reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Wózek Kees Twin K2 Plus - wersja spacerowa ja mam ten, moze nie jest zbyt piekny, ale zależało mi żeby wchodził do bagaznika i plusem jest to, ze nie trzeba siedzisk wyciagać dlatego wózek w całości do małego auta wchodzi bez problemu ;-)

Lilonka, a teraz jak znosisz wózek?

Mama dzieci cudowne :tak:
hehe a ostatnie zdjęcie suuuuper :-D
trzymam kciuki aby w środku było wsio dobrze, jutro z dziećmi na bilans tak? też kciuki&&&&

Maggi ja bym sie tam dziadkami nie przejmowała :-p zawsze swoje muszą powiedzieć :tak::tak:

Co do nocek, to my raczej przesypiamy, ale ostatnio Dominik znów ma gorsze nocki i budzi się z płaczem koło 4, nic nie chce ani smoka ani mleka, ale jak popłacze dłużej to zgłodnieje wypija mleko i spi, a było juz tak cudownie :cool2: najgorzej jak brata zbudzi, bo ten nagle sobie przypomina że raczkowanie trzeba cwiczyć i w łóżeczku kiwa się przód tył :-D:-D

reklama
Lilonka to podpytaj konkretnie o te pierwsze buty. Te pierwsze to trzeba kupić jakieś zabudowane, czy mogą być sandałki ze sztywna piętą ? Pytaj ile wlezie, a potem zdaj relację.

Karmelova gratki :tak::tak: zobaczysz jak ci czas zleci, ja to nie pamietam kiedy moi mieli 2 miesiące...za szybko zleciało.
A z wózka zadowolona jesteś?

Dziewczynki tu posłuchajcie Zawitkowskiego co mówi o butkach :tak: ja na pewno bedę się nim sugerowała

Bibiana trudno mi powiedzieć bo to nasz pierwszy wózek. Prowadzi się go ok, jest zwrotny i w miarę lekki, natomiast ciężko jest mi dostać się do koszy pod wózkiem. A ty jakie masz odczucia?
Wiem że czas szybko leci bo te 2 miesiące to śmigły a jeszcze niedawno modliłam się żeby tydzień miały. Teraz czekam na ukończenie 3 miesiąca bo mam nadzieje że bóle brzucha Lenki przejdą.

mama- sliczne maluchy :) zazdroszcze tego, ze mozesz sobie pozwolic na wiecej potomstwa, jak duza bys chciala gromadke?

karmelova- gratuluje 2 miesiecy
Tosiek dziś dotknal zarowki w lampce i poparzyl sobie paluszka, musialam mu dac paracetamol dla dzieci. :no: oczywiscie poklocilam sie o to z mezem bo uwazal ze nic mu sie nie stalo i nie trzeba mu nic dawac. glupi faceci. na twardzieli to moze niech swoich synow wychowuja po skonczonych 10 latach zycia, czy cos kolo tego. grrr.

hmm ja nie mam problemu z dostaniem się do koszy, można lekko oparcia dźwignąć jak większa rzecz no bo z tymi to był problem, ale teraz moje maluszki mają pozycję półleżącą więc dostanie się do koszy to pestka ;-)
Ja ogólnie zadowolona jestem, podoba mi się to że w całosci do bagaznika wchodzi, bo mój pojedyńczy wózek to trzeba było rozbierać. bo siedzisko było wkładane i zajmował więcej miejsca niz teraz bliźniaczy :-p

napisałam o Zawitkowskim a zapomniałam linka wkleić Pierwsze buty dziecka - Paweł Zawitkowski - Mamo Tato co Ty na to - YouTube

Oj biedny Tosiek, całuski w paluszek. Oj mężem się nie przejmuj, mój to by znów o byle płacz dawał przeciwbólowe leki :p

Ostatnia edycja:
Bibiana - widziałam wcześniej ten filmik :-) kurczę najlepiej to jakby ktoś pomógł wybrać najlepsze. Easywalker też wchodził cały (no bez pałąka) do bagażnika, ale baby jogger zajmuje o połowe mniej miejsca. W easy walkerze te siedzenia spacerówkowe były bardzo płytkie, a rozpinanie zameczków do pozycji leżącej dość denerwujące. Ja jestem zadowolona ze zmiany. Młodzi też nie narzekają :-) Zuza dziś zaliczyła megadrzemkę - prawie 3 godziny i nawet na spacerze nie usnęła. Czyżby zmianiała rytm dnia? Za to Maciuś jak zwykle 2 spania po 1,5 godziny. Chyba wolałabym jednak tą wersję z jedną drzemką :-) No i Zuzie wylazły w końcu górne jedynki :-) Jest 4:5 -a właściwie do 5,5, bo u Maćka druga dwójka już tuż tuż :-)
Biedny Tosiulek- buziaczki i od nas i chuchamy na paluszek. Ale coś w tym jest, że maluchy jak się sparzą to pamiętają. Przed świętami Maciek złapał u mamy rurę przy grzejniku, a że mama ma swoje co i stare kaloryfery żeliwne, to potrafią być gorące - a teraz jak byliśmy nawet nie bardzo podchodził do kaloryfera.

Ostatnia edycja:
Lilonka Easywalker to był nasz typ, oglądaliśmy go w sklepie, ale do naszego auta by nie wszedł :no: tego co teraz masz też chciałam z wersją z gondolkami, ale nigdzie nie znalazłam używanego a nowy to troszkę kosztował, w sumie same te gondolki drogie, jak bym wiedziała, to bym kupiła bez gondolek, bo mali urodzili się latem więc tak źle by nie było a i tak szybko na spacerówki przeszliśmy bo w kurteczkach czy kombinezonach się nie mieścili. Ale raczej nie będę już zmieniać wózka, bo na przyszłą zimę (jeżeli będzie śnieg) to koła nasze wielkie super się sprawdzą, lub sanki, a następne lato to pewnie bez wózków, mam zamykany plac zabaw więc pewnie tam całymi dniami będziemy siedzieć, teraz chce na wakacje kupić dwie osobne parasolki, bo na pewno będzie nam lżej na wakacjach prowadzić dwa wózki niż jeden duży :-p

reklama
Kretowinka mam jeszcze sznase na jedna ciaże mam nadzieję że pojedyncza :-) mam jedna lekko parasolke czasem jak gdzieś sie mocno spiesze to Olek laduje w chuscie a Max w wózku mam na strychu jeszce wózek po mojej córce :szok:tez taki lekki ciekawe czy żyje on tam jeszcze na wakacje wybieram sie na dwa wózki bo wygodniej:-) oj zazdroszcze wam zębów u nas białe plamki I ni widu ni słychu:-) I tylko sie wściekaja I wszytsko gryzą namiętnie

Do góry