reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Czesc nie bylo mnie cale wieki bo mialam w serwisie sprzet :). Moje blizniaki rosna, ciekawe swiata juz, Nikodem buntuje sie na mleko i malo przybieram wiec rozszerzam mu juz diete. Rehabilitujemy sie. Pomalutku do przodu w nocy Natalka idpuscila juz jedzenie a Nikos je raz takse super sie wysypiam. Idpuscilam po 4 miesiacaxh karmienie piersia wiec teraz to dopiero super z ogranizacja ;) pozdrawiam

reklama
emilka dzieki za pocieszenie;) niestety maja oboje asymetrie i piotrek ma krzywa glowe ze az przykro, dominika lekka ale martwie sie piotrkiem, pilnowalam go prawie miesiac jak tylko dostalam skierowanie do poradni rehab zeby klad glowe w druga strone, juz mniej sie wyginal w C, a od weekendu wszystko od nowa;( ahh oby szybko miejsca byly na rehabiliracje bo swira dostane z wyrzutow sumienia

Dziewczyny chciałam was zapytać jak u was wyglada sprawa z kąpielą i ostatnim wieczornym karmieniem. Ja staram sie dawać moim dziewczynom ostatnie mleko jakoś tak po 22ej żeby mi przestały jak najdłużej w nocy. Nie przesypiaja jeszcze całej nocy ale nie jest zle. Kąpie je przed ostatnim karmieniem czyli dość późno, ale jak zrobię kąpiel wcześniej to pójdą mi spać na dłużej i wszystko im sie poprzestawia. Jestem na etapie eksperymentowania po to aby noc minęła w miarę spokojnie i aby złapać trochę więcej snu. Jak to u was wyglada?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

dagos - wydaje mi się, że lepiej byłoby układać dziecko na plecach i obkładać główkę żeby leżał na wznak. Mi rehabilitanci kazali robić takie gniazdko z długiego kocyka albo ręcznika i kłaść w nie dziecko. Wtedy ciało odzwyczaja się od wyginania a i główka się prostuje.

dolores - u mnie kąpiel przed 20tą. O 20tej karmienie i lulu do 7.30 rano.

emilek a moze ja ci podrzuce dzieci i mi je wycwiczysz, i nauczysz spania cala noc;), chociaz nie mam tak zle, jedno karmienie w nocy i potem o 5, dzis czuje sie taka bezsilna ze wlaczylo mi sie jeczenie ze wszystko na moich barkach ;/ niech to slonce zacznie grzac bo jesienna depresje zaczne juz w sierpniu;)

Edytka- bo Twoje wyjątkowo stresujaco to przezyly:) bo zwyczajnie masz wyjątkowe dzieci:)

Emilek- u mnie tez wyginanie się przy jedzeniu. Dziś rano 10 min placzu nawet z butla w buzi :/ po poludniu to samo, w końcu padl bez jedzenia:) ah te ząbki.

Gosia- witaj!
Dobrze ze po wizytach wszystko w porządku:) oby tak dalej:)

Celina- no dobrze ze się odzywasz:) bo dlugo Cie nie bylo:)

Dolores, jak dla mnie za pozno kapiel. Ja od zawsze kapalam miedzy 19 a 19:30 wtedy mleko. Jak byli mali no to jedli 2x w nocy, później już tylko raz a teraz wcale. Spia do 6, 6:30 maks. Dzieki temu, ze kładziemy spac tak wcześnie mamy wieczory dla siebie. Ogladamy TV, filmy, pijemy winko czasami jak sa znajomi. Jak tak nauczysz chodzenia spac o 22 to co to będzie jak będą mieli 2 lata? O 24 będą jeszcze wariować. Zreszta wszystkie badania wskazują, ze dzieci najlepiej zasypiają między 20 a 21. Taka moja rada, zrobisz jak chcesz.

reklama
Do góry