reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Karola duzo zdrowka!!!
Monia wszystko bedzie dobrze! Trzymam kciuki za dzidzie!
kAsienka ile Twoje dziewczynki zjadaja, bo u mnie wiecej jak 120 mleczka, lub mleczka z kaszka nie zjedza na raz. Oprocz tego daje zupke i deserek, a anoc tez mleczko z kaszka z butli i tez 120. Ale spia po tym 5,5 h, a nie 3 h :)

reklama
Moje dziewczyny zjadaja tez ok 120 czasem 140 ale kasze na noc z butli to i 200 potrafia:) Moje dziewczyny to spią juz po 10 godzin mniej wiecej z tym ze budza sie z kolka, ale jak ululam to dalej spia, a słoiczki to narazie marnie nam ida ....

Moi chłopcy zjadaja ok 160ml co 3-3,5h z przerwa nocna 8-10h do tego obiadek i deserek ze słoiczka, przy czym Filip na noc musi zjesc 230ml inaczej budzi sie z awantura:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

moje maluchy jedza 160-170 ml tak co 3h jak nie spia, w nocy zwykle sie budza raz a czasami przesypiaja cala noc (sa wyjatki jak sa niespokojne i sie budza ale na szczescie nie jest to zbyt czesto)
wazone byly w zeszlym tyg. ida leb w leb po 7800g (waga ur. Alicja 2050, Arek 2400g)

Karola zainteresowała mnie Twoja laparoskopia, co sie działo?
Po porodzie mialam straszne bole plecow i klatki piersiowej, bylam przerazona. Moj gin zasugerowal ze to po ciazy bo dzieci byly duze i moj kregoslup wysiadł...okazalo sie jednak po jednym z atakow jak wyladowalam w szpitalu ze to kamienie w pęcherzyku zołciowym, wiec skierowali mnie na zabieg.
Na usg miesiac temu mialam 3 kamyki, a usuwajac pecherzyk bylo ich 7:szok: fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

A tak a'propos jedzenia to moje smyki zjadaja po 150ml, Stas budzi sie w nocy raz ok 03.00 lub pozniej , a Tosia dwa razy ale i tak uwazam to za sukces bo mozna pospac.

Karola naszczescie juz nie ma fuuuuuuj i finito :-D
moje maluszki od jakiegos tygodnia zjadaja po 170 ml kazda , no i spia lepiej w nocy, za to w dzien rece mi opadaja ...
u nas znow wariatkowo, wrocilismy z Pl w ktorej cale 3 tyg chorowalismy , pod koniec sie wyzdrowialo i teraz na nowo Polska ludowa! luuuuuudzie:-(, zwariuje !!!:szok:

Milenko - buuuu współczuje... u mnie tylko Larcia chora ale daje lepiej czadu niż całe wojsko!!!!! zaczęło sie od zapalenia oskrzeli a teraz w pakiecie biegunka :-(

Kurcze 14 lutego mam 3 rocznicę ślubu i nie mam zupełnie pomysłu jak ją spędzić :-D

reklama
Do góry