reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ja mam krzesełka Chico Polly 2w1 i sa ok. Maja cerate, która latwo się czysci ale za to jak chłopaki dluzej siedza to sa spoceni, bo to powietrza nie przepuszcza. Szelki sa biale i oczywiście już umorusane od marchewki i buraczkow:-) Maja tylko kola z tylu ale nawet spoko je się przeciąga po mieszkaniu. Latwo się składają i rozkladaja i wtedy zajmują mało miejsca. Generalnie jestem zadowolona choć pare rzeczy bym udoskonalila.

A u nas dzisiaj sukces- pobudka tylko 2x w nocy. Wow. No i spali do 7:30, co się chyba nigdy wcześniej nie zdarzylo. Smielismy się z mezem ,ze odsypiali te ostatnie pare tygodni:)

reklama
Ineska - gratuluję, dzieciaczki śliczne, piękne włoski czarne mają:-)

Oj, pogoda wczoraj była okropna u mnie non stop padało, mam nadzieję, że we wrześniu słoneczko nam będzie świeciło na spotkaniu

Co do fotelików to ja mam peg perego prima papa diner, kupiłam używki za ok. 200 złotych i jestem bardzo zadowolona. Jest regulacja oparcia więc maluchy już miesiąc w nich siedzą, regulacja wysokości co potem przyda się jak dzieci podrosną. Do tego pamiętam, że jak oglądałam w sklepie to te wyglądały na najsolidniejsze i najwygodniejsze. Chodzi mi o miękkość siedziska. Wszędzie indziej było czuć te plastikowe oparcie a tutaj jest mięciutko. Cena nowych nieporównywalnie wyższa od innych marek, ale tutaj płaci się akurat za jakość.
Moje u mnie w domu służą już trzeci rok (miałam dwa krzesełka dla Leona, jedno u nas drugie u dziadków), tak jak pisałam, były kupione używane i do tej pory nic się nie zepsuło. W jednym tylko przetarła się ceratka ale zakleiliśmy taką miękką taśmą klejącą

Santini, na pewno u Ciebie też będzie lepiej, i to nie za parę lat, tylko szybciej. Oby tylko kłopoty z brzuszkami się skończyły. Tak jak pisze Emilek, w każdym wieku u dzieciaczków coś się dzieje, ale to nie jest zawsze powód do płaczu non stop, dzieciaki można uspokoić, a rodzice potem ile radości mają!! Czasem (na szczęście bardzo rzadko) zdarzają się trudniejsze egzemplarze, tak jak ma jjka (bez obrazy;-)), to te wrażliwsze dzieci, którym trudniej pogodzić się z trudnościami życiowymi. Wiem coś o tym, bo mój pierworodny trochę taki jest. Ale też idzie z nim wytrzymać, trochę więcej cierpliwości trzeba TYLKO....

JJka gratuluję dobrej nocki, trzymam kciuki żeby dalej było tylko lepiej, Ty już swoje odpracowałaś przy dzieciach :-D

Jjka :-) fajnie tak pospać, pamiętam jak my się cieszyliśmy. U nas jak już zaczęły przesypiać noce to tak już raczej zostało, więc bardzo możliwe, że i Wasze maluchy będą grzecznie spać już każdej nocy. Nasze wczoraj miały jakąś jazdę, bo nie chciały iść spać, strasznie rozrabiały, wreszcie padły ok. północy, a pobudka przed 8smą. Ale i tak mieliśmy prawie 8 godzin snu.

Kamilasze Warszawa nie jest aż tak daleko od nas, trzeba by było wysłać zapytanie o wycenę, zależy co byście chcieli. Mąż zajmuje się wykonaniem mebli, ale nie każdemu to pasuje, ze względu na cenę. Wybieramy się też niedługo do W-wy, więc nawet byłaby możliwość porozmawiania na żywo, pozatym zawsze może doradzić przez email. Podaje linka do strony, jest nie ukończona, bo czasu mi brak, aby tym się zająć, a na dodatek ktoś ukradł nam laptopa, w nim było masa zdjęć z różnych prac Nowoczesne kuchnie | dedora group Wcześniej mieliśmy angielską stronę, a że chciałam zmienić to usunęłam z serwera, bo przecież dane w laptopie były, a tu masz jak na złość złodziej wyczuł.

kamilasze zajmuje się sprzedażą akcesorii meblowych. Pytałam o szafę wnękową bo jak byś miala zamiar robic z drzwiami przesuwnymi to bym ci odradzała :-)

Emilek oj tam oj tam nie gadaj że są takie beznadziejne, moje takie mają i jestem zadowolona :-p. I nie są naprawdę ciężkie, fakt trochę zajmują miejsca aleu mnie nie ma z tym problemu, dlatego wolałam takie kupić niż same foteliki tylko do karmienia a do przestawiania mają kółka które tez można zablokować :).
A co do tych fotelików jakie kupujecie?? 9-36 kg czy mniejsze??

Katerine - ja po prostu napisałam moje odczucia związane z tym krzesełkiem ;-)
Fotelik kupuję 9-36. Recaro Young Sport. Oglądałam w sklepie na żywo i moje oczekiwania spełnia ;-)

z krzesełek ja mam jedno chicco polly ( Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, jest bardzo dobre, a drugie oddałam, było z mathercare jakaś tańsza wersja, nie rozkładane tak jak polly, lekkie, składało się, ale najwiekszym problemem były nóżki, a właściwie to jak zostały wykończone ( zabezpieczone) - gwoździki, czy tam wkręty rysowały podłogę

reklama
foteliki samochodowe- chyba zdeycyduje się na Romer King Plus 9-18kg, Duzo znajomych ma i sobie chwala.

Milla, gotadora- dziekuje za słowa uznania. Mam naprawdę nadzieje, ze za jakiś czas chłopaki mi się odwdziecza i zrobią bardziej "cywilizowani". J sobie wmawiam, ze to ze są tacy absorbujący i wymagający jest objawem ich niesamowitej inteligencji. HEhe, bo co jakos musze to wszystko racjonalizować:-)

Do góry