reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Oj chyba za wczesnie zeby juz nie dawac, my podawalismy długo dłużej a i teraz gdy zima za pasem i słonca mało lekarka kazała dawac mimo ze podajemy tran, choc jak widze to co lekarz to opinia

reklama
morgenrood ile Twoje dzieci spią w dzień tj ile razy po ile?

a i pytanie czy odbekujecie dzieciaki w czasie karmienia?bo ja tak w czasie jak i po skończonym karmieniu

one to roznie, przysypia im sie przy zabawie i wtedy tak z 20-30 minut. Od jakiegos czasu ucze je ze po 12:00 po butelce mleka zanosze ich na gore do lozeczek i tam spia do 14:00, jesli sie przebudzaja wtedy to nie wchodze i czekam az znowu zasna. Przewaznie sie udaje. Okolo 20:00 (zazwyczaj wczesniej bo juz sa marudne) dostaja ostatnia flaszke, buzi, dobranoc i spia do 7 rano, zazwyczaj musze je budzic, spiochy :tak: po butelce zostawiam je w lozeczku i zasypiaja. Spia wtedy do okolo 9. I tak w kolko :-)

Z odbekiwaniem to zalezy: z Lucasem 99% przerywamu mu w polowie na odbekniecie bo lubi ulewac i zwracac (wciaz niestety). Nie podoba mu sie to ale w koncu nie on jest szefem ;-) Maya jesli ladnie je to jej nie przerywamy ale ona z kolei nie zwraca.

Ale jestem spiacaaaaaaa, milej nocki :tak:

Karola,to za chwilke doczekasz się kochana przespanych nocek:):).
Hehe,dooobra Tosia:). U nas Ania tez wiedzie kupkowy prym:-D. Karola a jakich butelek używacie? My TT. A uzywacie sterylizatora parowego? Ja sobie nie wyobrazam zycia bez niego:).Myk myk i butle gotowe do użycia:). Buziaki dla Szkrabków i Franka:). A własnie jak pierworodny się odnajduje po miesiącu od pojawienia się bliźniaków?

Kupilam butle TT chyba za 300pln i jak wrocilismy ze szpitala to byl nocny dramat bo nie chcieli z nich jesc i znalazlam taka stara butle Canpola po Franku, ktora notabene ze szpitala zabralam jak on sie urodzil i na pamiatke zostawilismy...i coz na drugi dzien pobiegl moj m do sklepu po butelki canpola takie zwykle.
Mam sterylizator parowy taki wielki i jest super,
Sluchajcie, moje dzieci naprawde najlepiej spia w wozku kurcze co to za akcja:szok:
A franio do niedawna super a od paru dni ma jakis kryzys, placzliwy jest i drazliwy:-(, a jak u Ciebie?

Dziewczyny, 3majcie kciuki dzis mamy to usg bioderek z Zosiula i czekamy na werdykt :( strasznie sie denerwuje bo nie zniose jej widoku w pasie :( Boze udreka ;(((((. Milego dnia dla Was.

My wit D podawaliśmy cały rok do wakacji na wakacje przerwa a teraz daję tran gdzie wit D jest. Dziwna pediatra. Wogóle wit D podaje się dopóki nie zarośnie ciemiączko a nie sądzę żeby takim maluchom już zarosło...

Karola z tym wózekim to jest tak że ja bym nie uczyła bo potem mogą nie spać w łóżeczkach. Nie pamiętam jak to było u jedynki ale któyś z jej chłopców spał w wózku napisz od niej to Ci podpowie co robić :)

reklama
Hej dziewczyny z Zoska wszystko ok, w pon wybieram sie do lekarza zeby sobie porozmawiac z pania doktor o jej 'luznym' biodrze... Dziewczyny jestem zalamana , wyszla mi oryszczka na ustach ;((( Boze ja sie chyba zaszczele!!! Czly czas calowalam male, i jeszcze dzis julka jadla z mojego talerza ;((((( gaszzzz nie wybacze sobie jak one zachorujaaaaaa!!!!!! :mad: fuck ciagle cos! I za jakie grzechy???

Do góry