reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Novamama może na zdjeciu tak wyszły ale chłopaki to niebieskookie blondasy :-D mój Filip to miał włosy wręcz białe, a jak go obciełam to wygladał jak łysolek :-D
Dominikowi chyba też wychodzi ząbek tak jakby dolna prawa jedynka, dziąsełka ma rozpulchnione od jakiegoś miesiąca, i tego zęba czasami tak czuć pod dziąsłem....no chyba że to nie ząb :eek:

A u nas Tomuś chyba szykuje sie do przesypiania nocek dziś znów pobudka dopiero po 5, ale Dominik to raz śpi dobrze a raz tragicznie, pobudki dziś znów 1,4,7 pociągnie parę łyków i spi, w ogóle jakoś nerwowo się rzuca po łóżeczku, niby spi ale nie spi....nie wiem o co mu chodzi.

Różyczka, Tigla zapodajcie zdjęcia maluszków :tak:

Zenia, Multimama.Polka?????

Ostatnia edycja:
reklama
Bibiana najświeższe zdjęcie bąbli jest na str 635. Od kiedy mamy kamerę to bieda ze zdjęciami.

Ciekawe jak tam powrót Maggi do codzienności po tym wczasowaniu ;-).

DSCN3502.jpg

Oto i moje chłopaki :)

DSCN3496.jpgDSCN3506.jpg

Załączniki

• DSCN3502.jpg
    DSCN3502.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 76
  • DSCN3496.jpg
    DSCN3496.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 76
  • DSCN3506.jpg
    DSCN3506.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 73
Gotadora, ale czas leci, co? Jeszcze tak niedawno zastanawiałaś się ile z brzuszkiem wytrzymasz i jak będzie z cc i operacją, a tu już takie bobaski fajne! Śliczności! A jak Ty się fizycznie czujesz? I czy dobrze pamiętam, że masz też psa do ogarnięcia??

tak, czas leci błyskawicznie, maluszki już prawie mają 6 tygodni :-)

ja czuje się dobrze pod warunkiem,że trochę się prześpię, bo jeśli nie to mam wielki ból w plecach - odzywa się stara dolegliwość złapana w pracy w salonie fryzjerskim od ciągle tej samej pozycji, już tyle lat więc chyba już mam pamiatkę na zawsze ... rana po cięciu prawie nie bolała, a jeśli już to z lewej strony, tam gdzie torbiel była. Torbiel była 18 cm, w trakcie cc ją zbadano, wynik był dobry dlatego wycięto jedynie torbiel, bo gdyby był niedobry wynik to wszystko by wycieli. Potem miałam czekać ok 2-3 tygodni na wynik histopatologiczny i tu jestem bardzo wdzięczna dla mojego dr prowadzącego, bo dzięki niemu wynik był na 3 dzień po cięciu, wynik dobry więc można było wreszcie odetchnąć. NovaMama dobrze pamiętasz - mam psa owczarka niemieckiego i królika, oboje są teraz zaniedbani, szczególnie sunia, ale znosi dobrze trudy, wyprowadzam ją na spacer jedynie na kilka minut, czasem w dzień na dłużej, ale musi bidulka pocierpieć. Do dzieci oba zwierzaki odnoszą się z ostrożnością, przez pierwsze dni nie można się ich było pozbyć z pokoju, bo tak chciały spać w pobliżu łóżeczka. Dziś mieliśmy kolejną koszmarną noc - kolki ... męczyły i jedno i drugie dziecko. Mały strasznie płakał, jeszcze nigdy tak bardzo nie płakał. Jakoś się uspokoiły, teraz odsypiają noc. Mam nadzieje,że te kolki szybko miną.

Miłego dnia Mamusie :-)

Tigla :-) jakie śliczne misie!

we wtorek mamy wyjazd do lekarza na bioderka, chciałam tam zrobić od razu morfologie dla dzieci, bo tu dr kazała zrobić, ale skierowanie jest w komputerze. W tutejszej przychodni nie umieją pobierać krwi dorosłym a co dopiero dla dzieci, także zadzwoniłam z prośbą o wydrukowanie,że zrobię od razu w Olsztynie. Nic z tego, nie dadzą mi. Jak chce w Olsztynie w szpitalu to muszę zrobić prywatnie, a ze skierowaniem u nich, bo mają umowę z NFZ. Jaja normalnie. Na szczęście to nie jest drogie, ale mimo wszystko nie rozumiem zasad panujących tutaj.

Gotadora - tak niestety jest u nas. Badania możesz zrobić tylko w tym labo, które ma kontrakt z lekarzem/przychodną. W innym musisz zapłacić. Jak już będziesz robiła wyniki zrób przy okazji poziom żelaza. U bliźniaków często jest dość niski i trzeba suplementować. Niestety nie wszyscy lekarze o tym pamiętają. Ale sporo naszych maluchów dostaje/dostawało żelazo. Ja mam zrobić teraz znów miesięczną suplementacje i po tym wyniki.
Różyczko - ale fajne chłopaki :-) i po minach widać, że małe łobuziaki :-)

Lilonka właśnie o żelazo dr chodzi najbardziej, bo ja musiałam przyjmować w ciąży, szczególnie pod koniec. Do teraz widać po mnie braki :-( rany - jak ja mam przytyć? teraz ubieram ciuchy, które kupiłam jakieś 15 lat temu i są za duże, dobrze,że nie wyrzuciłam

Cześć!jestem,jestem:-)jeszcze mnie moje robaki nie zamęczyły:-)ale mało brakuje:-)fajne zdjęcia dziewczyny!jak ja wam zazdroszczę tych prawie przespanych nocek:-):tak:moje robaki budzą się 2,3 4 razy w nocy,nie mam pojęcia od czego to zależy.czasami wystarczy podać smoka,czasami trochę zjedzą.od tygodnia dodaje do wieczornej butli kleik ale w spaniu różnicy nie widzę:no:Mi za to strasznie wypadają włosy,niedługo łysa zostanę,biorę mega krzem,może się coś polepszy.

reklama
Multimama - mam to samo!!! Tak mi włosy lecą że boję się czesać :baffled: Podobno to normalne po ciąży - ale tak jak mówisz niedugo i ja bez włosów zostanę. Zakola mi się porobiły już :/ Witaminy cały czas biorę ale to nie pomaga....byłam u fryzjerki i mi powiedziała ze co ma wypaść po ciąży i tak wypadnie.....najważniejsze że mi odrastają...no ale coraz mniej mam ich na głowie...jak kucyk zrobie to mam taką marną cienką kitkę...:eek:

Do góry