reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Aimee co szpital to obyczaj. Moje z 36t2d i w szpitalu mówili, że ciąża donoszona:-) Tylko wpisali sobie, że wcześniaki bo kaskę za nie zgarnęli z NFZ.
Morfologię kazała nam zrobić pediatra na pierwszej wizycie patronażowej. A że wyszły nam troszkę podwyższone neutrofile to kazała powtórzyć. I okazało się, że krwinki czerwone spadają.
Ja bym im zrobiła morfologię tak dla spokojności.
I zdrówka życzymy dziewczynkom. Niech katarek pójdzie precz.

reklama
Aimee oni jak maja skierowac w Wlkp na badania dodatkowe to sa chorzy;/Centusie no:p U mnie dopiero jak zaczelam im suszyc gitare to skierowala mnie pediatra na morfologie no i sie okazalo, ze oboje maja lekka, ale anemie;/

Pisałam dzisiaj chyba ze 3razy długgggi post,ale ciagle komp.mi sie zawiesza
:-(Aimee
ja też bym zrobiła badania po co masz się zamartwiać i oczywiście kciuki zaciśnięte
Jak dziewczyny sobie radzicie?U mnie spokój nawet,gwiazdy coraz wiecej gugaja i smieja sie jak szalone.
Po szczepieniach nic się nie działo,miałam obawy jak to bedzie po pneumo ale tez ok.Coś jeszcze miałam napisać,ale chyba mam za dużo na głowie-w sobote 2egzaminy i w tym samym dniu wyjazd z rodzinkc

Hehe no maluchy sa juz slodziaki;) U mnie to samo- gadaja jak najete ( to po mamusi:p) Zuzia bez przerwy piszczy z uciechy a Pawciu zaciesza cala paszcza bez przerwy:D slodziaki. No i budza sie juz tylko raz w nocy po karmieniu o 20, dopiero okolo 3,4 i pozniej rano wiec lubie mama laduje akumulatory hehehhehe fajnie juz nie moge sie doczekac jak zaczna raczkowac, ale bedzie frajda- wesola gromada:)

Moniek- moje też dokładnie z 36 i 2 hehe i tak samo wszyscy mówili, że niby donoszone, ale wszędzie było, że wcześniaki, ale dzięki temu dostaliśmy darmowe pneumo. Dziś mieliśmy ostatnią dawkę i teraz już po roku dopiero :).
A co do dodatkowych badań to ja po porodzie nie dostałam skierowania na żadne :/. Dopiero jak byliśmy w szpitalu to nam powiedzieli, że mamy zrobić usg przezciemiączkowe i brzuszka do kontroli a tak to nic :no:

Yummy tak fajnie śpią maluchy??a jesteś na sztucznym mleku? Bo gdzieś mi to umknelo jeny nie mogę się doczekać aż moje chłopaki zaczną wiecej przesypiac o wilku mowa właśnie jeden się wybudzil i karmie;)

Yummy tak jak pisze Donka. Pnemuo za darmo mają dzieciaczki urodzone przed 37 tc i z wagą poniżej 2,5 kg.
Moje Gwiazdy jak zasnęły wczoraj po kąpanku czyli ok 21 to się obudziły dopiero o godz 4:-)
Dziewczyny a Wy zapisujecie ile jedzą Wasze dzieci?Bo moje dziennie ok 600 ml i się martwię czy aby nie za mało.
Po tylu godzinach snu Hanka wciągnęła tylko 60 ml i poszła dalej spać:szok:

reklama
no wlasnie ja tez mam pytanko ile razy
wasze maluchy jedza jadły w wieku 1,5, 2 misiecy? moje jedza nadal co trzy godziny i niewiem czy nie za czesto?

Do góry