reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Gloriane trwało to ok. 2 tyg (dokładnie nie pamiętam). M chciał ze mną na pogotowie jechać, bo przerażała go ta obfitość.
Druga @ była troszkę krótsza, ale też powódź.

Lilonka powiem krótko ZAZDROSZCZE ;-)

reklama
A czemu rzucasz cyca???

Rzucam z powodu małej produkcji, spowodowanej odciąganiem nieregularnym i przede wszystkim z braku czasu :/ Moje chłopaki jeden cycowy a drugi nie, dzielnie "randkowałam" z laktatorem, ale już mnie dopada mega zmęczenie, a z chlopakami sama jestem czasem do późna.

Lilionka pochwal się jaki masz podwojny bolid ? wygląda super :)

Moje chłopaki strasznie zakatarzone :-( dziś będzie już tydzień a końca nie widzę :-(
gorączki nie mają tylko gluty. Najgorzej jest rano. Macie jakieś sprawdzone metody na szybkie pozbycie się tego ? Sterimar,
euphorbium i frida w akcji cały czas. Do tego jeszcze inhalacje solą i nic .... Jak nie przejdzie to chyba w przyszłym tygodniu lekarz nas czeka

Ostatnia edycja:
Lilonka cudaki :tak::-)

Gloriane a masz coś na te ulewanie? ja Tomusiowi podawałam nutrition zagęstnik do mleka, teraz mamy syropek ale do d...y bo jego podaje sie 5-10 min po jedzeniu a on ulewa od razu jak zje, nawet jak podam mu ten syrop to ulewa nim, więc dziś znów kupie ten nutrition, ale nam pani D powiedziała, że na wadze przybiera więc tym się nie martwimy, przejdzie...

hmm kolki....u nas Dominik ma problemy brzuszkowe dostalismy teraz kropelki Delicol i chyba jest poprawa bo już się tak nie wydziera i wieczorem idzie normalnie nynu, z kupkami tez miał problem to podawałam syropek lactulose, pomógł i dominiś sam już ładnie robi kupsztale, nie raz ma zatwardzenia ale jakoś sobie z tym radzi, bo z początku to było rzucanie się, płacz.

Dytko ja też mam małą produkcje i też miałam rzucić, bo u nas to jest tak że chłopaki cycają a i tak muszę podać mm...ale nam pediatra powiedziała, żebym dalej tak karmiła, nie raz wychodzi że tylko raz dziennie dostaną, bo ja też sama z nimi i jak się razem obudzą to wtedy butle szybko robie i karmie....

A na katar dużo psikaj i kładż na brzuszku.

Dytko - mam Easy walkera duo - na plaży sprawdził się super. Dało radę spacerować brzegiem morza, chociaż nasze wypełnienie jest dość spore :-) Wczorajsze pomiary pokazały 8080 i 7860, więc jest co pchać i dźwigać :-) A moje Kluchy tak spacerują na brzuchach budząc przy tym powszechne achy i ochy.
Ja @ jeszcze nie dostałam, ale po 10 tygodniach krwawienia należy mi się czas bez podpaski.
Podczas urlopu zaliczyliśmy też spotkanie na szczycie bliźniakowym ;-)

Bibiana - ale fajne chłopaki :-) a jak pięknie trzymają główki. Normalnie mistrzostwo świata.

Ostatnia edycja:
Bibiana - normalnie Twój Tomuś wyglądam jak mój Piotruś, heheheh SUper chłopaki głowy trzymają - ale od razu inne rysy twarzy mają maluchy w takiej pozycji niż tak na leżąco, nie??
py wyszłam - umalowałam się, wu
Dytyko - sierść?!?!? :-D:-D:-D:-D:-D:-D "You made my day" hahahaha dobre :) Ale domyślam się co czułaś - ja ostatnio na zakupy się wybrałam - włosy ułożyłam, umalowałam się, wyperfumiłam...normalnie jak człowiek się poczułam :D
Co do katarku - jeszcze maścią majerankową pod noskiem możesz smarować - lżej trochę będzie Maluszkowi. U nas 2 tyg temu taki katar był - woda morska, maść i oczywiście odciąganie glutków było. Ale w sumie jak u dorosłego - leczony katar trwa 7 dni a nie leczony tydzień...
Gloriane
- moja gin mówiła że jak się karmi to wszytsko jest normą - plamienie, brak plamienia lub krwawienie. A jak się nie karmi to okres powinien przyjść 6tyg po odstawieniu cyca/bądź po porodzie. Ale jak się niepokoisz to idź lepiej do lekarza jeszcze raz... A co do karmienia - u nas też tak było. Zmieniliśmy mleko na Bebilon pepti i jest o nieeebo lepiej. DO tego Debridat na ulewanie. I już nie ma takiego prężenia i ulewania. Gazy zostały tylko i kupa raz na 4-5 dni - ale neonatolog mówi że to jeszcze nie powinno martwić...że jeszcze układ pokarmowy dojrzewa...
Tuńczyki - ale tekst...no to nie ma wizji że będzie lepiej??? :)))))
Lilionka - ale Twoje Maluchy już duuuuże!!! A dopiero co rodziłaś....ale czas leci!

DSCN2570.jpgDSCN2627.jpg A to moje kochane Bąbelki :*

Załączniki

• DSCN2570.jpg
    DSCN2570.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 77
  • DSCN2627.jpg
    DSCN2627.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 59
Rózyczka i też taką zdziwioną mine robi :-D ja co Tomka dam na brzuch to taki zdziwiony :eek:
Cudowne te Twoje chłopaki :tak:

Lilonka :szok: co za waga imponująca :-D:tak: jezuuuu 10 tyg to teraz 10 miesięcy wolnego powinnaś mieć :tak:

Dziewczyny,Wasze malenstwa przeslodkie!!!!Jednak nic nie może sie równać z niemowlakiem!Cud i miód!
A ja pisze do Was z plazy,gdzie żegnamy sie z morzem.Ostatnie karmienie na piasku i słuchanie szumu.Urlop bardzo udany,Zaslubiony chyba trochę bardziej zmęczony niż po innych wakacjach ;). No i jak Lilonka-zaliczylismy spotkanie z kategorii VIP!Lilonka,podzielimy sie widokiem? ;)

A co do krwawienia to u mnie zero,ale przed ciąża ogólnie miałam wszystko rozlregulowane,więc nic nie wiadomo. Podobno po porodzie takie sprawy mogą sie unormowac,ale czy tam bedzie,tego nie wie nikt.
A to nasze wakacyjne ludzikiImageUploadedByForum BabyBoom1379166246.698359.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1379166246.698359.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1379166246.698359.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 70
Lilonka, Miss, Bibiana, Rózyczka dzieciaczki cudne:-)

Ja @ dostałam jakieś 2 tygodnie po przestaniu karmienia, ale wcześniej już karmiłam mało i chyba dlatego tak szybko, a żeby było fajniej to dostałam na chrzcinach moich bąbli.

Był poruszony wcześniej temat lekarzy. My do tej pory byliśmy tylko u audiologa z Lenką i okulisty oby dwoje no i neonatolog. Pytałam się neonatologa czy nie musimy iść np do neurologa z Lenką ze względu na jej stan po urodzeniu to mi odpowiedziała że ona nie widzi takiej potrzeby ponieważ rozwija się super, może później będzie taka potrzeba, ale teraz nie. W sumie u neonatologa byliśmy już dwa razy i teraz co byliśmy to stwierdziła u Tomka lekko napięte stopy, ale to ponoć normalne i wysłała na do fizjoterapeutki, która pokazała nam jak masować mu stópki, ale to na zasadzie masażu relaksującego, a nie bo dzieje się coś złego i Lence też możemy tak robić

reklama
Muszę się z Wami podzielić moją "traumą" bo tylko ktoś kot ma bliźniaki będzie wiedzieć o czym mówię. Za tydzień w sobotę idziemy na wesele i już na samą myśl mam skurcz żołądka ponieważ bąble zostają z moją teściową, która do tej pory była dwa razy u nas na "oswajaniu: się z dziećmi, raz na 2 godz , a drugim razem na godzinę i ona twierdzi że już wszystko wie i da sobie radę. Jestem po prostu przerażona jej podejściem. Dzieci miały mieć dwie fajne opiekunki, ale M stwierdził że jego mama będzie lepsza i to ona z nimi zostanie. Nie trafiają do niej argumenty że musi przyjść na cały dzień, zostać z nimi sama itp. Po za tym raz jak była to Lenka spała, więc zajmowała się tylko Tomkiem, a podczas kąpania tylko patrzyła i nakarmiła Tomka. Tak się cieszyłam że wyjdę do ludzi, pobawię się, a tu jedna wielka d..a.

Do góry