reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

To chyba te leżaczki wprowadziły złą perspektywę :-D dla mnie ewidentnie na pierwszym zdjęciu sa większe heh

Ja zaliczam kolejną nocną pobudkę, od 4 miauczały, wiec je nakarmiłam. Słyszę, że juz zasypiają. Może uda mi się pospać do 7-8

reklama
Aga,moje zjadły o.6,00 I nie chcą jeszcze spać:p starszy synek wstaje razem z dziewczynami.
Jedno zdjęcie jest ze zblizieniem a drugie bez.
Jak Twoje starsze dziecko?
Pisze z tel.i.to mi.się włącza.próbowałam edytować post i.wcięło.mi to,nie wiem.czy jest wpis czy nie ma,więc pisze drugi.

Jul,co u Ciebie?Odezwij się.setry

Dominika -one sa jednojajowe, prawda? Fajne takie małe bąble.

A to moje prawiedwulatki:-) _MG_2806.jpg_MG_3040.jpg_MG_3152.jpg

Załączniki

• _MG_2806.jpg
    _MG_2806.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 67
  • _MG_3040.jpg
    _MG_3040.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 71
  • _MG_3152.jpg
    _MG_3152.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 63
Dominika, dały mi pospać do 8.00. Oczywiście sielankę przerwał starszy syn, który przyszedł do mnie o 7.00 . Takie życie heh
Mąż w nocy zdezerterował do salonu.
Igor budzi się różnie, czasami wstaje o 6, czasami o 8.30. W tygodniu do 9.00 zawozimy go do przedszkola.

Jjka - chłopaki sa calkowicie różni, jakby w ogóle nie byli rodzeństwem. Jak ja bym chciała, żeby moje ssaki były już takie duże!

Jjka,tak dziewczynki sa jednojajowe;) (ciaza byla jednokosmowkowa dwuowodniowa).
Basia jest troche wieksza i pelniejsza na buzce od Paulinki,Paula ma na nozce bliznowca a Basia w tym miejscu od zewnatrz pieprzyk,tym sie roznia.

Dominika, jak spia dziewczyny w ciagu dnia? Bo moje maja czuwanie max. 2h i potem drzemka. Iga tylko cyrki ostatnio odstawia i śpi mniej.
Wczoraj np. bylo tak: 5.00 - 8.00 sen po karmieniu, 10.00-10.30 drzemka, 12.30 - q13.00 drzemka, 15.00 - 16.30 drzemka z przerwami, trzeba trzepać wózkiem, po pierwszej po godzinie z regulysie budzą i trzeba je lulać. 20.45 juz spały.

Aga,rano przewaznie jedza ok godz.6.00 (czasem i przed 5.00) ,pozniej po godzinie do 1.5h jest 20-40min.drzemka,pozniej staram sie zeby poszly spac po jedzeniu,czyli tak mniej wiecej 9.30-10.00 (wszystko zalezy o ktorej wstaja po nocy).Pozniej przed 13.00 obiadek i wychodzimy na dworek.Wdomu moze pospia wszystkiego 2.5-3h.Wychodzimy na spacer i potrafia spac do 3.5h. Pozniej standardowo pampers,karmienie zabawa,kapiel,karmienie,drzemka 30min. Zabawa,pampers,karmienie nocne,zabawa i spac.
Ile karmien jest u Ciebie?
U mnie 5-6, ( w nocy dziewczynki nie jedza)

reklama
Może jestem pokręcona, ale od momentu urodzenia dzieci prowadzę zapiski o której i ile zjadły, ile pampersów, kiedy kupa, witaminy, nowe pokarmy etc.

U nas z jedzeniem różnie, bo w nocy niby już nie jadły a ostatnio znowu zaczęły. Jak już wykrystalizował sie harmonogram to przyszedł dziwny dzień i plan szlag trafił. Najczęściej wygląda to tak:
4-6 cyc i idą od razu spać, czasem odkładam do łóżeczek na śpiku, czasem zasypiają 45minut
8-8.30 cyc a ok. 10 półgodzinna drzemka
11 przecier warzywny a ok. 13 półgodzinna drzemka
14 cyc a ok. 15 długa drzemka ok. 1,5h
17 przecier owocowy albo kaszka owocowa
19.30 kapiel, cyc + butla (z reguły wypijają 120)

Warzyw, owoców czy kaszki zjadają mniej niż porcje przewidziane w sloiczkach/opakowaniach, choć stopniowo zwiększam ilość.

To jest harmonogram z ostatnich 5-7 dni. Wczesniej przez ok. 2 tygodnie wstawały o 7.00 bez nocnego karmienia.

Wychodzi mi tez 6 posiłków. Ważę je co tydzień przed kąpielą (kąpię je dwa razy w tygodniu, w upały codziennie). Przybierają różnie - czasami po 40g, czasami po 200, nie ma reguły. Iwek waży 7780, Iga 7450.

Długo zastanawiałam się, czy najadają sie moim mlekiem, bo ssa max. 5minut, więc w tym tygodniu ważyłam je przed i po karmieniu. Wypijają różnie, srednio 120-130, raz iwek wytrąbił 170, Iga z kolei 70ml.

Do góry