reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Jjka ja też bym się z tym do lekarza wybrała, mój Tomasz czasami przed jedzeniem strasznie płakał, ale to się zdarzazło raz na jakiś czas:baffled:

Gotadora jej ale Norbert ma apetyt :szok: moi jak na noc zjedzą 180 to jest cud :-D no ale wage maja niezłą więc niech jedzą tyle co jedzą :-p

co do dzieci, ja bym jeszcze bardzo chciała....może za 2 lata troszkę bym chciała się chłopakom poświęcić :tak:

Kretowinka, no to Tosiek udany, nie dośc ze się oparzył to jeszcze sprawdza czy to na pewno ta lampka :-p

Co do wagi :zawstydzona/y: ja po porodzi schudłam w ciagu 2 tyg te 10 kg co przytyłam później jeszcze 3 w ciagu kolejnych dwóch, a później przytyłam 10 kg!!!! ważę teraz tyle co w ciąży :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale z Filipkiem tez tak miałam....

reklama
Kretowinka dobrze,że maluszka nie boli, ale teraz musisz uważać, bo być może znowu będzie chciał sprawdzić żarówkę

Bibiana :-) ja nie mogę uwierzyć jak Norbik wypija taką butlę 150 ml jak się obudzi dosłownie w niecała minutę, to jest taki łyk za łykiem i butelka pusta :szok: a jak nie jest głodny to bawi się tym smoczkiem, gada trzymając go w buzi. No i zauważyłam wielką radość na widok butelki i potrafią już sami tak nieporadnie trzymać i trafić do buzi :-)

Kretowinka
3 kg to nie dużo - na pewno szybko uda Ci się ich pozbyć. Ja miałam odwrotny problem, bo w ciązy schudłam i musiałam jakoś nadrobic stracone kilogramy, no ale już normalnie noszę moje spodnie, więc się udało :-)

U mnie w tej chwili na plusie 1,4 kg :-) ale jak cycki zejdą prewnie będzie mniej :-) Chociaż przydałoby się nad brzuchem popracować :-)
Elala - ale masz słodziaki :-) no i wiek już poważny ;-)
a u nas za kilka dni 11 miesięcy już będzie. Matko kiedy to zleciało :-) Młode jak to przy sobocie na nogach już od 5.30. Macie pomysł jak im baterie z budzików powyciągać ? ;-)
Gotadora - jeszcze dwójka? Podziwiam :-)
Moje cudaki w nocy tak dokazują, że masakra. Teoretycznie już dawno powinni przesypiać nocki, a praktycznie dup. blada :-(

Gotadora u nas to samo na widok butelki szczególnie rano po 12 godzinach niejedzenia :-D
No i gratulacje 5 miesięcy...to już? ja myślałam, że większa różnica między naszymi bąblami :-D

mi w ciąży bardzo nogi schudły, jak po porodzie siebie zobaczyłam to nie wierzyłam, że w brzuchu miałam dwójkę ludzików, bo brzuch był prawie płaski, nawet położne się dziwiły, no ale teraz to nie mam wątpliwości :-D:-D

Lilonka 11 miesięcy i roczek, pamiętam jak leżałaś w szpitalu....nie uważacie, ze ten czas za szybko leci???
Co do spania...moi od kilku dni znów się w nocy budzą :confused2: a tak ładnie spali, nie wiem o co chodzi myślałam, że głodni więc dziś zrobiłam na szybko im mleko, ale niechętni byli do spania...po półgodzinie w końcu zasnęli, ale ja już wkurzona byłam :-D
A teraz jeszcze śpią...a ja głupia wstałam na kawę :-p

Bibiana - 8 godzina i śpią. Jakie to musi być piękne;-)
A w szpitalu to od 15 byłam ;-) i trafiłam na magiczny 18.03, który spowodował megaoblężenie szpitala, że sam zastępca ordynatora na obchodzie stwierdził, że tego nie ogarnia :-)ten
Ale ten rok wywrócił nam życie o minimum 720 stopni ;-)

Ostatnia edycja:
Kretowinka, 3kg to przecież tyle co nic.
może trochę dietkę zmien.
Mnie to kręgosłup tak nawala, ze szok. Tez zacznę trochę cwiczyć, bo już chodzę jak stara grzybiara:-)

Ha odkrylam jak tylko mowie ze dzieci były grzeczne i spały w nocy to następne parę dni nie śpią i lobuzuja od dziś mam dwa diabelki:-) i mecza mnie troche zabawki z dzwiekiem :-) chlopaki dostali wczoraj ksiazki i dzis maja plan zezrec i zniszczyc:-) jade dzis na rozeznanie w sprawie butow :-)

Mama290- zabawki z dzwiękiem są okrutne dla uszu :-) szczególnie jak czorty je włączają na raz :-)
U mnie aktualnie najlepsze zabawki to pchacz smily play, wesoła ciuchcia i garnuszek ;-) a dodatkowo plastikowe butelki wypełnione ziarnami, wszelakie gumowe piłki i książeczki :-)

Tez mamy garnuszki I mam dwa telephony takie fisherprice I ciagle sie leje o nie a przeciez sa dwa ale brat zawsze ma lepszy pchacz narazie stoi w kocie

reklama
Do góry