reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

ależ dorosłe te dzieciaki już, cudne:-) no w końcu roku dobijają powoli ;-)

zabolek Twoje na trampolinie są??? ja moje wsadzam i chwila spokoju jest na dworze;-) teren zamknięty i miękki więc małe ryzyko uszkodzenia hihi :-) no i mój wózek widzę;-)

sylha moje tez skoki przechodza wg wieku urodzeniowego:tak:

miss moje w tym wieku też tak szalały nie wiem po co... budziły sie i nie spały ze 2 godziny:szok: z wiekiem było lepiej. Choć teraz budzą sie w nocy ze 2-3 razy kazdy to jednak z cycem zasypiaja od razu;-):tak:

mnie ludzie tez pytaja czy parka, zeby było smieszniej pytaja która dziewczynka i jeszcze zdarza sie ze zle "strzelają" choc po ubranku juz widac które jest które:szok:

reklama
Pikka tak na trampolinie ;) mam 8tf wiec duza, ogrodzona zamyjam ich staje obok i spokoj ;)
No kojarzylam ze ktoras ma ten sam wozek ;) dla mnie kn mega wygodny jest ;)

Super macie te dzieciaczki. Zabolek jeden z twoich synusiow tez ma takie duze oczka jak moj Mati.
Moje chlopaki aktualnie wygladaja tak
20130430_144113.jpg

I mam pytanko do dziewczyn z UK. Powiedzcie mi czy jak jestescie w PL to kupujecie wode mineralna z atestem i ja gotujecie czu normalnej kranowy używacie? Tutaj gotuje im zwykla kranowke a PL moja siosta zawsze malej kupowala wode z atestem ale to bylo 14 lat temu wiec mysle ze woda tez juz jest lepszej jakosci.

Załączniki

• 20130430_144113.jpg
    20130430_144113.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 67
Marcikuk ja tu daje kranowe ale po przefiltrowaniu bo my uzywamy brita filter. W pl robie tak sami. Od kilku lat uzywamy filtra i woda jest o niebi lepsza ;) nigdy nie uzywalam mineralnej dla dzieci.

Ale super chłopaki i u Marcikuk i Zabolka i faktycznie zupełnie inni.

Lilonka- slodziaki malutkie oj kiedy to było :-) przecudni. Ciesz sue każda chwila bo widzisz po naszych jakie juz wielkoludy hehe :-)

dzuewczyny a mi przed chwila zwazyli dzieci i myślałam ze padne . Lena ok swoim tempem ale Mati miał 2 tyg temu 8660 a dzus 9260:szok: przed tem tyl nawet po 300 g tygodniowo a ostatnio przytyl 600 g w 5 tyg wiec myślałam ze w końcu przystopowal bo jest bardzo ruchliwy , skacze non stop itd a tu tyle dowalil! A je 3 razy dziennie mleko po 180-210 ml plus 60-90 ml rano na śniadanie kaszki z lyzeczki bo inaczej nie chce nic i obiad taki duży sloiczek i deserek jakieś owoce. Czy to dużo ? Ma 6,5 mies.

marcikuk- ja tutaj tez mam filtr i wodę gotuje a w Polsce nie miałam filtru i tez gotowalam zwykła kranowe. Nigdy nie dawalam wody mineralnej itp

Ostatnia edycja:
Lola, jakie te twoje maluchy eleganckie. Zaraz sprawdze jak to u nas bylo z waga na pol roku bo nie pamietam, ale mam zapisane bo bierzemy udzial w badaniu nad wirusem RSV(nie pytajcie, ja sie nie znam, moi go nie mieli, ale zapisuje co mi kazali w zeszycikach) jako ze chlopaki byli wczesniakami. Mam, okolo 7.5kg mieli.

MARCIKUK a twoje chlopaki to identyczne? bo na moje oko podobni;-). A co do wody, to ja w Polsce dawalam przegotowana kranowke, chlopaki mieli 10 miesiecy jak pojechalismy I nic im nie bylo. Przestalam tez wtedy sterylizowac butelki bo nie bralam sterylizatora.

U nas dzien marudy oraz dalej sa obrazeni na spanie. Wpakowalam w wozek I na spacer, zasneli a ja w kawiarni usiadlam z gazeta, na swiezym powietrzu zeby nie bylo. A spacer zaliczylismy jak sie obudzili. Jak juz moi razem spia to rzucam wszytko I odpoczywam bo to takie zadkie!

dziewczyny maluchy przesliczne i rosna jak na drozdzach!Lola- a twoj mati to wielkolud-moje teraz waza po 9 kg.
cailina-moje tez przestaly spac razem popoludniu ale wtedy przychodzi maz i sie dziecmi dzielimy to mam chwile "dla siebie" tzn.sprzatam,gotuje itp.-ha ha
miss-i ja czytam twojego bloga i czekam z niecierpliwoscia na kolejne wpisy:-)niestety ankiety nie wypelnie,bo nie mam kiedy-z gory przepraszam.
a wode 2 tygodnie temu zmienilam na kranowe i nawet nie filtruje i jak dotad nic maluchom nie jest

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dziadek mi zmarl I w sobote pogrzeb. Lece do Polski na 2 dni bez moich chlopakow, ciezko mi bedzie ale to chyba najlepsze wyjscie. Nie wyobrazam sobie ich zostawic, ale jak trzeba...Nie wyobrazam sobie nie poleciec.:-(

reklama
cailina-przyjmij wyrazy wspolczucia.na pewno ciezko zostawic maluchy-najgorszy ten 1 raz ale sa takie momenty,ze trzeba!trzymaj sie.

Do góry