reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

MamaMaćka, gratulacje:) i dużo dużo zdrówka dla Was:).
Karola, ja z Bielan i tu muszę jakoś nie ma zatrzęsienia bliźniakami. Jak wychodzę z Anią i Karolem na spacer to wbudzam spore zainteresowanie,a jak jeszcze jest z nami Natalia,to dopiero jesteśmy na językach...:-D:-D A co do kładzeniea na macie to my bardzo wcześnie zaczęlismy i dzieciaki straaasznie to lubią. Mamy 3 maty: jedną taką małą z pałąkiem z zabawkami i dwie takie duuze. Jedna z nich jest z IKEA i tą najbardziej lubimy bo jest najcieplejsza( jest dobrze izoowana od dołu,a to wazne bo jednak przy podłodze zawsze najzimniejsze powietrze jest i ciągnie... A sama aktywność na macie jest najlepsza i najbezpieczniejsza bo dziecko ma przestrzeń,musi podejmować wysiłek jak cos chce,no i co najwazniejsze jest to najbezpieczniejsza przestrzeń bo nie ma jak spaść...:-D,także kładź kochana na macie i nie ma to tamto:-):laugh2:. Aaa!a my od siebie polecamy biało-czarne zabawki. Ostatnio nabyłam taką ksiązeczkę z materiału,własnie przewaga biało0czarnych wzorków,do tego jakieś szeleszczące elementy-rewelacja. Dzieci się gapią jak zaczarowne:).

reklama
Witajcie :-)

Mam pytanko, kiedy bylyscie u ortopedy i ewentualnie robilyscie usg bioderek WAszych pociech? Zastanawiam sie czy 4 mies to nie jest za pozno, moze powinnam isc wczesniej ...

Ostatnia edycja:
Ashiarona ja usg bioder robiłam po 6 tyg

Karola każde dziecko rozwija się inaczej więc się nie martw . Kładż na matę chociaż moje tak porządnie bawiły się jak miały 5-6 mcy. U nas super sprawdziła się materiałowa szeleszcząca książeczka i wogóle nie plastikowe zabawki.
Czarno- białe rzeczy też są ok

Ostatnia edycja:
Ashiarona,my tez po 6tyg byliśmy u ortopedy od ktorego dostalismy skier na usg biderek. potem wizyta z wynikiem usg i jak wszystko jest ok to kolejny raz przychodzi się jak dzieciaki potrafią siadać ( koło 6miesiąca)a potem znowu jak chodzą( czyli koło roczku).
Jak jeszcze nie byłaś to nie odwlekaj,kochana:)

czołem matki Polki,
jak dzionek? ja melduje 3 kupy w tym dwie Toski:-D
a tak to wrocil mi bol plecow i zly humor przez pogode i w ogole.
Natt ja karmie juz tylko mm, a Stas wazy juz ponad 4kilo:szok:

Karola,to za chwilke doczekasz się kochana przespanych nocek:):).
Hehe,dooobra Tosia:). U nas Ania tez wiedzie kupkowy prym:-D. Karola a jakich butelek używacie? My TT. A uzywacie sterylizatora parowego? Ja sobie nie wyobrazam zycia bez niego:).Myk myk i butle gotowe do użycia:). Buziaki dla Szkrabków i Franka:). A własnie jak pierworodny się odnajduje po miesiącu od pojawienia się bliźniaków?

Tosiuuuuuuuunia!!!!!! Moja skubana kupale zrobila hahaha ;) u mnie spokojnie, generalnie laski budza sie na jedzonko i spia, w nocy spkokoj budza sie tylko raz o 3 jedza i spia do 8, tylko codziennie wieczorem marudza ze 2-3 godz i to na raz podejrzewam, ze maja gaziki- musze kupic espumisan ;) Karolka w koncu sie wyspisz ;) troszke czasu daj im, buzka!!

oo wy skubane....wszystkim tutaj lepiej się wiedzie,...a ja nadal się męcze...ahhh i to ma być sprawidliwość...u mnie kup brak...za to kolki po każdym jedzeniu nadal występują...nie wiedziałam że macieżyństwo opiera się na kupach...:)

Tośka gratulacje...Staśko goń siostrę!!!

reklama
Do góry