reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Sprawdziłam ten urlop (chwała za neta w telefonie) :-)
Podstawowy 31tygodni + dodatkowy 8tygodni + rodzicielski 26tygodni. Od 30.03.2015 do 26.06.2016 wychodzi mi ponad rok. Nie wspominając o urlopie wypoczynkowym - ja mam zaległy nawet z 2013 chyba :-D

reklama
Cześć dziewczyny. Strasznie dłuuugo mnie tutaj nie było ale same wiecie jak to jest z dzieciakami. Nasi chłopcy mają już skończone 6mscy, są bardzo pogodni i z reguły spokojni chociaż bywają dni że są nieznośni. Ogólnie mam więcej cierpliwości niż przy pierwszej córeczce ale z trójką dzieci nie jest łatwo wszystko ogarnąć. Z reguły wieczorami jestem padnięta po całym dniu jak same zapewne znacie to z autopsji. Mimo wszystko gdy patrzę na moje dzieci to myślę że jednak warto się tak trudzić :D oby tylko kiedyś to docenili ;)

A ja już myślałam, ze na forum są tylko trzy mamy 6-miesięcznych bliźniąt: ja, Dominika i Jup :-)
Ewę - jak sobie radzisz? Ile lat ma córka?

U nas na pierwszy ogień poszły nektarynki (testowałam 3 dni) i gruszki (dostały dzis, póki co nic sie nie dzieje). Ugotowałam zapas zup z dziczyzna i ryba (flądra), wiec będę obserwowała maluchy przez cały przyszły tydzień. Wyczytałam, że można podawać już żółtko.

Dominika - wprowadziłaś już buraczki?
Jup - jak synek?

Przypomniało mi sie :
We wtorek kupiłam w biedronce zapas pieluch rozmiar 3 a dziś jechałam wymienić na rozm. 4. Wydaje mi sie, ze jeszcze miesiąc -dwa i 3 będą za Male.
Jakby co podpowiadam: Jeśli któraś używa marki Dada to karton pieluch kosztuje 50zl. Ja kupiłam hurtem 4 kartony a w domu mam jeszcze 2. Do lutego powinno starczyć :-D

Są jakieś nowe wytyczne dot. Żywienia? Czytałam , ze mięso po skończonym 5 miesiącu a żółtko po 6. Ponoć białko jest znacznie bardziej alergizujące i zaleca się podawać później.

Karton "3" ma 128szt. "4" 108. Mój ssaki zużywają 3 pieluchy ns głowę, no chyba że kupa sie zdarzy to wtedy wychodzi więcej

Aga, to akurat jest nornalna cena. Ja kupuje czasem karton pampersow w Tesco za 70 zł. Robią takie promocje, ale rzadko. Używamy teraz 5, w kartonie jest 87 sztuk. Starcza nam na 1,5 tyg, może 2.

reklama
Darunia, to tez byl karton :-D
Zgooglowalam sprawę, 78 sztuk w giant box masz za 59zl. W takim razie sie opłaca. Jak masz w ostrowie Intermarche to kupuj.

Tesco tez ma promocję, byłam tam w zeszłym tygodniu, ale pieluchy wychodziły drożej, chyba 68zl/karton. Nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale stwierdziłam ze poczekam na biedronkę. No i za 2 dni pojawiły die dady w promocji ;-)

A nie lepiej zamawiać na allegro? Nie wychodź tam czasami taniej?

Na szczęście moje nie grymaszą, zakładam Dade, jest ok.

Do góry