reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dziewczyny poradźcie jak nauczyłyście swoje szkraby jeść łyżeczką, bo moje bąble ani kaszki ani jabłuszka nie chcą jeść łyżeczką. Kaszka przez butle a jabłuszko ląduje na śliniaku a chciałabym powoli wprowadzać jakieś nowości i nauczyć je jeść łyżeczką czekam na pomysły pozrawiam :-)

reklama
Zapomniałam, kojec ma niewielkie rozmiary po złożeniu chowa się go do torby która jest w kąplecie, więc na wyjazd jak znalazł, dużo miejsca lekki jak na swoje wymiary ja jestem zadowolona:)

Moje chłopaki zalapali lyzeczke jakby od wieków z nich jadly. Jula miała problemy i jedyna rada znajomej która jest przedszkolanka w uk i ma rownież w niej niemowlaki była "rozsmieszac i dawać i nie poddawać sie "

dobra rada, juz ją gdzieś słyszałam :)
Moim daje juz marchewkę i jabłuszko ze słoiczka, mielą, tak smiesznie wyciagaja jezyczek :) polowa wylatuje ale mama zbiera z buzi ii znowu do buzi i tak w kolko, ale uwielbiaja palaszowac łyzeczka, licze ze w koncu sie sami kapną, zeby jezyczek został w srodku :)

No dziś właśnie spróbowałam jabłuszko metodą na banana:-) i coś tam się udało:tak:ale mam pytanie narazie to małe porcje nie mogą zastąpić nawet jednego posiłku, w jakich odstępach między karmieniami serwujecie cos nowego:confused:, pozrawiam.

Ja to daje popoludniu no zalezy jak jestesmy w domu a jak na spacer idziemy, ale starm sie tak mniej wiecej o 14.00 , 15.00 dac zupke a wczesniej tylko mleczko z kaszką, a po zupce tak za 2 godz taki podwieczorek jabluszko albo jakies owocki ze sloiczka. No niepowiem bo karmienie łyżeczką na początku bylo ciężkie bo języczkami wypychały wszystko bo nie umialy tak jesc:-) ale teraz maja juz 6 miesiecy i same dziubki otwieraja jak widzą ze łyżeczka leci :) szybko załapały do czego służy :tak: a zupka starcza im tak na 3 godz ale jedza po całym słoiczku. albo jeden duży na pół.

Hej dziewczyny.
Anula na początku delikatnie i bez pośpiechu,przyjdzie na wszystko czas.:-) i nauczą się jeść z łyżeczki i będą jedli konkretniejsze porcje.Ja ze swojej strony mogę powiedzieć,że na tym etapie,kaszki wszelkiego smaku mamy już na codzień (inaczej nawet mleka nie tkną) a z jedzonkiem innym to na razie spokojnie.Daję przez 2-3 dni coś nowego po kilka łyżeczek i potem znów coś nowego.Ale oczywiście nie zastępuję póki co tak małym posiłkiem mleka.Dopiero za kilka dni wprowadzę i obiadek i deserek w jednym dniu.Soczki piją 2 razy dziennie,ale też nie ma co przesadzać.:-)

Lecę Was troszkę podczytać póki mam chwilę i jeszcze oczy mi sie nie zamknęły ;-)

A to moje dziewczyny

Załączniki

• DSC_0201.jpg
    DSC_0201.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0197.jpg
    DSC_0197.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Hej. Ja tak samo koło 14 zupka (zjedli mi wczoraj pierwszy raz i dość dużo. Z tym ze ja sama gotuje ) a koło 11 lub 16 deserek.

Ha proboje psychicznie odreagowac pobyt teściów. Wczoraj wyjechali :) wreszcie

Lili piękne księżniczki :)

reklama
Do góry