reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Karola życzę szybkiego powrotu do zdrówka !! :-)

ja dziś ugotowałam obiadek - kopytka i wiecie co nawet mi się udały...ostatnio jakoś wszystko mi się przypalało, rozgotowywało a dziś cud :-)

Karola zdrówka życzę!!
Tossa ja na ulotce do pasa poporodowego miałam zestaw ćwiczeń. Pas noszę po 4 godz. dziennie i staram się ćwiczyć po pół godziny codziennie ale różnie z tym bywa ;-)

Palinka dla was też dużo zdrówka:tak: U nas Ola cały czas chodzi do przedszkola i od listopada tylko raz chorowała. Tatuś daje jej "syropek" z cebuli i chyba to tak działa, bo sama wiesz że moja mała razem z twoją córcią chorowała ciągle.

Moje bączki nadal w szpitalu i może dopiero w przyszłym tygodniu ich wypiszą. A już zaczynałam się cieszyć że w piątek będą w swoich łóżeczkach spać :-( Nadal czekamy na wolne miejsca w szpitalu SALVE na Szparagowej w Łodzi. Chłopcy są zdrowi nie dostają żadnych leków, aparatura też odłączona. Igorkowi ustąpiły bezdechy i leżą tam bo mają uczyć się jeść z butli....i tu jest problem. Wczoraj pielęgniarka nakarmiła ich rano i jak przyjechałam na 12 na karmienie to powiedziała, ze raz już dostali z butelki i mamy ich nie męczyć!? Kuźwa to o co chodzi??? Przecież wystarczy im przy każdym karmieniu dać do wypicia kilka ml, zeby ze 2-3 min jedli z butli a resztę podać sondą, przecież musza to ćwiczyć, bo inaczej to jeszcze kilka miesięcy ich potrzymają!!! Ja rozumiem, że jedna pielęgniarka nie da rady nakarmić 7 dzieci ale przecież po to jechaliśmy półtorej godziny w jedną stronę. Co innego mówi lekarz ale widać pielęgniarka ma więcej do powiedzenia.... Mam nadzieję, że w tamtym szpitalu nie będą robić takich problemów.

Ostatnia edycja:
Rabbit mam pytanie, od kiedy podajesz dzieciom coś innego niż mleko i po ile takiego jedzonka zjadaja?

MoniaN.
Moje dziewczyny też były przez to długo w szpitalu,a pielegniarki dawały butle na 2 minuty i jak nie chciały albo zasypiały to odrazu sonda....wkońcu sie zbuntowałam i sama je karmiłam butlą nieraz nawet godzine i wtedy szybko sie nauczyły...Powodzenia:)

Monia będzie dobrze:) trzymam kciuki za naukę ssania:)

moje to jakoś inaczej bo sondą im nie wchodziło a z butli i owszem:p (całe szczęście:-))

Karola zdrówka i wytrwałości w jedzeniu kleiku... będzie dobrze i szybko zleci:)

Ostatnia edycja:
Monia - pamiętam dokładnie jak nasze córki chorowały w tym samym czasie :-) cieszę się że Ola zdrowa!! muszę mojego męża zmotywować może on też zrobi ten syropek..bo ja to jakaś ,,lewa'' po tej ciąży jestem :p dużo zdrówka dla maluszków i cierpliwości do służby zdrowia :-)

karola79 - jak Ty będziesz jadła tylko kleik to nam niedługo znikniesz :eek: długo jeszcze taka dieta?

MoniaN - tak to chyba jest już w tych szpitalach że trzeba się dopominać o swoje, wyobrazam sobie jak muszisz tęsknić za maluszkami. Szkoda że macie tak daleko do szpitala, bo dla Was to jest naprawdę wyprawa. Ale Twoje dzieci świetnie sobie radzą, takie maluszki a takie silne, oby tak dalej!

kasienkawisienka - mi położna mowiła że jak pojawią się jakieś problemy z brzuszkiem to żeby dzieci jak najczęściej dzieci leżały na brzuszku, ale nie wiem czy to działa.

rabbit - pytam tak na przyszlość - gdzie te rurki kupiłaś, w aptece zwykłej? A przy Mai do kaszek ja używałam tego smoczka trójprzepływowego z Aventu, pamiętam że Canpol tez miał smoczki do kaszki..

Palinka24 - zdrówka dla Laury, ja sie nie dziwię że się tak czujesz.. najgorsze jest jak dziecko choruje. Ale Ciebie pracodawca "zrobił", pewne jeszcze ze 2 tyg. poczekasz zanim dostaniesz zasiłek macierzyński.

mamaMaćka - chyba teraz większość z nas boi się wpadki, no chyba że któras mama planuje jeszcze rodzeństwo dla bliźniaków, ale u mnie bliźniaki mają już rodzeństwo. Też będę musiała na wizycie w 6tc zapytać gina.

Dziewczyny a u mnie nudy.. dzieciaczki są kochane. We wtorek skończyły 3 tyg. Kinga nie ma żadnych problemów z brzuszkiem i fajnie śpi. Konrad super je, ale czasami ma problemy ze zrobieniem kupki, ale kilka minut postęka i jest efekt. Tak jak czytam co rabbit pisała, to mam nadzieję że nie przerodzi się to w żadne kolki, oby nie! W ogóle on strasznie nie lubi leżeć w łóżeczku i w nocy zaczyna stękac i marudzić, ale jak go wezmę do łóżka do siebie to przestaje. Staram się nie uczyć go tego, ale czasami w nocy wolę go wziąć do siebie i spać. Taki pieszczoch rośnie.
A karmię głównie piersią, na noc dokarmiam tylko Nestle Nanem, tzn. na początku pierś a później jeszcze mleczko, tak z 60 ml. żeby mi lepiej spały. Sporadycznie w dzień daję też butlę jak widze że się nie najadły.
Maja rodzeństwo zaakceptowała :-)

U mnie waga stanęła w miejscu. Przytyłam w ciązy 29kg, 20 kg. zleciało, a te 8-9kg ani drgnie. :angry:

Dobrego dnia!

reklama
Karolka wracaj migusiem do formy kochana:). Zdrówka,zdrówka:).

Kurcze,dziewczyny tak sobie myslę,ze moze moje dzieciaki nie przechodziły kolek bo ja ich od po czątku na brzuchy kładłam. Przez pierwsze dwa miechy tylko w dzień ich katowała a potem to juz na całą noc tez na brzuchach( i tak jest do teraz).

Matko,ja tez musze isc i wreszcie ta wkłądke załozyć,bo jak by teraz była jakas wpadka to bym sie pochlastała, Wystarczy ze sama z 3 dzieci jestem,jeszcze ciaza i czwarty bąbel...o nie! za jakies 3,4 lata jak ci urosnął,proszę bardzo,ale nie teraz-litosci;-)

Oki lece,bo się towarzystwo budzi,a ja jeszcze z psem musze szybko wyskoczyć. papaa

Do góry