reklama
emilek86
Fanka BB :)
Anulfka - 600g przez miesiąc to za dużo? dziwne. Co lekarz to opinia... Jedni mówią że kilo przez miesiąc to mało, a inni że 600g to dużo. I weź tu człowieku bądź mądry
katherine_mag
santini kamień z serca! Wiedziałam, ze będzie dobrze, SUPER!
jjka to ja pisałam o tranie ...
Emilek ja daje swoim tran zaraz po obiedzie 5 ml, i ja daje mollers bez żadnych smakowych świństw, i piją to od ukończenia 6 miesiąca, i tak będę im podawać cały czas przez wiele lat , tran jest bezpieczny, nie przedawkuje się i zdrowy, chociaż śmierdzi ale to nic.
Co do ciasta ja wczoraj upiekłam, tyle że z marchwią, czyli ciasto marchewkowe, z myslą o mężu a dzisiaj z rana mi się oberwało za zwrócenie mu uwagę na to że za mocno zakręca butelki , tak się odwdzięczył mi, ja tu mu dogadzam dupę a on jeszcze ma jakieś wąty, królewicz, i wiecie co popłakałam się jak dziecko, bo ja naprawde w domu zapie......, jeszcze mam czas na jakieś pieczenie, gotowanie, itp i to robie dla niego a on nie umie tego docenić:-(, tylko robi jakieś sceny o zwrócenie uwagi , Czuję sie niedoceniona, mam doła dzisiaj, eeh do dupy wszystko
jjka to ja pisałam o tranie ...
Emilek ja daje swoim tran zaraz po obiedzie 5 ml, i ja daje mollers bez żadnych smakowych świństw, i piją to od ukończenia 6 miesiąca, i tak będę im podawać cały czas przez wiele lat , tran jest bezpieczny, nie przedawkuje się i zdrowy, chociaż śmierdzi ale to nic.
Co do ciasta ja wczoraj upiekłam, tyle że z marchwią, czyli ciasto marchewkowe, z myslą o mężu a dzisiaj z rana mi się oberwało za zwrócenie mu uwagę na to że za mocno zakręca butelki , tak się odwdzięczył mi, ja tu mu dogadzam dupę a on jeszcze ma jakieś wąty, królewicz, i wiecie co popłakałam się jak dziecko, bo ja naprawde w domu zapie......, jeszcze mam czas na jakieś pieczenie, gotowanie, itp i to robie dla niego a on nie umie tego docenić:-(, tylko robi jakieś sceny o zwrócenie uwagi , Czuję sie niedoceniona, mam doła dzisiaj, eeh do dupy wszystko
Katharine- dzięki za info. Dzisisj idziemy na wizyte kontrolną wiec zapytam o ten tran.
Nie wiem co odpowidziec nt meza. Ja takich problemów w ogole nie mam. Mój m. zawsze dużo pomaga w domu, jest bardzo pracowity, minuty na tylku nie wysiedzi. Sprzata, gotuje, naprawi, przy dzieciach wszystko robi. Nei wiem co bym zrobila, jakby mi awanture o taki bzdet zrobil.
U nas od 3 dni A. jest w swietnym humorze. Prawie nie marudzi i nie placze. No może kilka razay dziennie mu się zdarzy na cos tam ponarzekać. Ojej, jaki to wtedy spokoj jest z takim dzieckiem. Wszystko idzie zrobić. M. niestety ma kryzys, bo zęby mu idą (znowu!) i do tego nie może przeboleć, ze A. się już tak przemieszcz a on nie. Cwiczy, cwiczy, probuje już nie raz miałam taki moment, ze bylam pewna, ze zaraz acznie raczkować ale niestety, kladzie się na brzuch i placze, bo u nie wyszlo. I tak caaaaalllyyy dzien.
Za to fajnie razem bawią się w a-kuku. Chowają się za zaslone i wyskakują z niej. Super to wygląda.
Nie wiem co odpowidziec nt meza. Ja takich problemów w ogole nie mam. Mój m. zawsze dużo pomaga w domu, jest bardzo pracowity, minuty na tylku nie wysiedzi. Sprzata, gotuje, naprawi, przy dzieciach wszystko robi. Nei wiem co bym zrobila, jakby mi awanture o taki bzdet zrobil.
U nas od 3 dni A. jest w swietnym humorze. Prawie nie marudzi i nie placze. No może kilka razay dziennie mu się zdarzy na cos tam ponarzekać. Ojej, jaki to wtedy spokoj jest z takim dzieckiem. Wszystko idzie zrobić. M. niestety ma kryzys, bo zęby mu idą (znowu!) i do tego nie może przeboleć, ze A. się już tak przemieszcz a on nie. Cwiczy, cwiczy, probuje już nie raz miałam taki moment, ze bylam pewna, ze zaraz acznie raczkować ale niestety, kladzie się na brzuch i placze, bo u nie wyszlo. I tak caaaaalllyyy dzien.
Za to fajnie razem bawią się w a-kuku. Chowają się za zaslone i wyskakują z niej. Super to wygląda.
emilek86
Katerine - ja też kupiłam ten zwykły mollers, z tym że babka w aptece powiedziała żeby dawać 2,5ml na dobę. 5ml to jest dawka dla dorosłych.
Jeśli chodzi o męża, to witaj w klubie. Faceci już po prostu tacy są. Ja to już zrozumiałam, że nie wiem jak się im dogadza to oni i tak tego nie docenią i za byle pierdołe zrobią aferę, także przestałam dogadzać mojemu M. O obiad martwię się dla dzieci. Sama coś tam zawsze zjem, a on niech się martwi o siebie. Czasami oczywiście robię obiad, ale nie zawsze mam na to czas i ochotę. A jak M pyta co na obiad to wzruszę ramionami i mówię że nic. Wtedy staje do garów i coś szykuje.
Jeśli chodzi o męża, to witaj w klubie. Faceci już po prostu tacy są. Ja to już zrozumiałam, że nie wiem jak się im dogadza to oni i tak tego nie docenią i za byle pierdołe zrobią aferę, także przestałam dogadzać mojemu M. O obiad martwię się dla dzieci. Sama coś tam zawsze zjem, a on niech się martwi o siebie. Czasami oczywiście robię obiad, ale nie zawsze mam na to czas i ochotę. A jak M pyta co na obiad to wzruszę ramionami i mówię że nic. Wtedy staje do garów i coś szykuje.
katherine_mag
Mój m nie jest, leniwy, tylko czasami nie pomyśli, i potem przychodzi i przeprasza, a ja mam gdzieś żeby co chwila przepraszać, niech w końcu pewne rzeczy zrozumie. Nie mówię pomaga, o co go poproszę to zrobi ale czasami idzie ręce załamać, jak potrafi z byle czego zrobić tak jak dzisiaj nie przyjemna sytuacje :/. Ja chyba tez przestane dogadzać, niech sobie teraz w weekend sam zrobi jeść, a wczoraj mówiłam ze zrobie tortille, teraz niech sobie pomarzy, nic nie robię, będę się obijać i z dzieciakami w kojcu siedzieć.
Co do tranu to ja daje 5 ml to jest zalecenie pediatry i tak daje, zwłaszcza ze teraz jest pochmurnie, coraz krótsze dni, tutaj w Norwegii w zimie widno jest od 9-00 do 15-00 czyli 6 h niezbyt dużo tego dnia, ja sama zacznę już brać tran bo robię się taka osowiała.
Co do tranu to ja daje 5 ml to jest zalecenie pediatry i tak daje, zwłaszcza ze teraz jest pochmurnie, coraz krótsze dni, tutaj w Norwegii w zimie widno jest od 9-00 do 15-00 czyli 6 h niezbyt dużo tego dnia, ja sama zacznę już brać tran bo robię się taka osowiała.
katherine_mag
A co do zębów, Wojtek ma juz 6 i znowu idą mu następne, tym razem kły i noce koszmarne powracają, wczoraj dałam mu Viburcol i paracetamol bo chciałam zeby troche pospał, bo po takiej nocy potem mam cały dzien z nim przerąbany, a Magdusia łagodnie przechodzi to ząbkowanie, nic nie płacze, śpi całą noc moja złociutka. Ona taka chudzinka, ciekawe co wasz lekarz powiedziałby na nią, że ją głodzę?? hehe Ona taki szczypioreczek długi. Teraz śpią moje łobuzy, potem idę z nimi po obiedzie na spacer, bo ładna pogoda, ale zimno, ja już ubieram ich w kombinezony, Wojtek ma kombinezon czarno-różowy hehe, Bo Magda dostała z 5 kombinezonów, i stwierdziłam ze nie będę mu kupować tylko w tym bedzie w ta zimę chodzić, mały jest to niech tam będzie.
Katherine a jak byłaś w ciąży to też brałaś tran? Pytam się bo kupiłam go a lekarka powiedziała mi żebym go nie dawała swoim dzieciom i zastanawiam się czy sama go nie wypić. Może dzieciakom dam co drugi dzień. Ehhh... Ci mężczyźni. Czasami po prostu za dobrze z nami mają, my im nadskakujemy, żeby im dogodzić a oni czasami nie potrafią ugryźć się w jęzor. Ja dzisiaj postanowiłam zrobić swojemu mięso do słoików zapiekane takie na kanapkę, bo mój M. to w ogóle wędliny sklepowej nie uznaje. Ciekawa jestem jak mi wyjdzie i czy mu będzie smakowało.
katherine_mag
anulfka a czemu nie kazała dawać?? Przecież to najzdrowsze jest, raczej te kapsułki to sama chemia . A w ciąży ja brałam w kapsułkach bo ja miałam straszne mdłości i codzien witałam się z panem klopem i nie mogłam tego do picia brać. a jak bierzezs jakies witaminy to masz tam juz wit d, musisz sprawdzić, co za dużo to nie zdrowo, ale skontaktuj się z lekarzem, bo wtym tranie jeszcze jest wit A a wiem ze nie mozna za dużo tej wit w ciaży brać bo dziecku zaszkodzi. najlepiej zapytaj się lekarza i powiedz jakie leki bierzesz.
Ja za jakąś chwilę ide kąpać dzieciaki, ale mam juz metode zeby jedno mi nie płakało w kojcu, stawiam sobie krzesełko do karmienia w łazience jednego kapie drugi siedzi i patrzy heheh, inaczej jest draka.
Ja za jakąś chwilę ide kąpać dzieciaki, ale mam juz metode zeby jedno mi nie płakało w kojcu, stawiam sobie krzesełko do karmienia w łazience jednego kapie drugi siedzi i patrzy heheh, inaczej jest draka.
reklama
emilek86
Katerine - ja od początku tak robię. Jedno kąpie a drugie siedzi w bujaku obok. Potem zamiana.