reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ja na razie wypowiadam się jako mama nie raczkujacych jeszcze bliźniaków, moze zmienię zdanie dlatego pytałam do czego konkretnie kojec służy albo przed czym chroni

reklama
Dziewczyny, napiszczcie mi proszę ile cm mają Wasze dzieci? Moje zostały dzisiaj zwazone i zmierzone, zaszczepione na rotawirusy. Waga 6000 i 6800 gram, wzrost 69 i 73 cm, nie za dużo? Spojrzałam na siatki centylowe i dużo ponad normę, lekarz nie zwróciła uwagi na ten wzrost :-)

Teraz zmierzylam dzieci dokładnie i wyszło mi 66 i 68 cm i to by się zgadzało, ja mam 1,76 a mąż 1,85
Przy urodzeniu miały 49 i 51 cm

No to cory musza byc wysokie :)
Ja mam 1,74, maz 186, oboje mamy braci ok 195cm, wysokich dziadków wiec tez sie kruszynek nie spodziewamy :) Synek wzrost 95 centyl.

Moje sie urodziły w 33t6 dniu i miały 48cm wiec dosc długie.

reklama
U mnie kojec to ich własny plac zabaw na którym są w miarę bezpieczni. Mają tam matę, zabawki, kolorową wykładzinę i puzzle. Mogę ich tam zostawić i spokojnie się czymś zająć jak się bawią i wiem że się nie uderzą o kanty których pełno i nic na siebie nie ściągną. Oni z kojca wszystko widzą bo jest to centralny punkt pokoju w którym przebywamy. Bardzo lubią tam być. Co oczywiście nie oznacza że siedzą tam cały dzień, chociaż pomarzyć można ;-)

Do góry