reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
majowa mamcia potwierdzam to co Moniek powiedziała u nas dokładnie tak samo wyglądało.
Mój młody też tak ulewa i ciągle głodny. Ale nie wiem czy to ulewanie też nie ma trochę wspólnego z alergią

Zabolek moje to takie kurczaki się urodziły 2700 i 2000g a kilka dni temu ważyły 5900 i 4500g.W szoku jestem ile Twoje potrafią wypić mleka.I nie uleją części po takiej ilości?Po takiej dawce to moje chyba z 5 godzin by miały brzuszki pełne:-) Moje piją max 150ml ale jak mam podać średnią to 120ml.

Ankos a no jakos radę trzeba sobie dać bo wyjścia zbytnio nie mam,żeby ktoś mi pomógł.Jeśli chodzi o karmienie nocne to można oszukac wodą,ale wydaje mi się,że to jeszcze za wcześnie,żeby Twoje bąble spały calusieńka noc bez mleka.Od 21ej do 2ej to i tak nieźle jak na takie maluszki.:tak:

Majowa Mamcia może cos w Twojej diecie im szkodzi,że ulewają.Własnie moja znajoma miała ostatnio ten problem z synkiem.Okazało się,że własnie coś w jej diecie było nie tak.Moje strasznie ulewały,wręcz wymiotowały,ale po zmianie mleka jest o wiele lepiej,chociaż zdarza się jeszcze.

Ostatnia edycja:
Moje to dziwne dzieci bo po mniejszej ilości ulewaly a teraz to nic. Czasem odrobina wyleci zachomikowanwgo w polikach.
Moje to wage startową miały 2.03 i 1.78 No i 6 tyg Wczesniaki. Mówią ze Wczesniaki lubią nadrabiac więc cos w tym moze jest ze tyle jedza.
A ja wlasnie wróciłam od fryzjera hehe wreszcie wyglądam jak człowiek

moje też ulewają...czasami mam wrażenie że umiaru w jedzeniu to nie mają za grosz... starszy jak się najadł to pyszczek odwracał i tyle, a one ale pozwolisz tyle zjedzą:szok: i później matczyne mleko na marnacje.
A z alergii też może być.
skaza białkowa to u nas objawia się takimi błyszczącymi właśnie krostkami wypełnionymi czymś w srodku. I też schodzą długo. Ostatni raz nabiał jadłam z 2 tyg temu i jeszcze pojedyncze zostały.

Moje maluchy też dają czadu:wściekła/y: ale lepiej mi na sercu jak czytam że nie tylko moje takie łobuzy ;-) Gabryś to w ciągu dnia ma sen 10- minutowy. Zasypia na rękach, odkładamy gop do łóżeczka i po 10 min jak skapuje że rąk brak to ryk. I tak potrafi cały dzień. i znowu go usypiamy bo śpiący niemiłosiernie i tak w kółko. A ja białej gorączki już dostaje :wściekła/y: Zasypia dopiero wieczorem jak trza. Tośka natomiast dała popis w nocy. Pobudkę miałam o 0:30 i położyłam się spać o 4!!! :szok: ona za to budziła się po przeniesieniu do łózeczka po karmieniu i też ryk. No i generalnie najchętniej śpią z nami w łózku i tym sposobem coraz częściej rano w naszym łóżku małżeńskim budzimy się w piątke, bo w okolicach nóg instaluje się jeszcze starszak :baffled: ech, kiedy te dzieci urosną i ten sajgon się choć trochę zmniejszy... ;-)

ankos nie bluźnij!!!! pięknie śpią twoje dzieciaki!!! a na kolki spróbuj niemieckie specyfiki- sab simplex albo lefax. Z polskich bobotic ma największą dawkę esputiconu, można też dawkowanie trochę zwiększyć to powinien zadziałać ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a probowalyacie
Dawac dzieciom do
Spania póki porzadnie nie zasna jakas wasza rzecz ? Bo to czasem cuda działa. Wystarczy wasza bluzka. Chodzi o zapach. Czasem to skutkuje.

reklama
u mnie nie ma problemu z zasypianiem - gorzej z czestymi pobudkami przez bolący brzuszek.
wieczorem odkładam małych do łóżeczka i oni sami zasypiają. zazwyczaj pogadają sobie najpierw z karuzelą a potem odpływają. w dzień śpią albo w leżaczkach albo tez w łóżeczku.w sumie oni jak nadejdzie czas snu zasną wszędzie byle im wygodnie było.
z tym oduczaniem jedzenia w nocy rzeczywiście przesadziłam, za wcześnie jeszcze. :tak:
pikka u ciebie Gabryś a u mnie Gabrysia też bardziej daje w kość. problemy ze snem,gazami, kolki, straszny nerwus i wymuszacz :-)... coś jest w tym imieniu ;-)

Do góry