać na ten autobus. A innym razem zapomniał laptopa - zamówiłam kuriera i ten dostarczył paczkę do domu w UK za 99zł.

Jjka do wizyty masz półtora tygodnia, przykro mi że synek tak musi się męczyć, trzymam kciuki za wizytę, aby się wyjaśniło co dolega dla maluszka.

a w ogóle to szkoda,że jesteśmy z różnych stron Polski i Europy, bo fajnie by było zrobić zlot wózków bliźniaczych :rofl2:

reklama
Ja dużo kupuje na eBay ale nie gdy nie kuopowalam do Pl różnie bywa tez trafiają się kwiatki cos jest zepsute albo nie dotarło dostalam dziś list idziemy na badanie DNA oka kuswa jak ja tego badania nie lubię u nas chłopakiprawie sami usiedli i zzaczynają się wspinać zeby ich mecza i mnie tez:wściekła/y: dzis siedzielismy w domu bo mi sie kopytek zachcialo a tatus zachorzyl a to jak wiadomo jak chlop chory to szpital na peryferiach:-)

Mama znam ten ból jak się maluchy podnoszą:tak:Moje mendy stają przy wszystkim,nawet przy drzwiach i już oczopląsu dostaję bo jedno tu a drugie tam:-D

Multimama poczekaj aż zaczną się przemieszczać ;-) dopiero wtedy zaczyna się zabawa :-) My dziś byliśmy w zoo. Zuza namiętnie biegała za małymi kózkami i krzyczała coś do nich po swojemu. Maciek tylko zaglądał ze stoickim spokojem :-)

Eh chcialam pokupowac moim malucha i straszej ciuchy ale wysyla pojedynczych szt. nie ma sensu :-/ a na allegro lub w lumpie za lepsze szmaty to cena prawie taka sama jak w sklepie :confused: a ciuchow idzie ze szok, malemu dalam 2 tyg temu ciuchy 68 a sa ma akurat (taka klucha) ze pewnie miesiac takim tepem i 74 nas czeka :-)

A u mnie mala pozno chodzila i juz byla w miare kumata i nie wspominam tego okresu zle. Zobaczymy jak bedzie z maluchami :-)

Jutro chrzciny trzymajcie za mnie kciuki :-)
Aaa... Nela dzis ma 2latka jak to zlecialo eh...

Justynia ja kupuje ciuchy dla dzieci w lumpie i u nas ceny są spoko, ostatnio byłam i wybrałam sporo ubranek dla syna z h&m po 1 zł za szt, ale ceny na pewno zależą od miejscowości im większe miasto tym drożej. W Krakowie to takie ceny że masakra więc wogóle tam nie zaglądam, najlepiej jest obkupiać się w małych mieścinach. Oczywiście życzę sto lat dla Neli i udanej imprezki. My będziemy chrzcić najprawdopodobniej w lany poniedziałek.

Dziewczyny miałam rodzić w tym szpitalu ale mnie nie przyjęli a teraz czytam ...Dziecko zostało kaleką. Szpital wypłaci zadośćuczynienie i rentę? - mamNewsa.pl - Andrychów, Wadowice, Kęty, Kalwaria, Sucha Beskidzka - portal informacyjny

Justynia wszystkiego najlepszego dla córci:-)mi chodzi o te przewrotki na początku,że nie będę w stanie złapać jak będą fikać więc bez siniaków się nie obejdzie ale mam żel na siniaki więc damy jakoś radę:tak::-D

Ja tez kupuje na lumpach i na takich jakby targowiskach carbootach u na przemiał ciuchow straszny codziennie minimum dwa prania co do przemieszczania to mi się ostatnio towarzystwo po całym domu rozlazlo stawiam czasem psa na straży ale to nie jest żadna przeszkoda dla nich :-) Max nawet w wannie raczkuje

reklama
Justynia 100 lat dla Nelci no i jutro udanych chrzcin :tak:

Multimama Justynie pewnie chodziło o to że im starsze dziecko to bardziej rozumie że chodzi no bo takie 7 miesięczne dziecko pewnie sobie sprawy nie zdaje z chodzenia, ja wiem jak koleżanka mówiła jak jej syn chodził mając 7,5 miesiąca, non stop się przewracał, wchodził w ścianę, a córa koło roczku chodziła i już było inaczej, też się przewracała ale to co innego

Ja też kupuje ciuchy w lumpach i najlepiej kupować w takich duzych lumpach gdzie robią wyprzedaże, ostatnio za 4 zł śliczną kurteczkę kupiłam,

Mama to masz wesoło z blixniakami i psem :-D

Do góry