reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Zabolek ale masz śliczne dzieci :tak:

Miss ja też dzisiejszą nocke miałam taką sobie :confused2: Tomuś super spał, bo o 20 karmienie, potem koło 1 w nocy i kolejne już o 6.30 ale Dominiś :confused2: masakra, pobudka co godzinę i troszkę się napił i spał, i tak co chwila, ale to pewnie przez brzuszek nie może zjeść więcej....mam nadzieję, że szybko nam miną problemy brzuszkowe, bo nie mogę patrzeć jak mój synio się męczy....

Lilonka no to pięknie ściągasz, mi się udaje góra 120, ale to jak dłużej cycki przetrzymam, bo jak ściagam co 3 godziny to jedynie 60 :-(

reklama
Żabolek ale przystojniaki :-) a co to za wózek, że tak sporo miejsca mają? Córeczkę masz też cudną, pewnie chętnie zabawia chłopaków :-)
Bibiana ja ściągam tylko raz dziennie - koło 22-23, w ciągu dnia nie ma za bardzo jak, bo moje Kluski są wybitnie cyckowe i jedzą częściej niż standardowe 3 godziny. A teraz ww te upały to już w ogóle ;-)

Dziewczynki witam. Nie nadrobie was nie ma szans. Witam nowe mamusie. Bibiana wiedzialam ze nim bede mec nternet to ty juz tu zawitasz. Gratuluje dwoch synkow.
U nas zmiany. Nowe mieszkanie niemal ogarniete dzisiaj zaczelam nowa prace w przedszkolu no i chlopcy zaczeli przedszkole. Mati pieknie raczkuje Filip raczkuje jak foczka obaj umeja juz saki usiasc Filip ostatnio trzymal sie bujaczka i stanal na nozkach. No i ma juz 5 zabkow. Mati nadal 2.
Pozdrawiam serdeczjie no i mysle ze teraz juz regularnie bede sie pojawiac

No to ja w końcu dołącze do grona podwójnych mamusiek :-)

Dzieci mają już miesiąc, ale ja nie miałam zbytnio czasu ani siły żeby wchodzić na forum.
Mamy problemy z karmieniem, kolkami i nietolerancją laktozy. Także przy piersi siedzą godzinę a potem jeszcze dokarmianie butlą... no wiec na każde karmienie nam schodzi 2h co 2,5-3h :confused2: już nie mogę się doczekać kiedy z tego wyrosną. Teściową miałam na tydzień do pomocy i stwierdziłam ze jednak wolę żebyśmy sami sobie radzili :sorry: no i radzimy.. tylko trochę na rzęsach chodzę.. ale chyba już przywykłam :blink::dry:

Dziewczyny doradźcie mi...
Szukam leżaczka bujaczka koniecznie takiego ktore dziecko umie sobie sam rozbujać i żeby był praktycznie na leżąco więc jesli macie takowe to prosiłabym o linka :sorry: bo ja mam dwa różne dla dzieci i jeden spełnia te wymogi ale drugi jest daremny i muszę jakiś dokupić.

Zenia- my mamy dokładnie takie lezaczki,o jakich piszesz,ale sa w zabojczych cenach. My szarpnelismy sie na dwa i nie żałuje,ale jak placilam to mi ręka drzala. A mowa o bujalach Babybjorn. Na Allegro używane najtaniej schodzą za ok 200 zł,ale to trzeba mieć szczęście. A tak poza tym to Ty jesteś teraz w BB?
Marcikuk- gratulacje zakończenia mieszkaniowych przetasowan! A jak Ci sie pracuje?
Lilonka- odciagam w tych samych porach i mniej wiecej tyle samo.Mozemy sobie jakieś konferencje urządzać! A wpis bedzie,jak tylko odbiore komputer,bo zostawiłam u rodziców i jakoś nie mam kiedy odebrać...(teraz pisze z kom).
Bibiana- nim sie spostrzezesz juz bedzie po kolkach! A takie nocki mieć będziemy i nie ma zmiluj :)

zabolek Ja tez mam bugaboo donkey i bardzo sobie chwale :-). Chociaz my jestesmy na etapie gondole a raczej fotelikow samochodowych bo maluchom w gondolach ograniczajacych poznawanie swiata sie nudzi. Mam wiec pytanko. Jak szybko zaczelas uzywac spacerowki? Ja nie moge sie doczekac bo okazalo sie ze po zamontowaniu maxi cosi wozek jest tak szeroki ze sie nigdzie nie miesci takze najprostsze zakupy sa teraz koszmarem. a z gondolkami czyli tez pewnie ize spacerowa wlaze wszedzie bez najmniejszego problemu.
Marcikuk podziwiam cie jak ty towszystko ogarniasz? A masz na zlobek jakas znizke? Jak ja sie dowiadywalam o koszta to zaspiewali mi prawie £2, 500 miesiecznie - masakra. Fajnie ci bomasz chlopcow caly czas na oku. Ja do pracy wracam za 10 m-cy i musze cos wymyslec. Pewnie nianke jakas.

Ostatnia edycja:
Ja chdze na 5 h dziennie koszt to £800 za mesiac za dwojke. Czekam teraz na dofinansowanie nie wiem jeszcze ile dostsne ale nie woecej niz 70% ceny. Zniżki nie mam jedyne co to nie musialam placic depozytu no i gdyby sie okazalo ze musze np zosac troszke dluzej to szefowa powiedziala ze ne bedzie problemu z chlopakami skoro tu pracuje.
Elala - co to za przedszkole ze tyle kosztuje?
W moim musze sama dostaraczac pampersy itp jesli chce by jadly dzieci przedszkole jedzenie to dodatkowa oplata wiec dostarczam swoje sniadanie i lunch.
Narazie pracuje sie dobrze ale ciezko cos powiedziec po jednyn dniu.

Elala siedziska spacerowe sa na tej samej ramce zakladane co gondole. Ja wczesniej mialam inny wizek ( szerszy) i na spacerowki przeszlam jak chlopcy mieli 5-6 mc ale to zima byla i w gondole w kombinezonach sie nie miescili. Z osiołkiem mieszcze sie prawie wszedzie.

reklama
Zenia współczuję nieprzespanych nocek, u nas na szczęście problemy z jednym maluszkiem....Tomuś jest bardzo spokojny, a nocki prawie całe przesypia, no jedno karmienie mamy o 1 w nocy więctylko Dominiś potrafi sie budzić nawet co godinę, zje 20 mll i spi :baffled: więc też czekam jak z tego wyrośnie.... :-D

Do góry