reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Aga,my już nie prowadzimy notatek odnosnie karmienia itd.
Chociaz musze przyznac,ze pilnuje posilkow zeby byluy co 3godz. Choc dziewczynki jedza co 2.5 -3 -3.5godz.Czasem przerwa jest dluzsza,podczas spacerow gdy spia.Niestety nie posiadam wagi do wazenia niemowlat.
U moich roznie jest z apetytem,przewaznie wypija 140-150ml,potrafia tez 180ml wypic.
Blizniaczki jak starszy brat mm nie chca wcale pic:( zageszczam im mleko kaszka.
wprowadzilas juz do diety kasze manna?
W czwartek jade z dziecmi do kardiologa na wizyte profesorska.

reklama
Gluten wprowadzam im od 4 miesiąca, dodaję kilka miarek do zupki. Dopiero wczoraj skończyło się owsiane śniadanko z bobovity (mix. Zbóż), duza paczka szla 2miesiace. Wczoraj dostały czysta kaszkę mannę i jest ok. Wczoraj wprowadziłam im jagody, wcinały aż miło. Jutro spróbuję z mrożonymi malinami.

Co do ważenia - albo kup wagę koszt ok. 100zl, albo co tydzień chodź do przychodni na ważenie. Skoro takie jest zalecenie kardiologa to lekarz rodzinny nie ma prawa odmówić

Moje wczoraj zaszalały - spały prawie 3h do 18.00. Jak nigdy.
Na spacery chodzę każdego dnia, jak pada to siedzę z nimi na tarasie. Potrafię robic kilka km dziennie po lesie.

Od 2 dni dostają bebiko 2,po 2-3 miarki do bebiko1. Na olx kupiłam 10 kartonów a la 600g za 180zl. Takie opakowanie 600g wychodzi 18zl a w biedronce 350g 15zl. Opłacało sie.za 2-3 dni całkowicie przejdę na 2.

Moje dostają kaszankę manna (ta z nestle po 4mcu), do tego ścieramy przegotowanej jabłuszko i zajadaja się;)
Teraz śpią, jak powstaną to pójdziemy po przebraniu i karmieniu na spacer.
Co do mleka,kupuje im jeszcze Bebiko1,w biedronce:D po metale nań pro1 miały bóle brzuszka.
Ladnie pospały Ci;) Dużo spaceruje,dość częstym przystankiem po.długim spacerku jest plac zabaw.
W gondolach Twoje jezdza?
Moje mieszczą się w.konsolach,ale.nie.chcą w.nich.jeździć,bo.nic.nie widzą i wprowadzam.je w.fotelach.

W polowie pazdziernika pewnie przerzucimy sie na spacerowke,wszystko zalezy od pogody i od tego czy dziewczynki beda siedzialy.Chyba,ze na półlezacy beda z zapietymi pasami.
Na spacerze pospaly mi ponad 3.5h.

Sorki za bledy,ale zalezy z ktorego urzadzenia korzystam,w jednym jest baardzo upierdliwe T9 i dlatego te bledy albo niezrozumiale slowa.

Mi nie dość, ze w nocy ładnie pospały to za dnia tez! 1x50min, 1xx45min i teraz jeszcze spia )juz 1,5h x przerwami). Wróciłam z lasu, pare prawdziwków znalazłam a teraz siedzę przed domem, pije kawę a nogami bujam bąble :-D
Ciekawe co im się tak odmieniło.

Od 2-3 dni jestem juz w lepszym nastroju. Ostatnio dola miałam. Non stop dzieci, dom, nie mam czasu na fitness, pomalowanie paznokci. Mąż się tez nie wysilał a Male jak na złość byly marudne i zle spały. Miałam wielka ochotę wrócić do pracy. No ale teraz jest juz ok

To tylko sie cieszyc,ze ladnie dzieciaczki pospaly;)
zmeczenie daje sie we znaki,to fakt ale grunt to pozytywne myslenie:p
A jak starszy synek?
Staram sie jak moge zeby spedzac z Olkiem jak najwiecej czasu,niedawno nawet gralam z nim w pilke z wozkiem:p
Gdyby nie wici w tel.to nie mialabym jak zajrzec na forum,bo przy kompie jestem od swieta.
Musze sie wziac za siebie,bo duuzo waze i chcialabym wrocic do wagi na studiach,przed slubem czy przed pierwsza ciaza,dluga droga przede mna,bo mam niedoczynnosc tarczycy.
Aga,moj maz jest teraz za granica,duzo pomaga mi w miare mozliwosci mama ktora jest po operacji kregoslupa.

Ostatnia edycja:
U nas znowu sinusoida - część nocy zarwana, część super (jak np. Dziś - tylko 4 wypadające smoki i karmienie o 6.30. Teraz śpią).

Od paru dni mocno interesują się sobą, zmieniam co jakiś czas wózek (mam 3 nota bene) i aktualnie jeżdżą jeden obok drugiego - łapią się za ręce, wyciągają nawzajem smoki, wyrywają zabawki, dotykają po twarzy.
Jak leżą na łóżku jest to samo. Kiedy karmie spod pachy też na siebie zerkają.

Widzę, ze sa - nie wiem czy to dobre słowo - związane ze starszym bratem. Wyciągają do niego główki, wodza za nim wzrokiem, śmieją sie do niego radośnie. Kiedy skacze przy xboxie czy na trampolinie dzieciaki śmieją się w glos. Nagraliśmy ich nawet ostatnio.

No a Iga zaczęła sie podnosić do siadu. Przy lekko podniesionej spacerówce sama siada i jest strasznie z siebie zadowolona.jak zwinie się jej kołdrę w łóżeczku to się o nią opiera i siedzi jak królowa bona

reklama
Aga,moje Małe jak leżą to też odwracają się do siebie,łapią się za rączki,uszka i gaworza do siebie.
Też mam wózek jeden obok drugiego,fakt że jeżdżą w fotelika teraz,ale gdybym widział je w spacerowych na pół leżącego czy nawet na siedząco to nie wiem czy lapalyby się za rączki i zabieramy zabawki,nie wspominając o wykonywaniu smoczkow,a mam wózek freestyle twins 3w1.
Paula zaczyna się podnosić do śniadania,ale to jeszcze długo,długo.
Byliśmy w czwartek na konsultacji kardiologicznej,jestem zmartwiona,Paulanadal ma verospiron.
Miłej soboty!

Do góry