reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Nie ma reguły ani zadnej prawidlowosci poprostu zaczynaja plakac, prezyc sie, czerwienic i nic nie działa nawet noszenie na rekach. Na poczatku jeszcze jeden uspokajal sie przy szuszarce i zasypial teraz nawet to nie skutkuje... Bylam nawet w szpitalu na 3 dniowej obserwacji jak mieli 1.5 miesiaca ale orzekli ze to wzdecia i wypisali nas do domu... Podejrzewalam jeszcze alergie pokarmową ale zmiana mleka na bebilon pepti nie przyniosla poprawy wiec to nie to. Dzis byl ciezki dzien. Nadal czekam na poprawe i troche oddechu bo serce boli jak te biedactwa tak cierpia... Kurde jjka to nie mialas latwego zycia chlopaki Cie nie oszczedzaly... Twoja wypowiedz nie napawa mnie optymizmem a wszyscy wokolo mowia ze im starsze dziecko tym latwiej
Hej a Probowalas mleko z obniżoną zawartością laktozy? My jak podaliśmy córce to po 3 dniach kółek było zdecydowanie mniej a po tygodniu się uspokoilo. Niestety mleko drogie bo wtedy na receptę nie było ale może teraz jest. My hippa dawalismy. Nie pamiętam dokładnej nazwy ale bez laktozy

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy długo Wam wciągal się brzuch i czy wogole się wciągnął? Czy są tu takie które ćwiczą/trenują - kiedy po CC wrocilyscie do sportu?

Strasznie mnie już denerwuje ta wisząca opona i nie powiem ze z chęcią bym coś z nią zrobiła - nadprogramowych kg zostało mi już tylko 5 i wiem ze znikną jak zacznę ćwiczyć tylko nie wiem czy już mogę. Wiem ze musze iść do lekarza - by sprawdzić czy wszystko ok- ale jestem ciekawa jak to z Wami było.

ewka - ja brzucha nie mialam jakies 2-3tyg po porodzie, jak tylko macica sie obkurczyla. A jak karmilam piersia i jadlam raz dziennie to schudlam do 48kg i wgyladalam jak kosciotrup o cwiczeniach to nawet nie myslalam:)

Powiedzialam sobie ze wiecej mleka nie zmienie bo na kazdym kolejnym jest tylko gorzej ale dzieki za sugestie podobno jezeli wystepuje nietolerancja laktozy to mozna dodac do mleka kropelki delicol wiec kupie i sprobuje niby dawalam je kiedys ale tylko jeden dzien wiec moze za krotko... Po wczorajszym dniu ryczec mi sie juz chcialo tak chlopaki dawali w dupe i zawsze tak sie sklada ze jak moja wytrzymalosc osiagnie krytyczna granice to pozniej jes lepszy dzien wiec dzis wiecej usmiechu i troche zregenerowalam sily☺ powtarzam sobie ze mam dwojke cudownych i slicznych synow wiec powinnam uwarzac sie za szczesciare a nie uzalac sie nad soba☺ a jak u Was nastroje,? :)

Ja podobnie jak jjka 2 tyg po porodzie mialam plaski brzuch tylko rana byla troche opuchnieta ale ja przytylam tylko 9 kg a po wyjsciu ze szpitala mialam -12 i wygladalam strasznie warzylam 50kg prz 170cm wzrostu... Ja wogole idac do porodu mialam tylko 93cm w obwodzie brzucha dlatego niedzi innymi rozwiazano moja ciaze bo dzieci mialy bardzo ciasno a wody plodowe byly ponizej minimum. Jakas malo elastyczna jestem bo moja macica nie chciala sie rozciagac...

Ja w ciąży schudłam 5 kg, choć jadłam na ile miałam ochotę.Alej obżartuch nie jestem. Sam brzuszek schodził mi kilka m-cy, ale mnie się mięśnie rozeszły w ciąży i do tej pory mam dziurę wzdłuż brzucha.
A u nas żeby nie było za latwo chłopaki ze żłoba przywlekły Bostonkę, cholerstwo jedne...

Nemezisss- widze ze ratujesz sie jak mozesz z tymi specyfikami i zmianami mleka. Tez tak robilam. niestety nic nie pomoglo:(

Jjka no niestety... Probuje im pomoc jak moge ale juz brakuje mi pomyslow... A u Ciebie kolki minely na 3 miesiace wieku urodzeniowego czy korygowanego? Bo moi urodzili sie miesiac wczesniej wiec trzymam sie nadzieji ze to z tego wzgledu jeszcze nie ustapily i na 4 miesiace bedzie juz spokuj... Jutro ide do fryzjera i kosmetyczki a w sobote na wese troche odpoczne od tego wariactwa☺

Nemezisss - kolki minely jak chlopcy skoczyli 3msc, ja tam zadnego wieku korygowanego nie liczylam nigdy, urodzili sie w 37tc.
Delicol mozesz sprobowac dac, faktycznie jak maja nietolerancje na laktoze to im to pomoze.
A probowalas wlaczac suszarkę? U nas dzwiek suszarki zawsze uspokajal Adasia. Na Marka to nie dzialalo ale on te kolki duzo lzej znosil.

A ty masz kogos do pomocy w ciagu dnia czy sama jestes?

reklama
Jjka czyli Twoi chlopcy byli donoszeni gratuluje i zazdroszcze☺ dzwiek szuszarki działal na mojego Miłosz ale do czasu teraz go tylko troche uspokaja i czasem w nocy jak niespokojnie spi to mu puszczam. Teraz mam mame na tydzien a tak to od miesiaca mam taka znajoma kobiete ktora tez wchowywala blizniaki (moje przyjaciolki) i pomaga mi przez kilka godzin dziennie a wieczorem o 19 maz wraca z pracy wiec nie jest zle. Jezeli bylabym sama to juz bym calkiem wysiadla... Jedzicie ze swoimi dziecmi na wakacje? Ja mialam w planach klkudniowy urlop w kraju ale narazie odpuszczam bo szkoda pieniedzy marnowac skoro i tak nie byloby szans z niego skorzystać.

Do góry