reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Sylha, fajny ten wykres. Tylko z moimi nie wiem czy patrzec na wiek urodzeniowy czy korygowany. U nas to zawsze skok rozwojowy I zawsze hardcore:-D. Teraz padly na minute, mam duzo roboty ale mam to gdzies I siadlam z kawka I wami, robota poczeka, a zaraz lobuziaki sie obudza I znowu jazda. Obrazily sie cos na spaniel w ciagu dnia, rano sie poddalam I poszlam na dlugi 2h spacer to troche sie kimnely, a ja jakies kalorie zgubilam. MISS ankiete zaraz wypelnie. ROZYCZKA, ja mialam takiego rogala w ciazy, w koncu piersia nie karmilam, ale w ciazy uzywalam. Ale jak sie urodzily to kupilam takiego taniego rogala w Ikei I mysle, ze tez by sie sprawdzil, duzo tanszy bo nie ciazowy! VÄNNERNA LÅNG Poduszka - różowy/szary - IKEA

reklama
Cailina- niby w/g wieku korygowanego, bo mózg rozwija się w swoim tempie a to o niego tu chodzi, aczkolwiek moje jak szalały to pasowało w/g urodzenia....

I dalej ankiety nie wypełniłam:sorry:....

Dziewczyny, raz jeszcze dziękuję Wam za odpowiedzi i za ankiety! Bardzo doceniam ich wypełnienie, zwłaszcza że doskonale znam stan wypalenia umysłowego. A ja jeszcze te ankiety muszę obrobić:sorry:
Powiem Wam szczerze, że nie odrobiłam wcześniej lekcji ze skoków rozwojowych i nawet nie zdawałam sobie sprawy, że takowe są. Mam nadzieję, że u nas to to,bo już trzecia zarwana nocka u nas. Tadzio codziennie budzi się o 3 i do 5 walka, a potem budzi się Pawełek,. Taki nam się mały schemat zrobił:-).
No ale po raz kolejny sprawdza się moja teoria, że to forum jest niezastąpione;-)

U nas dzisiaj byla piekna pogoda i co najwazniejsze bezwietrzna. Przez ostatnie kilka razy pranie wieszalam na dworze i co chwila do okna czy wisi. Przewaznie nie wisialo wiec schodzilam zbierac po dwoch godzinach zabawy poddawalam sie i przynosilam do domu. Dzisiaj powiesilam i nie musialam sie martwic ze zwieje i znow bede latac po calym ogrodzie. No i wybralam sie na sacerek w spacerowce. Chlopaki zachwyceni. Zasneli dopiero pod koniec kiedy byl juz czas do domku.
Miss - ja cie podziwiam. Krasnale nie daja ci pospac w dzien piszesz ze tez szaleja a ty jeszcze prace piszesz. Pelen podziw. No i jeszcze bloga piszesz ktorego zreszta podczytuje I zawsze czekam na kolejne wpisy. Swietnie piszesz I zawsze sie posmieje. A jak czytalam o pytanaich I odpowiedziach to ze smiechu splulam monitor :-D zreszta wszystkie twoje wpisy od czasu pojawienia sie Krasnali to jakbym o sobie czytala.

Jeszcze 4 tyg I do PL lecimy. Wszyscy sie juz nie moga nas doczekac. Nas jak nas chlopakow. A ja im blizej tym bardziej przerazona jestem calym tym pakowaniem lotem z dzieciakami itp i jeszcze ta bezduszna godzina lotu 6 rano co znaczy ze na lotnisku musimy byc o 4 a wyjzad o 3.

Marcikuk- nie bój sie lotu na pewno wszystko super pójdzie . My tez mieliśmy lot o 6 rano a o 3 musieliśmy opuścić dom i uważam ze to najlepsza godzina na lot i nawet powrót zmieniliśmy z wieczornego na tez ten poranny. Moje dzieci jako, ze śpią zawsze do 8-9 z przerwa na jedzenie o 5-6 to po prostu nakarmilam je przed 3 i wszystko na spiocha . Spaly cała drogę na lotnisko , nawet jak trzeba było je wyjąć z wózka przy taśmach i lene nakarmilam przed lotem a Mati cały czas spał i obudził sie na starcie wiec go nakarmilam wtedy. Dla nich to był środek nocy hehe :-) powrót tez był bezproblemowy i tak samo super zlecial . A wieczorem to moje dzieci są marudne i podejrzewam , ze wtedy by juz nie było tak wesoło .

miss ja tez wypelnilam tą ankietę ale siadałam do niej moze z 5 razy
a to moje gadziny na spacerku dzis 20130428_150503.jpg
lola dawaj zdjecia swoich pociech bo dawno ich nie widzialam

Załączniki

• 20130428_150503.jpg
    20130428_150503.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 56
Mati, ale sliczniaki! Dziewczyny co macie parki, zdaza wam sie, ze ludzie nie wiedza, ze to bliznieta? U mnie dwaj chlopcy, dzis w tych samych kurtkach na spacerze a baba sie pyta ile maja lat, mowie, a ona pyta 'a ten drugi?:-D A propo lotow to moj Rorus taka syrene wlaczyl w wozku w kolejce do odprawy w Dublinie (a kolejka dluga byla), ze nas kobieta przepuscila business trackiem na szybcika. :blink:

Mati- Sliczne dzieciaczki:-) Czyzby coreczka mniejsza od braciszka? A co do zdjec to mowisz i masz hehe :-)

DSCN8305.jpgdo chrztu, DSCN8766.jpglenA na imprezce, mati w wozku.jpgmati na spacerku

cailina- no u mnie to maja prawo być w szoku bo moje dzueci nie dość ze zupełnie inne to Mati 2 razy większy - ok 9kg a Lena 4300:-) maja ponad pól roczku :-) a jak twoje dzieci wagowo jak miały pól roku bo tez małe sie urodziły . W sumie mój Mati ważył 2600g tylko a zaczął rosnąć jak na drożdżach

Załączniki

• DSCN8305.jpg
    DSCN8305.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 78
  • DSCN8766.jpg
    DSCN8766.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 75
  • mati w wozku.jpg
    mati w wozku.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:
Mati & Lola super brzdące :)

Cailina u mnie mimo ze dwoch chlopakow i ostatnio czesto ubrani prawie jednakowe nadal " glupie" pytania " oooo to blizniaki? A pani" czasem mam ochote odpowiedziec ze nie moje tylko ukradlam ;)

A to moje padaki :)

Załączniki

• image1.jpg
    image1.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 58
  • image.jpg
    image.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 54
reklama
witajcie majowo:-):-) no teraz moge wszystkim mówic ze w tym miesiącu moje maluchy koncza rok :-D:-D
cailina mnie to tylko pytają czy to parka a ja odpowiadam a nie widac? no ja zawsze ubieram milenke na rózowo a miloszka na niebiesko albo granatowo no bynajmniej na pierwszy rzut oka widac ze chlopiec i dziewczynka
lola twoja lenka i mati sa swietni u mnie tez milosz zaczol mega szybko przybierac nawet byl moment ze 2kg róznicy bylo w wadze teraz jest 1 kg milenka dlugoscią moze identycznie jak milosz ale ogolnie jest drobniejsza i delikatniejsza
zabolek twoja ferajna tez super nie ma co:-):-):-) widac ze blizniaki ale chyba nie są podobni do siebie?
u mnie milosz oczy niebieskie a milenka brązowe zupelnie róznią sie od siebie w zasadzie to one są dwojaczki

Do góry