reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Santini super wiesci, ale do roku i tak nic chyba nie robia co? Tomus mial 3,5 po roku mielismy badanie zakrapialismy oczka atropina i po 4 dniach badanie wyszlo Ze T ma juz tylko 2 ale ponoc to dobrze bo jeszcze spadnie,lepiej jak plusy niz minusy,bo plusy spadna, a minusy nie pojda w gore, zobaczysz bedzie dobrze! Ja tam ciast nie umiem piec ale te dyniowe musze zrobic,ostatnio z okazji ze sis urodzila corke zrobilam jej ciasteczka z biala czekolada i mlekiem w proszku ale ja jak to ja spalilam je hehe

reklama
santini - dobrze, że tak szybko wszystko się wyjaśniło. Lekarze czasem na prawdę nie myślą co mówią. Powiedzą coś bezmyślnie a potem człowiek się zamartwia i odchodzi od zmysłów. To tak jak mi w 32t ciąży lekarz na izbie przyjęć powiedział żebym się przygotowała, że jeden płód w każdej chwili może obumrzeć i odesłał mnie do domu.

Anulfka - cieszę się, że ciasto smakowało. :-D

Katerine - kiedy podajesz dzieciom tran? Rano na czczo, czy jak? Kupiłam dzisiaj. Od jutra zaczynamy podawanie?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa otuchy i wsparcie. 13 listopada malutka ma drugą wizytę, wcześniej przez 5 dni będę zakrapiala oczka atropina, podczas badania zostaną dobrane okulary, jedynie poprzez nie Milenka może przestać zezowac, gdyż tak robi bo próbuje coś zobaczyć. Wada może być genetyczna (od strony męża rodzina ma nadzwrocznosc) lub fizjologiczna ( Milenka ma małe oczka, glowke i to może powodować wadę). Powem Wam, że nie mogę się doczekać kiedy założy okluraki, tak bardzo chciałabym aby już mnie zobaczyła i to co jej pokazuje co dnia, jestem ciekawa jej reakcji :-) cieszę sie, ze to jednak nie sprawność intelektualna jest zaburzona, teraz wiem, że nie odpowiada usmiechem, nie reaguje oczkam na mnie, bo po prostu mnie nie widzi.

Ps. Pisałam wcześniej, że nigdy nie jadłam dyni, a tu takiego smaka narobilyscie na ciasto dyniowe, muszę koniecznie spróbować.

Santini a to jednak bede okularki. No ale skoro musi zezowac zeby cos zobaczyc to pewnie.ale juz niedlugo zobaczy mamusie i bedzie usmieszkami odpowiadac na wszystko. Dobrze ze tak szybko wszystko sie wyjasnilo.

A co do dyni to kiedys nie jadlam bo nie bardzo mi podchodzila.jedynie smakowal mi drzem z dyni. Babcia robila. A ja teraz robie krem z dyni i z xhlopakami uwielbiamy i placki dyniowo ziemniaczane pycha

Emilek tez tak robie.dodajedo gotowania natke pietruchy i natke magii potem na koniec dodaje albo jogurt naturalny albo smiet. Tylko ze ja nie dajeza duzo dyni. Daje jej powiedzmy tyle co innych warzyw ze wychodzi pol na pol.dobra jest dynia ta ciemnopomaranczowa.dzis kupie ta zielona i sprawdze jej smak

Czyli robię podobnie. Magi nie dodam bo jej nie trawię. Jak tylko czuje jej zapach to już mi niedobrze :-D
A co do jogurtu czy śmietany to też u nas odpada. Mój M nie je zabielanych zup, także i ja przez tyle lat oduczyłam się jeść zupy ze śmietaną. :happy2:
Ja dynię to mam swoją. Taka, jaka mi wzrosła taką mam. Nie wiem nawet jaka to odmiana bo siałam trzy rodzaje, a potem zapomniałam która gdzie była. :-D

Dałam dzisiaj pierwszy raz dzieciakom tran. O dziwo ładnie połknęły i nie pluły.

Enilek swoja najlepsza. Mojej mamie nie wyrisla niestety wiec kupijemy. Ja to magii uwielbiam.kiedys ta w plynie uzywalam ale juz od namy zabralam nac i mam cala zamrazalke hihi uwielbiam jej smak zapach mmmyyyyy

reklama
Do góry