reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dziękuję Wam za porady, wszystkiego popróbuje. Leżaczki już są w obiegu, mam te od początku życia. Ale wypróbuję też kocyk i głaskanie, chociaż kilka razy już tak działaliśmy i średnio ich uspokajało. Ale cierpliwość matką sukcesu (szczególnie bliźniaczego):-).
Dzisiaj Krasnale prawie godzinę bez marudzenia czuwały, a to w ich przypadku sukces na miarę światową.Więc może im dalej w las tym będzie jaśniej!

reklama
Dziewczyny, jeszcze jedna, spora prośba, szczególnie patrząc na Wasz/nasz stan. Kiedy jeszcze nie spodziewałam się Krasnali zachciało mi się drugich studiów i teraz mam podwójne szczęście i szkołę do skończenia. Ponieważ nie chcę z tego rezygnować, a została mi tylko praca do napisania to się teraz z tym bujam. I tu moja prośba - badam postawy życia wegetarianek, ale do badań potrzebuję też grupę kontrolną. Jesli któreś z Was jedzą mięso i chciałyby mi pomóc to wejdźcie proszę na ankietę z linku poniżej (hasło vege) i wypełnijcie ja.
Wielkie dziękuję i sorry że tu takie wklejam, ale ogólnie moje życie internetowe opiera się na tym forum.

Moje-Ankiety.Pl

Miss - tez tak moze byc ze dzieci sie same uspokoja. Moje chlopaki darli sie jakby ich ze skory obdzierali przy kazdym przewijaniu a kapiel to juz koniec swiata. Teraz to lubia.
Ankiete chetnie ci wypelnie ale nie moge otworzyc pytaja o jakies haslo

miss ja też na skok rozwojowy stawiam. Ja tam nosiłam i noszę jak trzeba, choć wiadomo bez przesady... czasami więcej maluchy potrzebują bliskości... czytałam że dzieci przyzwyczajają się do róźnych udogodnieni dopiero od 3 miesiąca życia. Wcześniej są za małe na bycie takimi cwaniakami ;-) no i bóle brzuszka zaczynają się od 6 tyg więc może się zbiegać. Nie musza to być kolki bo starszy miał i to faktycznie jest krzyk przeraźliwy ale po prostu lekkie wzdęcia... no i na zajmowanie się sobą to rzeczywiście za wcześnie, godzina to pełen sukces! ;-)

różyczka ja mam rogala tego dużego i uzywam cały czas. Karmiłam tylko piersią więc bez niego było by ciężko. Później dzieciaki w nim leżały, siedziały, ja w ciąży spałam... Generalnie dobry zakup!;-):tak:

Gabrysiowi wyszły 2 górne jedynki więc ma juz 5 zebolów. Ale wciąż obolałe dziąsełka że nawet smoka biedny wypluwa :szok: Wstają oboje na całego i raczkują a Tosiula od 3 dni chodzi przy meblach na całego!!!:szok:

Ostatnia edycja:
Miss - ankieta poszla. Masakra. Tyle sie musialam namyslec a o tej porze moj mozg juz nie dziala. Zreszta mam powazbne watpliwosci co do jego dzialania od czasu zaawansowanej ciazy.
Dobranoc kobitki

reklama
czesc dziewczyny
ale tu pusto chyba wszystkie na majowke pojechałyscie
no wlasnie ja jestem wsciekla bo moje plany majowkowe częsciowo legly w gruzach
okazuje sie ze moj mąż wyjezdza do Sztudgardu niestety wyjazd sluzbowy:-:)-(
zrobie sobie babski wieczor z kolezankami
marcikuk moj mózg tez inaczej funkcjonuje od czasu kiedy zaszlam w ciąze:-D:-D

Do góry