reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Cześć dziewczyny
Wieki mnie nie było,jakoś brakowało weny:tak:
Yummy dużo zdrówka dla Pawcia,wiem co to za ból i gorące życzenia urodzinowe dla Hani
Mati zdrówka dla dzidzioli również,taka pogoda że każde cholerstwo się przyczepi

Odnośnie kombinezonów ja zaopatrzyłam się jeszcze dodatkowo w kurtki,a że uparłam się na takie same dwie to niestety o drugą musiałam się bić:-)
Moje panny już takie fajne marudy,Julka już tak guga,że szok a Aśka w tyle natomiast jeśli chodzi o postępy w raczkowaniu to Aśka przegoniła siostrę.Ogólnie ostatnio dają w kość,ząb za zębem wychodzi i masakra jest jakaś przez to wszystko Julka nie chce jeść i ciągle się dławi.Morfologia już w normie,rehabilitacja nadal trwa,jakoś dajemy radę wyjścia innego nie ma:tak:Zresztą same wiecie jak to jest.To tak tyle w skrócie
A to tak na poprawę humoru:-)
Zdjęcia na tablicy | Facebook

reklama
dziekuje za zyczonka w imieniu mojej kruszyny;)
Zdj_cie0395.jpg

Tort byl "slicny", ale "niedobly";))) Małe to takie, a juz wybrzydza:/

non stop testuje moja cierpliwosc - mialam nadzieje , ze z nadejsciem magicznej trojki, nagle cos sie zmieni...;-) a tu klops, walki cd.

Pawelciowi juz lepiej, z nowosci -od patu dni buja sie na czworakach i wyglada to mega komikcznie jak buja ta swoja tlusta dupka:D

Witam laseczki :)
U mnie chorubsko rozlozylo mnie porządnie. Ledwo żyje. Tesciowie nawet ok. Jakoś bardzo mnie nie denerwują za to męża chętnie sprzedam :) irytuje mnie niesamowicie. Chłopcy dobrze lekko się przez malza rozregulowaly ale już ich "naprostowuje" :)
Pogoda do bani non stop pada co potęguje irytację ni ale sezon deszczowy w uk sie zaczął więc nic nowego. Zmykam buska

yummy spóźnione życzenia dla Hanusi:-)

zobolek mój m też ostatnio za bardzo rozpieszcza maluchy:tak: on potem do pracy a Ty kobieto się męcz:-D ale tak szczerze mówiąc nie jest tak najgorzej,czasem jedno dziecko daje bardziej popalić niż moja dwojeczka

donka no rzeczywiście dawno Cie nie było...super dziewczyny Ci rosną i już zaczynają raczkować,kiedy moje takie będą???

Pytałyście jak zrobic żeby dzieci spały w trakcie chrztu...moje jak wstały o 7 rano,zjadły i już nie kładłam ich spać tylko przetrzymałam i jak mieliśmy chrzest na 10 to moje szkraby po wejściu do kościoła zaraz usnęły i przespały cała ceremonie:-) Ogólnie moje brzdące zawsze bardzo dużo spały w ciągu dnia bo około 5 godzin a od jakiegoś tygodnia śpią po 15 góra 30 minut trzy razy dziennie.Zazwyczaj nie spią jak gotuje obiadek wiec ciągnę je ze sobą na parter w leżaczkach,ja gotuję a one się uczą od mamusi hihhi

Mam do Was bardzo ważne pytanie Czy u którejś z Was jeden z maluchów ma nietolerancję laktozy? Alanek ma właśnie nietolerancję i jest już dwa miesiące na Enfamil 0-lac ale często po tym mleku puszcza bączki,ostatnio robi twarde kupki.Chciałabym mu zmienić mleko i zastanawiam się jak szybko dziecko nabiera tolerancji na laktozę.Czy zmienić mu na normalne mm np Bebilon 1? A jakie jest mleczko Hipp Combiotic?Stosuje któraś z Was?

Hej Laseczki,

czytam, że zastanawiacie sie jak ubierać teraz małe...też mam ten problem...już kombinezon jesienny czy jeszcze kurteczka bawełniana i oczywiscie wszystkie kocyki?????? ze dwa razy założyłam kombinezony, ale wydawało mi się, że przy swiecacym słonku (chociaż temperatura w granicach 14 stopni była) to megakomicznie to wyglądało :baffled: dobrze, że mi nikt do wózka akurat nie zaglądał...

Anuska - no u mnie jest podejrzenie nietolerancji białka mleka albo laktozy, stad wprowadzenie Nutramigenu.. mamy go pic przez 2 miesiace, a potem sprobujemy z mlekiem modyf.HA - przynajmniej taki jest plan Pani doktor... ale jak na mój gust, to Pani Pediatra już nie jest pewna czy to faktycznie nietolerancja, bo przez tydzien podawany byl tez Nifuroksazyd i w sumie mowi o tym ze ten Nutramigen to tez tak zapobiegawczo, bo jelitka moga byc troche nadwyrezone...

a ja dzisiaj bylam na szczepieniu skojarzonym (ostatnia dawka)+ pneumo i słuchajcie mam hita - otóż okazało sie że moja najmlodsza cora (czyli mlodsza bliźniaczka) ma dwa zprzefnie dolne zabki wyrzniete :szok::-D:-Dhaha....a mamusia nie zauwazyła... ale na usprawiedliwienie powiem, że tak od tylu, jak pani doktor gardlo ogladala to zauwazyla...a my w domu to już tyle razy falszywy alarm robilismy, ze zabki idą, ze w koncu przestalismy je ogladać..zwlaszcza ze u najstarszej córy to sie zaczely w wieku 8 m-cy:tak:

to dobrego dnia dla wszystkich i oby do środy, bo ma być cieplej;-)

a my znów zaliczyliśmy wizytę u dermatologa. na szczęscie to znajoma więc kiedy chcę jadę na konsultacje. tym razem Michała obsypało. od wczoraj cały jest w krostkach i plamach czerwonych. nie wygląda to zbyt dobrze. podobno to nie alergia a możliwe że odczyn od jakiejś infekcji i musimy zrobić badanie moczu. w sobote nad ranem miał gorączkę a w niedz już ta wysypka się pojawiła. więc szczepienie w czwartek musimy odpuścić.
muszę się pochwalić że mój mąż zorganizował nam w sobotę wycieczkę do zakopanego. dzieciaczki były prze-kochane, spały cały czas - dopóki nie poszliśmy coś zjeść bo taką jazdę zrobiły że właściciel przylatywał próbując je uspokoić swoimi "zabawkami". na szczęscie był bardzo sympatyczny i robił to z troski o dzieci a nie pozostałych klientów :-D biedni młodzi ludzie którzy tam jedli - napewno odechce im się potomstwa po tym co widzieli :-D
pogoda nam dopisała, były piękne widoki i troszkę odpoczełam psychicznie, podładowałam baterie mimo że wróciłam padnięta.
a mojego "wychodnego" jeszcze nie wykorzystałam:-);-)
anuśka moje piją Hipp. i powiem ci że ładnie na tym idą. wydaje mi się że cena też jest ok. na promocji po ok 35 zł za 800g, w rossmanie po 40,99zł., a na hipp 2 i 3 promocja na ok 34zl.

aimme u mnie upał. teraz 25st cieniu,

Aime mój synek też dostawał Nifuroksazyd bo bardzo często robił rzadkie kupki,praktycznie po każdym jedzeniu,oprócz tego Debridad i inne świństwa które przepisywał "życzliwy" dr pediatra bo nie wiedział co tak właściwie małemu jest,stwierdził że biegunka....Alenek był na początku na zwykłym Bebilonie 1 i na piersi i było ok,problem się zaczał jak odstawiłam go od piersi...i bądź tu człowieku mądry jak nawet lekarz nie potrafi sie poznać a my matki musimy szukać info w necie:crazy:

ankoś to niezłe zamieszanie Wam się przytrafiło hihi:-D

Powiedzcie co się dzieje z magdą-gdańsk odzywa się czasem,pisze?Madzia daj nam znac co u Ciebie i chłopaków słychać!

oj ci pediatrzy...współczuje. ja jutro się wybieram mam nadzieje że uda mi się jakoś samej to ogarnąć. mam wyniki morfologi młodych i niestety wszystko za niskie. ale znajoma lekarka mówiła że małe dzieci powinny mieć inny zakres normy więc zobaczymy co nam powie.

reklama
Ankos - to daj znać po wizycie :tak:i zazdroszczę 25 stopni...u mnie dziś jakby ciut słoneczka, więc idzie ku lepszemu..

a ja tak sobie myślę, że pod koniec tygodnia jak będzie ciepło to moze uda i się wykorzystać męża do opieki nad małymi i jeszcze okna machne przed zimą, bo przydałoby się..
Anuska - no ja też widzę, że ci lekarze to metoda prób i błędów..juz przy starszej córce tak było, że raz ją wysypało i diagnoza - alergia, a potem okazało sie ze guzik prawda...takze ja jeszcze chwilę poczekam, ale sprbuje jeszcze potem wrócić do normalnego mleka..
a tez sie zastanawiałam co z Magda gdansk, nawet ja kiedyś wywoływałam, ale cisza..może pisała tylko w ciąży???
kończe bo małe się budzą i czas na karmienie..

Do góry