reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Aga2513 no trzeba będzie jakoś pozbyć się tego wstrętnego zwisającego brzuszyska:tak: Ja też jestem dopiero 2,5 tyg po cc więc jeszcze pewnie trochę się flak wciągnie. Zamówiłam na allegro ten pas poporodowy,kosztował 20zł z przesyłką więc wziełam na próbę-zobaczymy.

Niuleczka,wszyscy mówią że Chłopcy są bardzo podobni ale dla mnie to oni są zupełnie różni...Maks jest podobny do Taty a Miki do mnie:-)
Maksiu ma ciemne włoski,Miki ja sniutkie,mają inny kształt główki,inną cere i w ogóle są różni:-)
Chociaż co jest niesamowite urodzili się z dokładnie tą samą wagą 2230 kg, tym samym wzrostem 49 cm i mają po mnie tą samą grupę krwi 0Rh-.
Lekarze mówili nam,że jeszcze nigdy nie spotkali się z bliźniakami,które ważyłyby i mierzyły tyle samo:-)

Dziewczyny a od kiedy zapewniałyście swoim Maluchom jakieś atrakcje typu karuzela nad łóżeczkiem,leżenie na macie edukacyjnej,w leżaczkach-bujaczkach??? Bo moi narazie tylko jedzą i śpią,w ciągu dnia trochę się poprzytulamy (kłade ich sobie na klatce piersiowej na brzuszku :-)), trochę poleżą z nami w naszym łóżku i czasem na brzuszku na przewijaku i to tyle z ich atrakcji dnia. Nie wiem kiedy zacząc troche im urozmaicać dzień,teraz chciałam żeby mieli ciszę i spokój w końcu jeszcze powinni być w brzuchu...

reklama
Karuzele dałam chlopakam jakoś koło 3 tyg ale ja mam mała i cicha i delikatnie ruszajace sie. A zainteresowali sie nimi koło 1.5 mc. Mate używam od 1.5 mc w pełni z niej korzystają zeby sie bawić od 3 tyg. Bujak dołączyły do nas w tym samym czasie co mata.

A ja sie pochwale. Od dzis chłopcy łapią w rączki zabawki :)

Czesc mamusie, ja swoim szkrabom kupilam karuzele jak miały 2.5 miesiaca i w 3 zaczela interesowac ale tylko Mała :) a tera maja 6 miesiecy i onydwoje lubia ja łapac w łapki :) A ja tez mam problem z ulewaniem u Malutkiej to własnie karmie ja Enfamilem AR od ulewania i jej baaardzo odpowiada, a synek je juz bebiko tak ze szukamy oszczednosci :) a wogole to jakich pampersow uzywacie? bo ja chyba wyprobowałam wszystkie co w marketach dostepne uzywam papmers slep&play. I uwazam ze sa tanie i super. A ja szczepie moje maluchy normalnie bo uwazam ze to strata pieniedzy niunki placza ale chwile, a pozatym nawet pani doktor mi powiedziala ze my bylismy szczepieni normalnie a to jest wymysł firm farmaceutycznych ktore chca zarobic na rodzicach poprostu.Ale oczywiscie kazda mama robi jak uwaza :) A i jeszcze przychodnie tez zwiedzilismy chyba wszystkie dla wczesniakow na szczesie wszystko ok,:)

Ja karuzele kupiłam jak miały miesiąc,ale dopiero jak miały mniej więcej 2 mies.zaczęły się interesować.Chociaż i tak obie lubią bardziej jedną tą samą (wrzuce fotki może jakie mamy karuzelki)

mona ja od poczatku używałam pampers,ale potem tez chciała zaoszczędzić i zmieniłam na dada z biedronki bo ludzie chwalą i niestety pupy odparzone były,potem huggies i też lipa jak dla dziewczyn,wiec już nie kombinowałam i wróciłam znów na pampers.Myślałam o tych pampersa slep&play ale podobno są mniej chłonne.Chociaż jak piszesz,że dobre to może spróbuje.

Takie mamy karuzelki,ale w sumie obie wolą ta samą czyli tą po lewej.Ta z rybami niby też fajna,ale za głosno chodzi ten projektor

Znalazłam fotke jak moje panny były tyci kruszynki:-) zdjecie słabe,ale nie mozna było robić fotek z lampą

Załączniki

• DSC_0742.jpg
    DSC_0742.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC_0184.jpg
    DSC_0184.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 82
Ostatnia edycja:
kropeczka to napisz jak się sprawuje ten pas po porodowy, nawet nie mam czasu popytac się was o coś więcej bo zawsze jest coś do zrobienia kiedy małe śpią nawet się nie przywitałam ze wszystkimi mamami normalnie tylko od razu z grubej rury pytania napiszcie mi jak to jest z tym pieluszkowaniem coś więcej bo moja położna jeszcze nie byla u mnie tylko jej koleżanka była na zastępstwie a ona tylko tak szybko wpadła i do widzenia

witam nową mamusie :-)
niby ładny nawet dziś dzień ale małe znów marudne i jakoś całkiem bez sił :-(
my też tylko pampersy - active baby raz próbowałam inne i na odparzeniach sie skończyło i do dziś póki co pampers został
z pasem poporodowym to troche trzeba poczekać zeby włożyć ale pewnie warto ja kupiłam ale jakoś i tak nie założyłam, przeleżał do tej pory i nie jest zle wiec głowa do góry troche czasu sobie dajcie, mój brzuch do poprzedniego to powiedzmy że jakbym sie najadła nie tak całkiem sporo nawet a waga 2 kg na plusie choc pewnie gdybym jadła jak dawniej i przede wszystkim o stałych porach to już by tego nie było ale przy nich sie nie udaje mi ;-)

Hej

Ja uzywalam hugisow bo miałam dwie paczki i chłopakom nic nie było ale ja ich nie lubię. Normalnie to kupuje tylko pampersa a rodzaj to w zależności które sama promocji. Na początku new baby pozniej acti fit a teraz zamowilam activ baby bo były tańsze. Naszczescie chłopakom bez różnicy jakie byleby było w co kupso walić hehe

A ja dzis nam dzien luzu. Na 3/4 dnia wybylam na zakupy a jak wróciłam o 17 to Przebralam chłopaków z malzem nakarmilismy i tradycyjnie o 18 poszli spać hehe i aż mi sie nudzi. Jula o 19 zasnela więc siedzę na kompie :)

Wszystkie śpią jeszcze czy jak :)
Ja miałam cudowna noc :/ do 4 wstawalam co chwila bo cudowny sąsiad imprezę robił i mi dzieci wynidzal. A od 6 zaczął butelki wyrzucać więc znow nas obudził. Szlak jasny :/

reklama
Do góry