reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

witam
u nas dzis zimno wiec siedzimy w domu na dodatek zaczyna padac
wczoraj bylam na zakupach kupilam maluchom buty,czapeczki itd ,milosz juz zaczol chodzic ale trzyma sie kanapy wiec jemu sie przydadzą a milence jeszcze dlugo nie bedą potrzebne choc nie powiem moze zaskoczy ,moja milenia nadal nie raczkuje i niewiem kiedy zacznie:-:)-:)-(
cailina dzieki za odpowiedz no ja mysle ze u nas butla poranna i wieczorna jednak zostanie ale wczoraj byly pierwszy raz tylko na d butlach a reszta to obiadki deserki owoce warzywa itd
miloszkowi wychodzą 4 zęby naraz masakra meczy sie bidulek
pozdrawiam

reklama
Witam dziewczny u nas dzis piekna pogoda zaraz wybieramy sie po tort dla starszego synka bo dzis mu wyprawiam 5 urodzinki, ale zlecialo niewiem kiedy. A ja bede dawac mleczko rano i wieczorem jak najdluzej , uwazam ze to zdrowe i pozywne sniadanko i kolacja. A tak zawwsze trzeba kombinowac co tu zrobic zeby urozmaicic posilki. A tak to dam butle i po klopocie. Ptem obiadek podwieczorek jakies owocki dzieci zadowolone :) milego dnia mamusie.

Lilonka- 2-3 dni i znów się unormuje:tak::tak::tak: a póki co cyckuj i cyckuj....a na ból ta mustela albo włśnie smarowanie się swoim mlekiem...

Mati- oj spokojnie są dzieciaki co w ogóle raczkowanie omijają, poza tym one jeszcze roku nie mają i pamiętaj wcześniaki....u nas też jest ogromna różnica pod względem fizycznym, ale nam pediatra powiedziała, że zazwyczaj tak jest chłopcy szybciej fizycznie, dziewczynki psychicznie się rozwijają....

U nas pogoda niby ładnie, ale gdzirś na horyzoncie czarne chmury, emek szybko trawę kosi- dzieci mu towarzyszą a ja się doję dla Ameliny:-D,

A powiedzcie mi kiedy Wasze smyki przeszły z 3 butli na 2?!?
Ja mam tak:
5-6 cyc,
9 kaszka,
13 cyc,
17 obiadek, w międzyczasie (13-17) deserek,
20cyc i najpóźniej 20,30 wyrko

Dzisiaj mi spały do 6,30:-D i myślałam,że skoro tak pospały to sniadanko będzie o 10, ale mały głodomor ma chyba zegar w głowie wybiła dokładnie 9.10 a ten zaczął marudzić, no bo jak to tk pora śniadania a michy nie ma:-D

mona ja tez zamierzam jak najdluzej dawac mleko rano i wieczorem tym bardziej ze moje maluchy w nocy spia i rano wstają jak glodomory wiec najszybciej i najbardziej pozywne jest mleko no i na noc tez mi pasuje dawac mleko bo super po nim spią ja jeszcze do mleka dodaje kaszke ryzową wiec po takiej porcji 250ml jest git

sylha ja dopiero teraz schodze z 3 butli na 2 no niby zalecane jest zeby dzieci miedzy 6a 12 mies jadly 3 porcje po 210ml a od roku 2 porcje po 210ml
sylha mysle ze jedzonka u was jest ok choc ja bym moze jeszcze jeden obiadek lub deserek dodala

Mati- ale moje na wadze przybierają dobrze, więc nie widzę póki co potrzeby większej ilości posiłków, zaraz zaczną podjadać jakiś biszkopciki, chrupy a do kaszki rano dodaję moje owocki ze słoika więc witaminek trochę mają...

Kopiuj  z 070.jpgZobacz załącznik 554855Zobacz załącznik 554856

Załączniki

• Kopiuj  z 070.jpg
    Kopiuj z 070.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 59
  • Kopiuj  z 076.jpg
    Kopiuj z 076.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 64
Sylha twoje maluchy jeszcze male to bym sie przekaskami nie martwila, u nas radza by kolo 9 miesiaca byly 3 stale posilki oraz 2 przekaski I u nas to sie sprawdza, no ale butle oczywiscie oprocz tego. U nas jest mleko po obudzeniu, godzine pozniej sniadanie, lunch okolo 13, butla z poltorej godziny pozniej a obiadokolacja o 18. Od 9 miesiaca chlopaki maja jeszcze przekaske kolo 10.30 rano I 3.30, tak mniej wiecej zalezy od dnia. A budzenie sie w nocy to u nas kwestia przyzwyczajenia, a nie glodu, bo glodni to nie sa. E tam, kiedys przestana, juz I tak jest o niebo lepiej niz bylo. A co do butelek to radza tu by sie ich pozbyc ze wzgledu na prochnice zebow, mam zamiar sie zabrac za ta w srodku dnia, ale cos mi sie nie chce bo czesto maluchy przestaja pic mleko albo pija mniej z kubeczka. Moze im dam spokoj do urodzin a potem z grubej rury, nie dosc, ze krowie to w kubeczkach.

sylha ale twoje maluszki pyzate :-):-)
cailina no ciekawa jestem jak to jest z tym krowim mlekiem ,sama bym zaczela z chęcia podawac
jak bede na szczepieniach w czerwcu to zapytam pediatry co o tym mysli
milej niedzieli

Ale mialam nocke. Moj mial wychodne wiec maluchy na mojej glowie, co nie byloby tragedia gdyby nie fakt, ze one lubia spac w naszych lozkach I najpierw oboje o 23 taka wlaczyli syrenke, ze az tesciowa przyszla mi pomoc jednego ululac, a pozniej to juz tylko spanie w duzym lozku, oczywiscie w osobnych pokojach czyli ja po spaniu bo musialam dogladac by zaden nie wypadl. Troche sie zdrzemnelam tu, to tam a o 5.30 na nogi. Padam. Jak za starych czasow jak chlopaki byli mali, juz sie odzwyczailam. U nas dzis festiwal krewetkowy a ja zamiast na festiwalu to w wyrku wyladuje. Albo przynajmniej taka mam nadzieje!

moje dzieciaki zaczely wczesniej wstawac z godz 7-8 zrobila sie 6-7 wiec i ja od samego rana na nogach
uwielbiam krewetki i pewnie nic nie bylo by mnie wstanie powstrzymac zeby tam isc
ja dzis z kolezanką do kina ide moj mąz oczywiscie nie zadowolony bo z dziecmi 3 godziny musi byc ,i juz kombinuje zeby kogos zaprosic do pomocy boze jak mnie to wkur.... wie ze bedzie mu ciezko i ze nic przy nich nie zrobi ale odemnie wymaga zeby ja ugotowala posprzatala i oczywiscie dziecmi sie zajela jak on jest w pracy
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam.
U nas leci, chlopcy szaleja ale poza " krzykiem dla rozrywki " to jest luzik.
U mnie juz od dawna 2 butle dziennie. Chlopcy jakos sami to chca wiec problemu nie ma. No i maja juz pierwsze podejscie do krowiego mleka za soba ;) wszystko ok wiec co 2-3 dni na noc dostaja manne na krowim 3.2%
A widze wy dosc pozno obiad macie ;) u mnie obowiazkowo ok 14 obiad musza miec :) no ale moi wczesniej spac chodza i pewnie dlatego.
Pozdrawiam mamuski i milej slonecznej niedzieli zycze :)

Do góry