reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Bibiana nie strasz mnie!mam nadzieję,że tak szybko nie zaczną chodzić!chociaż w takim tępię to wszystko jest możliwe.

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

reklama
Multimama ja z tych co nie lapia :-) cora jak nie siedziala dobrze nie kombinowalam z poduchami tylko lezala- jak usiadla nie zdarzalo sie jej przewrotki, tak samo z stawaniem/chodzeniem chciala ok ale nie pomagalam wszystko sama, raczkowala do 15mc choc chodzic potrafila ale latwiej i szybciej raczkowala. A takiego podejscia naczyla mnie rehabilitantka ktora twiedzila ze czym wiecej raczkowania tym lepiej i aby nie pomagac maluchowi bo on sam musi byc gotowy na nowy etap.

Dziekuje za zyczenia dla Neli :-)

U nas na lupie drogo 40zl kurta fajna dla maluchow, po 10zl spodnie a na wyprzedazach prawie nic ma, albo szmaty lub jak fajne rzeczy to same male.

Eh dzis pierwsze jablko:-)

Multimama wszystko mozliwe :-D

Justynia masz rację z tym że dziecko im dłużej na 4 tym lepiej, ostatnio był o tym program żeby dziecko jak najdłużej spędzało czas na 4, no ale jak dziecko samo wstaje to co zrobić, moi nauczyli się w łóżeczku, więc teraz jak tylko się obudzą lądują na macie aby nie wstawali, na szczęście nie zakumali jeszcze, że można przy kanapie, choć próbują przy kartonie z zabawkami, ale póki co tylko na kolana uffff :-D

A moi tak się rozgadali że szok, kłapią cały czas i fajnie to wyglada, bo tak jakby ze sobą gadali, najpierw jeden gada, potem drugi, a najlepsze jak który ś coś powie lub zrobi a brat się z niego śmieje :-D:-D cudownie jest mieć bliźnięta:tak::-D:tak: mniej cudownie w nocy jak brat zbudzi brata i razem gadają, śpiewają, a mama śpiąca, na szczęście radko kiedy się to zdarza

Justynia napisz jak po jabłuszku

Moi dalej niechetnie z jedzeniem :baffled:

Lilonka Zuzinka też już chodzi? oj ale zazdroszczę pobytu w zoo, jak się zrobi cieplej to chyba wybierzemy się do Wrocławia do zoo bo w Chorzowie prawie nic nie ma:dry:

U nas też nic nie ma w lumpach trzeba trafić, nie ubieram ich identycznie ale chociaz chciałam podobnie, ale cięzko coś trafić jak jednemu coś kupie na drugiego już nie ma. Po za tym ubrać dwójkę na raz w dużych sieciówkach jest to ogromny wydatek, kiedys w F&F za 6 śpiochów dałam 110zł, ale to było nagle gdy wyrośli mi z 56 tak nagle obudziłam się z dnia na dzień i patrze a tu ubranka za małe. Chyba ze zmęczenia przespałam ten etap.

JJKA Podajesz probiotyki ? Ja daje małym dicoflor, i trochę nam pomogło na brzuszki. Te 1,5 tyg długo ale zleci Ci szybko, szkoda maluszka, wiem co ja przechodziłam gdy był płacz po każdym jedzeniu aż się zanosili tak ich bolał brzuszek :(

Malmer 110zł!o kurcze to dziękuję Bogu za Irlandię,ja płacę 12euro za 6 śpiochów a ostatnio F&F to za 2sztuki dałam 2,5euro_Oj to dobrze ja tu mam.

Wow 110zl u mnie 8£ spiochy a bodziaki 6£ za 6 szt w Tesco ostatnio kupilam cały worek czarny za 4£ bralam jak leciało i w domu się okazało ze na 2-3 lata ale nic nie szkodzi dorosna:-)

Bibiana - we Wrocławiu teraz jeden wielki plac budowy. Młodym to nie przeszkadzało, bo w sumie oglądaliśmy z nimi te duże zwierzęta - słonie, niedźwiedzie, żubry. Pogoda była cudowna. Na następne wyjście umówiłyśmy się z Sylhą w Opolu :-)
Ja kupuję ciuchy głównie ba allegro w paczkach. Ale body, pajace trzeba dokupować. Z resztą teraz już sporo rzeczy jest poplamionych, bo moje dzieci jedzą całym sobą. Moi mają fioła na punkcie chodzenia na dwóch nogach. Niby staram się żeby jak najwięcej raczkowali, ale oni mają to gdzieś ;-)

Niektóre dzieci pomijają pewne etapy np zamiast raczkowac od razu chodzą :-)

Wiem, że u Was jest taniej ja to i tak kupiłam na przecenie wyobraźcie sobie były przecenione z 37zł na 18.50 zł niestety taniej śpiochów nie kupisz najtańsze są po tyle.

Malamer, ja chłopakom jeszcze nic nie kupiłam nowego wszystko w lumpach i trafiają się rzeczy podobne, ostatnio kupiłam w jedny lumpku super bluzke z george poszłam do drugoego i była podobna tzn ten sam fason i firma tylko inny kolor :D mi tam nie zależy żeby mieli te same rzeczy czy podobne, jedynie jak mam jakiś fajny dresik o bym chciała żeby drugi też miał dresik, albo dostałam od koleżanki takiego polarowego rampersika no i fajnie by było mieć drugi podobny no i udało się na allegro znaleźć podobny, ta sama firma ten sam fason ale inny kolor i tyen polarek mniej mięciutki, ja to zawze idę w jeden dzień na dwa trzy lumpy i zawsze coś się znajdzie, raz kupiłam całą wielką reklamówkę ciuszków za 22,50 :D teraz nawet nie idę bo mam tyle tych ciuszków, że chłopcy nawet nie pozakładają :-(

Lilonka fajnie takie chodzące kluseczki :-D nie ma co ich na czworakowanie zmuszać skoro oni chodzą :-D bardziej chodzi o takie zmuszanie do chodzenia, mam kilka takich koleżanek które na siłe chcą aby dzieci już chodziły.
ooo właśnie do Opola mamy bliżej, zapomniałam o tamtym zoo :-D

Malamer ja w lumpku daje od 2-4 zł za pajace :-p

reklama
Ja też kupuję często w niby tutejszych lumpkach.ubranka tak do ok roku są 3szt za 1euro,dużo kupiłam i nawet nie założyłam bo wyrosły robaki.Właśnie jestem w trakcie sortowania i na sprzedaż wystawię bo już nie mam gdzie tego trzymać:)mi się nie śpieszy żeby maluchy zaczęły chodzić i mam nadzieję,że jeszcze z tym chwilę poczekają:)

Do góry