reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

My po 4 m-cu przeszlismy na mleko HIPP ORGANIC, i so far so good, za 2 tyg przechodzimy na dwojeczke :) u nas ogolnie ceny mleka sa kosmiczne ... :cool2: Hipp najtanszy bo okolo 38 za opakowanie 800 gr areszta kolo 50 zl wychodzi ... porazka

milenko- jakiego mleczka uzywaliscie przed 4 miesiacu. Korzystalas z jakiegos zageszczacza ???

reklama
Tossa byliśmy wczoraj u neurologa (dr. M. Nadolski). Zasady takie jak u okulisty czyli kilka osób zapisanych na jedną godzinę, czyli kto pierwszy ten lepszy. Zróbcie sobie ksero wypisu i opisu usg przezciemiaczkowego jak macie osobno (u nas jest na wypisie) maluszków, bo lekarz dołącza to do kart dzieci. Kolejna wizyte mamy 22 maja (3 mies. korygowane) i przed wizyta mamy zrobic usg na które już się zapisaliśmy więc wszystko jednego dnia załatwimy. A dr spoko, troche zakręcony ale zainteresowany pacjentami. Kazał nam spróbować tego samego dnia zrobić usg po badaniu u niego i dzwonił po 2 godzinach żeby dopytać czy się udało i czy zapisaliśmy chłopców na 22.05 na usg (bo jak podkreślał, "po co dwa razy jeździć jak można w jednym dniu załatwić).
Chłopaki neurologicznie ok, Igor lekkie napiecie mięśniowe a Oskar dodatkowo ma asymetrię. Powiedział też, ze wylew II st u Igora nie będzie miał wpływu na jego rozwój, a echogenicznością istoty białej u Oskara też nie ma co się przejmować. Od paru dni nosze chłopaków na rękach , głównie Igorka bo ma kolki i tak mi sie zdawało, że jakoś mniej się pręży a wczoraj lekarz potwierdził. Kazał nosić, tulić, kangurować, bo to wcześniakom bardzo pomaga w rozwoju.

Dziewczyny czy wasze dzieci też dostawały kwas foliowy (my mamy 0,5 tablACIDUM FOLICUM RICHTER). Zostało mi kilka tabletek i zastanawiam sie jak długo powinnam dawać to chłopakom ( pani dr z przychodni nawet pytać o to nie będę bo ona medycynę to chyba korespondencyjnie kończyła).

Ostatnia edycja:
Monia- ja podaję chłopakom kwas foliowy i wit.B6 łącznie z żelazem bo maja nie za ciekawe wyniki morfologii. Najpierw tylko Kornel brał a teraz i Ksawery.

chłopcy już w miarę ładnie przesypiali w nocy po 6 godzin.a teraz jak z zegarkiem w ręku co 4 h.pobudka..dziś śniło mi się że spałam z nimi i że ich przygniotłam swoim ciałem i obudziłam sie z Krzykiem..masakra...

reklama
A moi chłopcy nie brali nigdy kwasu foliowego, a żelazo niestety jeszcze podaję, za tydzień kolejna kontrolna morfologia i prawdopodobnie na miesiąc będzie odstawione by zobaczyć czy sobie sami poradzą bez wspomagacza:)

Do góry