reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Sprawdziłam ten urlop (chwała za neta w telefonie) :-)
Podstawowy 31tygodni + dodatkowy 8tygodni + rodzicielski 26tygodni. Od 30.03.2015 do 26.06.2016 wychodzi mi ponad rok. Nie wspominając o urlopie wypoczynkowym - ja mam zaległy nawet z 2013 chyba :-D

reklama
Cześć dziewczyny. Strasznie dłuuugo mnie tutaj nie było ale same wiecie jak to jest z dzieciakami. Nasi chłopcy mają już skończone 6mscy, są bardzo pogodni i z reguły spokojni chociaż bywają dni że są nieznośni. Ogólnie mam więcej cierpliwości niż przy pierwszej córeczce ale z trójką dzieci nie jest łatwo wszystko ogarnąć. Z reguły wieczorami jestem padnięta po całym dniu jak same zapewne znacie to z autopsji. Mimo wszystko gdy patrzę na moje dzieci to myślę że jednak warto się tak trudzić :D oby tylko kiedyś to docenili ;)

A ja już myślałam, ze na forum są tylko trzy mamy 6-miesięcznych bliźniąt: ja, Dominika i Jup :-)
Ewę - jak sobie radzisz? Ile lat ma córka?

U nas na pierwszy ogień poszły nektarynki (testowałam 3 dni) i gruszki (dostały dzis, póki co nic sie nie dzieje). Ugotowałam zapas zup z dziczyzna i ryba (flądra), wiec będę obserwowała maluchy przez cały przyszły tydzień. Wyczytałam, że można podawać już żółtko.

Dominika - wprowadziłaś już buraczki?
Jup - jak synek?

Przypomniało mi sie :
We wtorek kupiłam w biedronce zapas pieluch rozmiar 3 a dziś jechałam wymienić na rozm. 4. Wydaje mi sie, ze jeszcze miesiąc -dwa i 3 będą za Male.
Jakby co podpowiadam: Jeśli któraś używa marki Dada to karton pieluch kosztuje 50zl. Ja kupiłam hurtem 4 kartony a w domu mam jeszcze 2. Do lutego powinno starczyć :-D

Są jakieś nowe wytyczne dot. Żywienia? Czytałam , ze mięso po skończonym 5 miesiącu a żółtko po 6. Ponoć białko jest znacznie bardziej alergizujące i zaleca się podawać później.

Karton "3" ma 128szt. "4" 108. Mój ssaki zużywają 3 pieluchy ns głowę, no chyba że kupa sie zdarzy to wtedy wychodzi więcej

Aga, to akurat jest nornalna cena. Ja kupuje czasem karton pampersow w Tesco za 70 zł. Robią takie promocje, ale rzadko. Używamy teraz 5, w kartonie jest 87 sztuk. Starcza nam na 1,5 tyg, może 2.

reklama
Darunia, to tez byl karton :-D
Zgooglowalam sprawę, 78 sztuk w giant box masz za 59zl. W takim razie sie opłaca. Jak masz w ostrowie Intermarche to kupuj.

Tesco tez ma promocję, byłam tam w zeszłym tygodniu, ale pieluchy wychodziły drożej, chyba 68zl/karton. Nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale stwierdziłam ze poczekam na biedronkę. No i za 2 dni pojawiły die dady w promocji ;-)

A nie lepiej zamawiać na allegro? Nie wychodź tam czasami taniej?

Na szczęście moje nie grymaszą, zakładam Dade, jest ok.

Do góry