reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

mialamtysiąc nianiek roznych firm izdecydowanie polecam te firmy baby ono czy jakos tak, ta moja kosztowala jakies 200pln wiec nie zbyt duzo jak za taki sprzet. Zasieg ma kosmiczny i nie sprzeza sie z innymi urządzeniami

reklama
Czesc dziewczyny ja co do niani niepomoge a za to mam znowu pytanie czy waszym małym tez tak czesto sie ulewa? Kurcze bo moja mala to co zje to tylko ja odloze porusza sie troche i juz wszysto wyleci, mały tak niema tylko ona juz niewiem co z tym zrobic?lekarz mowi ze to normalne zmiany mleka tez probowalam i nic.

hej dziewczyny. przeskoczyłam tu do was na chwilę z wątku "ciąża bliźniacza" bo pomyślałam że jesteście doświadczone i mi pomożecie. Mam zamiar kupić elektroniczną nianie ale nie mogę się zdecydować jaką. Od tych opinii na różnych stronach internetowych już mam mętlik w głowie więc postanowiłam zapytać was - użytkowniczki takiego sprzętu. Jaką nianie polecacie? dodam że zależy mi żeby była cyfrowa z dosyć dużym zasięgiem (by móc wyjść np. do ogrodu).
pozdrawiam

my kupilismy krotkofalowki z funkcja niania- slychac jak dziecko placze ale dziecko nie slyszy mnie, zasieg kilka kilometow, bierzemy zawsze na wyjazdy bo jak maluszki spia to zostawiamy je w aucie pod domem i zostawiamy krotkofalowke, krotkofalowki laduje sie w ladowarce, zaplacilismy niecale 200 zl.

Hej Dziewczyny :-)

mam pytanko, tym razem nie dotyczące dzieci a nas..powiedzcie, czy któraś z Was stosowała może ten zel poporodowy Musteli???
bo ja już sie 4 tydzień zastanawiam czy go kupić, bo trochę on kosztuje, a ja teraz wszystko na mleko i pieluchy przeliczam, ale z drugiej strony jak czasem patrzę na mój brzuch to mnie litosć bierze i tłumaczę sobie, ze to też ważne i żebym potem nie miała wyrzutów sumienia, ze nic nie zrobiłam, zeby jakoś wygladać..
w ciązy stosowałam ten na rozstępy i zostało mi trochę wiec wlasciwie ten miesiac po porodzie tez nim jechalam brzuch, ale teraz to juz mi tylko perfecta mama z daxa została..no i to w zasadzie roztepy, a bardziej mi zależy na jedrnosci..

tez zamierzałam stosować Mustelę tą co w ciaży...bo tam jest napisane, ze zapobiega i łagodzi...ale dostałam od kolezanki krem z Novertisu Trofolastin Firming Post-Partum,
taki: Trofolastin anti-stretch-mark moisturising cream 250 ml 16.65EUR by:nie wiem jak on działa na rozstępy...chociaż wsze dzie pisza, ze rewelacyjnie. Ja wiem jak działa na rościągnięta skóre i to jest wow i szczęka mi opada...naprawde niesamowite, ze widac efekt.
jeden problem...nie ma go chyba w Polszy...(koleżanka mieszka w Hiszpanii)

A co do niań, my mamy Angel Care i nie jest zła...zbiera dźwieki z dwóch łózeczek, pomiędzy nimi postawiona na przewijaku. Ma regulowaną czułość i ma różne bajery(światełka i takie tam)...na jednym z nich mi zależało i to jest termometr - pokazuje temperaturę w pokoju dzieci na odbiorniku, który masz przy sobie. Ma niezły zasieg, bo u nas w ogrodzie działa na kilkaset metrów. Wszystko zależy jakie ściane sa po drodze, bo są takie co blokują zasięg...

My przechodzimy właśnie fazę testowania wytrzymałości rodziców w nocy...powiem, tak, nie spodziewałam sie, ze mogę tracić cierpliwość...kurde muszę się mobilizować zeby sie uspokoić.
Czy miałyscie jakieś specjalne efekty w związku ze skokami rozwojowymi??? Niespokojne., bardziej marudne, bardziej potrzebują na ręce?
Niby teraz może być ten pierwszy...dzieci zaczynają kumać, ze słyszą i widzą...

tez zamierzałam stosować Mustelę tą co w ciaży...bo tam jest napisane, ze zapobiega i łagodzi...ale dostałam od kolezanki krem z Novertisu Trofolastin Firming Post-Partum,
taki: Trofolastin anti-stretch-mark moisturising cream 250 ml 16.65EUR by:nie wiem jak on działa na rozstępy...chociaż wsze dzie pisza, ze rewelacyjnie. Ja wiem jak działa na rościągnięta skóre i to jest wow i szczęka mi opada...naprawde niesamowite, ze widac efekt.
jeden problem...nie ma go chyba w Polszy...(koleżanka mieszka w Hiszpanii)

A co do niań, my mamy Angel Care i nie jest zła...zbiera dźwieki z dwóch łózeczek, pomiędzy nimi postawiona na przewijaku. Ma regulowaną czułość i ma różne bajery(światełka i takie tam)...na jednym z nich mi zależało i to jest termometr - pokazuje temperaturę w pokoju dzieci na odbiorniku, który masz przy sobie. Ma niezły zasieg, bo u nas w ogrodzie działa na kilkaset metrów. Wszystko zależy jakie ściane sa po drodze, bo są takie co blokują zasięg...

My przechodzimy właśnie fazę testowania wytrzymałości rodziców w nocy...powiem, tak, nie spodziewałam sie, ze mogę tracić cierpliwość...kurde muszę się mobilizować zeby sie uspokoić.
Czy miałyscie jakieś specjalne efekty w związku ze skokami rozwojowymi??? Niespokojne., bardziej marudne, bardziej potrzebują na ręce?
Niby teraz może być ten pierwszy...dzieci zaczynają kumać, ze słyszą i widzą...
U nas jest podobnie.....tez czasami trace cierpliwosc,a ostatnia noc byla istnym koszmarem. W ogole to tak naprawde Toska jest zadymiarą i to ona non stop ma jazdy w nocy bo Stas dobrze spi. Ale istnym koszmarem jest dlamnie fakt,ze dzieci kolezanek z bb potrafia przesypiac juz noce bez jedzenia a nasi terrorysci jedza dwa razy:baffled:

CÓZmoge Ci powiedziec....kiedys beda mieli po 2lata i przy dobrych wiatrach zaczniemy sie wysypiac :-D:-D:-D

CÓZmoge Ci powiedziec....kiedys beda mieli po 2lata i przy dobrych wiatrach zaczniemy sie wysypiac :-D:-D:-D

No tak...Tośka zadymiara - ładnie brzmi :-) Dziewczyny tak mają!!! dzis w nocy u nas Jurek dawał czadu do 4tej a jak skończył to Marianna sie obudziła i zaczęła swoje śpiewy...grzecznie czekała aż brat sie wyszaleje ;-)

Też jestem optymistką Karola :-) i marzę, ze kiedyś sie wyśpię. Na razie okazuje sie, ze moje dzieci mylą dzień z nocą...więc coś można złapać w dzień :-)
A potem sobie myślę o tym zą bkowaniu, przeżywaniu kolejnych skoków, potem przedszkola...tak z 10 lat chyba trzeba liczyć :wściekła/y:
Madzia
, twoi nie sa jedynie...synek mojej kolezanki ma ponad 3 lata i ciagle sie budzi w nocy...trzeba mnieć mocne nerwy!
Najsilniejsi przetrwają ;-)

reklama
A ja się dzisiaj wyspałam,dziewczyny wypiły mleko o 22 i obudziły się dopiero ok.6rano
Julka zaczęła ząbkować:szok:czy macie jakieś sprawdzone sposoby na uśmierzenie bólu?Na szczęście marudzi tylko w dzień i pcha te rączki do buzi o ślinieniu już nie wspomnę

Ostatnia edycja:
Do góry