reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

ja juz dwa razy sie zabieralam za Chodakowska...I mimo ze kiedy bardzo duzo cwiczylam( a raczej trenowalam prawie zawodowo...) to jednak ciaze zmienily troche moje cialo bo jednak zakwasy sie pojawily...tylko co z tego jak silnej woli brak I nie cwicze regolarnie...:-(

reklama
Dziewczyny przepraszam że ja troszkę nie na temat. Kurcze to moje lekkie plamienie skończyło się (chyba) okresem, a chyba tzn. bo jest taaak wielki, tak obfity że bezpiecznie chodzić nie mogę, do tego są skrzepy:baffled: a podpaski mam aktualnie 2 na sobie:szok: Z tym plamieniem byłam w sr u ginka i usg mi zrobił, beta hcg zrobiłam i niby wszystko ok, czy to ,możliwe ze to faktycznie okres?:shocked2: A do tego te tabsy anty biorę i już kompletnie nie wiem co w tej kwestii działać jeśli chodzi o ten pseudo okres:angry:

Gloriane przepraszam ale ja Ci nie pomoge...nic takiego nie mialam...mysle ze jednak najlepiej spytac lekarza....

A to tak na poprawe nastroju....:-D:-D:-D:-D:-D

Od Pani Magdaleny: Moje dziewczyny mają obecnie 12 lat,kilka dni temu na placu zabaw spotkałam mamę 2,5 letnich bliźniąt, która strasznie się za nimi uganiała, w chwili spokoju zapytała mnie kiedy bedzie lepiej.... naszła mnie myśl chyba lepiej to już było..... No bo to jest tak najpierw podwójna ciąza i większości przypadków dolegliwości, potem podwójne karmienie, raczkowanie no i zaczynają się rozłazić po całym domu, potem kolejne etapy buntu 2 latka, 4 latka , przedszkole i wieczny ryk ze nie chcą iść, zaczyna się szkoła i dylemat razem czy osobno, następnie biegania ta ma na 8 a ta na 10 do szkoły ta ma zadane to ta co innego, lekcje dodatkowe, podwójna komunia, i w końcu dochodzimy do 12 roku życia i wkraczania w podwójne dojrzewanie, ło matko i zaczynają się durne odzywki, pokazywanie swojej dorosłości i wszelkie inne z tym związane atrakcje. I kiedy jest lepiej a kiedy gorzej nie wiem każdy wiek coś za sobą niesie, ale z drugiej strony kiedy widze jak za sobą murem stoją jak jedna drugą broni i pilnuje to jednak jest coś wspaniałego.
A na zakończenie dodam: mój niespełna 4 letni syn widząc bliźniaczy wózek zapytał: mamo a czemu oni mają posklejane wózki.

No to co dziewczynki...lepiej juz nie bedzie :szok::-):-):-):-D:-D:-D

Tunczyki Ty nawet nie pisz takich rzeczy :szok: Ja cały czas liczę, że będzie lepiej :tak:
Gloriane, trochę chyba za wcześnie na okres i te skrzepy, hmmm leć do lekarza uspokoisz się. Chyba, ze wśród Mam jest gin ???

Różyczka dzięki za linki z ćwiczeniami :) Dostałam zielone światło na ćwiczenia od gina :happy: Po 3 misiącach znalazłam czas i w końcu się wybrałam, przywitał mnie serdecznie słowami"O Pani schudła" tia.... :cool2: ale jak sie super wybierałam na ta wizytę, normalnie przygotowania jak na rozbieraną randkę ;) Wypachniona, wygolona i pozbawiana sierści w różnych zakątkach, nareszcie poczułam się kobietą a nie tylko mamą ;) Mój M nawet stwierdził, że pachnę jakoś inaczej, bo nie mlekiem, ech ...
Poza tym właśnie rzucam cyca i wcale to nie jest takie proste :/

Ostatnia edycja:
Gloriane ja też dostałam okres równo 6 tygodni po porodzie i też była masakra. najgrubsze podpaski nie dawały rady, jechałam na tamponach i podpaskach jednocześnie. Też było dużo skrzepów. Polecam podpaski z Biedry w femina night.

Gloriane kurde nie wiem czy to okres...możliwe, ale wybrałabym sie do lekarza.
A jak dzieciaczki?

Dytko :-D:-D:-D usmiałam się:-) a mąż nie był zazdrosny ??
A czemu rzucasz cyca???

Tunczyki chyba nie będzie tak źle :-D podwójny bunt nastolatka przechodzą także rodzice z małą różnicą wieku dzieci, a moja mama zawsze mówiła że z bliźniakami było jakoś łatwiej niż z nami z różnicą wieku....ooo np plus taki że na wywaidówkę idziesz raz i załatwiasz od razu dwoje dzieciorków :-D ooo i drugi urodziny za jednym zamachem dwójki dzieci :-p więc bądzmy dobrej mysli i obróćmy to wszystko co pisała tamta mama w plusy :-D:tak:

Bibiana ja to urodziny nawet moge robic dla calej mojej trojcy razem bo miedzy nimi dokladnie 3 latka I 1 tydzien ;) tylko wydaje mi sie ze to troche niesprawiedliwe...wiec beda osobno :)

Dytko :):):)

Tunczyki nieżle się uśmiałam:-D...ale i też zmartwiłam mimo wszystko taką wizją:baffled:

Tigla Dzięki, to mnie pociesza:tak: Pamiętasz ile takie mocne krwawienie Ci trwało?

Bibiana, Dytko no właśnie sęk w tym, że byłam u gina w środę kieedy dopiero to się rozkręcało...zrobił mi usg, zbadał beta hcg i okazało się, ze wszysko ok i macica czysta więc podejrzewać można chyba tylko okres:/

Bibiana Jeśli chodzi o dzieciaczki to ulewanie i duże problemy z gazami i kupką Karola martwią mnie w ostatnich dniach:baffled: no i w przyszłym tyg szczepienia więc też się niepokoję:/ Mam wielki prpoblem z karmieniem Karola, bardzo chce pić ale podczas karmienia zaczyna się napinać, przeć robi się czerwony zaczyna płakać, piszczeć, pluć mlekiem itd...po takim karmieniu jest wykończony, niedojedzony a do tego ulewa:angry: wydaje mi się a właściwie jestem pewna ze to propblem z gazami co nie zmienia faktu, że martwi mnie to jak nie wiem co:-(

Gloriane a próbowałaś go odbijać jak zaczyna się prężyć? Może je za łapczywie i łyka za dużo powietrza. U mnie tak Zuza ma nieraz - wtedy musi odbić i dalej normalnie je:-)
A to moje Kluchy wakacyjnie
_IGP2084.jpg

Załączniki

• _IGP2084.jpg
    _IGP2084.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Niby teoretycznie ksiązkowo małpiszona powinno się dostać 6tyg. po porodzie....

Dytko- tekst niezły, ale sierść mnie rozwaliła:-D:-D:-D:-D

Tuńczyki- ja póki co uważam,że najgorsze mam za sobą teraz jak się rozłażą to lajcik:-), ale te bunty no to faktycznie może być ciężko:sorry2:

Lilonka- echhhh już i tak więcej nie napiszę!!!!Dobrze wiesz....

Do góry