reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
A ja myślałam że moi nie jedzą tak dużo ;-)
5-6 180 mleka
9-180 mleka + kaszka jaglano ryżowa
13- obiadek O 180-200, J 140-180
15- deserek 120
17- mleko lub sinlac 180
20- mleko O 210, J 180

Cześć dziewczyny, chciałam do Was dołączyć, przenoszę się tu z "ciąży bliźniaczej" Moje kruszyny przyszły na świat 22.10.2014 roku, Hania 2890 i Maja 2180. Oprócz dziewczynek mam jeszcze 2,5 letnią córeczkę Julię.
Chciałam sie Was od razu poradzić w sprawie karmienia piersią, jak długo karmiłyście i co zrobiłyście żeby nie zwariować przy tym :) Powiem szczerze ze już siły mi zupełnie opadły, one jedzą non stop, jedna skończy to druga płacze i tak w kółko, nie wiem czy mam pokarmu mało czy mało treściwy ale jest istna gehenna. Śpią max godzinę. Nie mówiąc już o moim samopoczuciu, przecież moja starsza córeczka też potrzebuje mamy, wraca ze żłobka a ja siedzę i karmię, jak wreszcie skończę bo zasną na troche dłużej to ona juz spi. Macie jakieś cenne rady i wskazówki jak przetrwać ten ciężki okres??????????? PROSZĘ POMÓŻCIE

Witamy kolejną mamę:-D. Musze Ciebie zmartwić, początki właśnie są takie trudne, nie ma się czasu dla siebie, pamietam tylko ciągle karmienie, karmienie, i karmienie, a nie możesz karmić jednoczesnie córek?? Wtedy już zaoszczedzasz czas na odpoczynek? Ja jeszcze w miedzy czasie ściągałam to wogołe nie miałam czasu ale z czasem wyrobisz się. ja karmiłam do 5 miesiąca swoich bąbli, potem dałam sobie już spokój, uważałam że starczy tego dobrego, i od tamtąd jest oo wiele więcej czasu na inne rzeczy m, in. odpoczynek. A dzieci na początku wiszą tak na cycku bo mają potrzebe ssania, i one wtedy traktują sobie pierś jako smoczek, na początku ssa intensywnie wtedy jedza a potem sobie cimciaja cycka jako smoczek :) musisz wyczuć je kiedy sa głodne a kiedy mają potrzebe ssania sobie, może miedzy karmieniami dawaj smoka im? Ja dawałam po skończonych 2 miesiącach dawałam tylko na noc,a teraz prawie wogóle nie mają, czasami Wojtek zachce w nocy córka wgóle odstawiła.

Katherine tylko najgorsze jest to że moja córeczka jest bardzo za mną stęskniona, tak jak ja za nią zresztą, pod koniec ciąży prawie wcale sie nią nie zajmowałam, bo musiałam prowadzic bardzo oszczędny tryb życia, potem moja nieobecność związana z pobytem w szpitalu, nie mogę pozwolić sobie na to aby ona cierpiała, wiecie jakie to straszne jak siedzę w pokoju z maluchami a słysze jak ona woła "ja chcę do mamusi" kurcze serce na milion kawałków sie rozdziera. Wraca o 16.00 a ja raptem godzine jestem w stanie dla niej znaleźć, tak tez nie moze byc. Z karmieniem jednoczesnym jest tak, że ciężko mi samej, poza tym one jak leżą na poduszce nieruchomo to przysypiaja od razu i jest tak jak piszesz, ciumkają pierś jak smoczek, po 40 minutach je odkładam a one swoje ręce zjadaja bo im się przypomniało że zapomniały sie najeść. Więc biorę jedną do cyca, chodze po domu robiąc przy tem jakieś czynności domowe, jak odłoże pierwszą do druga sie budzi i tak w kółko, cycki miękkie, ja od wczoraj z temp. 37,5, ledwo żyje. Z 18 na plusie tylko 4 zostały do zrzucenia, czuje się masakrycznie. Nie mam kiedy zjeść i mam MEGA DOŁA.

Madzia witamy. Karmilam 3 miesiace. Jak wychodze biegac to wszystkie dzieci spia, jak idę z koleżanką gdzies to synka dajemy dziadkom a maz zostaje z dziewczynami a jak wychodzimy gdzieś z mezem to moi rodzice zostają z trojka ;) wszystko da sie zrobić ;) ale początki sa ciezkie nie chce nawet tego wspominac i ciesze sie ze to za mną choć teraz tez lekko nie jest ;)

Madzia no cóż nie masz wyjścia musisz to przetrwać. Nastaw sie na ciezkie 3-4 miesiące później bedzie lepiej albo jak przestaniesz karmic. Ktoś Ci pomaga? Moze bedzie lepiej odciagac pokarm i podawac obu na raz butelka.

reklama
Do góry