reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Nie,to musi byc pogoda albo biometr albo coś,bo chłopcy tez jacyś nie w sosie. A Tadzio,ktory zwykle jak nie placze to sie uśmiecha dzis ma wieczna podkowke.

Bibiana- na początku miałam tak z Pawciem,ze duuuuuuuzo płakał,ale minęło. A to,ze Ty sobie poplakalas to dobrze,my tez musimy uwalniac gdzieś emocje!

Lilonka- może powtórzą wczorajsza drzemke?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie uśpiłam oboje na drzemkę o 10 :-) zobaczymy ile potrwa :-) a ja lece robić.śniadanie, bo mam w tym tygodniu jeszcze 3 dziecko, które dopiero wstało :-). Szkoda że na taki stan rzeczy trza poczekać jeszcze 11 lat :-)

Miss mam nadzieje, że Dominikowi tez szybko minie :baffled: bo to już tydzień trwa:dry:
Ale za bardzo sobie wkręciłam, że ja będę miała grzeczne dzieci i się rozczarowałam :-D chociaż i tak nie narzekam bo zawsze może być gorzej :tak:

Lilonka no to długo Ci kluskozaury pospały :-D

One tak mają o 10 :-) 15, 20 minut no góra pół godziny :-) ale obudziły się grzeczne i dały mamie zjeść śniadanie :-)
Bibiana - oj każda z nas chciałaby mieć grzeczne dzieci. Takie co nie płaczą, potrafią się same zająć sobą i najlepiej jeszcze żeby umiały same przebrać pieluchy :-) Moje mimo wszystko należą do tych grzecznych :-) Potrzebujà żeby duuużo się z nimi bawić, ale to ja tak przyzwyczaiłam :-) Z resztą na spacerach też są grzeczni - tylko że preferują czynne spacerowanie, więc 2 godziny zasuwam z wózkiem :-) Nawet jak śpią :-)

Lilonka - u mnie opcja posiedzenia na ławce podczas spaceru, nawet jak Krasnale śpią nie wchodzi w grę.I tak pcham ten wózek patrząc z zazdrością na te mamy, co nie dość, że jedno to jeszcze sobie przysiądą;-). Ale potem one będą musiały wymyślać zabawy swoim dzieciom, a nasze będą się bawiły razem ze sobą!
U Ciebie i tak z drzemką lepiej, ja ułożyłam moich o 11.55, a o 12.03 już byli pospani...

Bibiana - spokojnie, masz dwie sztuki, nawet z dużą statystyczną dozą któreś powinno być "mniej spokojne":-). Poza tym to się będzie czynnie i sukcesywnie zmieniało.:tak:

Mnie się niestety nie udało jeszcze wprowadzić stałych pór drzemek. Poza tą po godzinie od przebudzenia. Czasami między każdą przerwą od karmień śpią ok 0,5 h, a czasami tylko w środku dnia zasną na 2,5 h. I nijak nie da się tego uregulować...

A my mieliśmy iść na spacer, a tu maluchy posnęły :-) tj Zuza jeszcze tuli się do cyca i mruczy :-) My mamy raczej stałe między 10-11, potem 12-13 i kescze jedna na spacerze z tatusiem około.17.30-18 :-)
A w ciąży liczyłam że na spacerach lektury pozuzupełniam i nadrobię :-) Od urodzenia Klusków (wcześniej zwanych Smerfikami, ale kto widział takie wielgachne Smerfiki :-)) przeczytałam książek sztuk 1:-( a potrafiłam czytać jedną dziennie. No cóż :-)
Miss u mnie za to nie ma stałych pór karmień - moje jedzą na żądanie :-) A w dzień żądają częściej niż co 3 godziny :-) i pewnie stąd takie Kluchy są

Ostatnia edycja:
Miss w weekend będę w BB :) w ogóle muszę jutro poszukać neurologa dla dzieci w BB bo u mnie najbliższy termin na 30 IX :baffled:

Też się pocieszam tym, że potem moje dzieci będą się razem bawić a my będziemy mieć trochę luzu :-D

Lilonka przesłodkie te twoje dzieciaczki są :tak:

Czytajac te wasze posty to utwiedzam sie w przekonaniu ze moje chlopaki wyjatkowo male sa. Maja 9 miesiecy a ubranka nosza na 68 i te mniejsze 74.
Co do spania to ja polecam przedszkole :) moje cblopaki w acaja z przedszkola padnieci wiec przychodze do domu i klade ich do lozeczka i sobie spia. W przedszkolu za duzo sie dzieje i maja drzemke ze 20 minut. Dzisiaj polozylam ich kolo 13:30 i tak sobie jeszcze spia (u mnie jest teraz 15:45) Zdazylam ugotowac i zjesc obiad i mnie spanie teraz bierze :))))

reklama
ale wasze maluszki duze ;D a ich ksywki swietne :-D
co do zlobka w uk to ja sie nie nastawiam bo u nas to ok £900 za dziecko to na dwojke musielibysmy z mezem obie pensje przeznaczyc wiec nie wracam po porodzie do pracy az male nie pojda na te 5h dziennie refundowane (modlilam sie by urodzily sie przed 1 wrzesnia by mogly isc jak beda mialy 3 latka a nie 4 ale niby ma sie cos zmienic i roczniki maja byc jak w pl- styczen grudzien a nie wrzesien- sierpien/0

Do góry