reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

dziewczyny a jak z charakterkami Waszych maluchów????różnią się czy są podobni????

u nas dwa odmienne bieguny
Baśka dynamit, prawdziwa kobitka od krzyków i płaczków poprzez głośny śmiech:-)ogólnie piersza musi jeść, je za dwoje a jest chudzielec, pełno jej wszędzie i głośna że hooooo
Jasiu - mały aniołek, marudzi tylko jak chce spać i jesc ale marudzenia są cichutkie poza tym straszny śmieszek:-) za jedzeniem tak sobie przepada a waga to nie wiem skąd, uwielbia się przytulać i śpi dużo więcej od Basiuli ale jest małym leniwcem:-)nie chce mu się po zabawki dosięgać może sobie na nie patrzeć z daleka i też jest fajnie,,,,,,

reklama
Karola, u nas jest tak samo, Tosia caly czas sie smieje, gada w nieskonczonosc, buzka jej sie nie zamyka, a jak placze to jak Scarlet O'hara:), a Stas to taki lisek przytulisek, lubi spac i ak jest cieplutko no i przytułki najchetniej caly czas

Tak, ja, odkad zaczely obracac glowkami, spac na boczkach i brzuszki, glowki wyraznie sie poprawily, nie jest to wprawdzie idealne jeszcze, ale poprawa jest znaczna, szczegolnie u NAtalki, ktora wczesniej zaczela sie tak poruszac. A teraz Nadusia zaczyna raczkowac, wiec mam nadzieje, ze to juz kwestia czasu ...
Reniag TWoi chlopcy to prawdziwe aniolki :-)

konczymy dzisiaj 5 m- cy, wlasnie mi sie czolgaja po lozku, ale slodki widok ..:-)
sto lat sto lat:-D

uf to mi ulzylo, bo maja troche takie nie rownomierne jescze, a na brzuszka sredni lubia:-(

U mnie tez dwie rozne osobowości Klaudia jest krzykaczem i jest baaardzo energiczna a Wiktorka taka spokojniutka tylko by sie smiala:) a ze snaem odwrotnie Klaudia jak zasnie to juz spi a Wikusia ciagle sie budzi i chce na rece:-)

A u mnie charakterki hhhmmm i różne i podobne. Kacper wesoły śmieje się do wszystkich nawet w nocy jak się obudzi i zobaczy mamę lub tatę to uśmiech od ucha do ucha, z jedzeniem tak sobie. Je średnio 30minut a na noc to chyba mu się żołądek kurczy bo wcisnąć mu 130 to nie lada wyczyn:) Z zabawą jest różnie nieraz potrafi bawić się sam a nieraz z niego maruda że nie wiadomo o co chodzi. Filip natomiast z uśmiechem to nie do wszystkich, je sporo i nie bawi się jedzeniem, a na noc żołądek mu się powiększa i robi zapasy:-D:-D:-D. Co do zabawy to tak jak Kacper są dni że zabawi się sam a są dni marudy:p A dni marudzenia często mają wspólne:(

U mnie tez rozne charakterki. NAdusia spokojna, troche taka cicha woda :-), niby nic, a raczkowac pierwsza zaczela, usmiecha sie bardzo duzo, a Natalka bardzo ruchliwa, ale ma jeden dzien spoznienia :-), poza tym wcina wszystko, a Nadia troszke wybredna :-D. Mleczko pija tak samo, rano nie bardzo, ale po poludniu i w nocy tankuja rowno :-). Natalka smieje sie na glos duzo czesciej. A teraz to wogole u nas same zmiany, wczoraj odrzucily smoczki, jak im daje to sobie wyjmuja i rzucaja nimi ... Wiec juz chyba koniec ze smoczkami :-) i nie cierpia mokrych pieluch.

Ugotowałam dzisiaj marchewke z ziemniakami dla dziewczynek i wyszła suuuper:)) Ciesze sie jak głupek bo wiecie...ja nie umiem gotowac nic a nic:)) Ciekawe czy dzieciakom bedzie smokowało:-)

reklama
wybieramy sie dzisiaj do znajomych i zastanawiam sie czy mozna dzieciaki brac z domu na taki mroz, chodzi o to zeby je przeniesc do samochodu i potem do znjomych i odwrotnie, u nas o 7 rano bylo -16*. co Wy na to?

Do góry