reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Multimama - gratuluję pozbycia się smoczka, w sumie to synus bardzo mądrze postąpił :-) wykonał pracę za Ciebie :-)

A ja znalazłam przyczynę kolek. Przez 1,5 dnia nie podawalam żelaza, objawy minęły jak ręką odjął, dziewczyny spały cały dzień i odsypialy tygodnie. Jednak to nie jest rozwiązanie problemu. Trochę się załamałam. Przecież żelazo prędzej czy później będę musiała podać, teraz biorą preparat w najlzejszej formie Actiferol, to nie wiem czy inny tym bardziej im podpasuje?? Sama przetestowalm wszystkie odmiany żelaza i wiem, że Actifer0l wywołuje najmniej skutków ubocznych.

Poza tym jestem po wizycie rehabilitantki. Niestety jedna corcia wymaga ćwiczeń. Jest bardziej wiotka i wygina się do tyłu. Na razie dostaliśmy zestaw ćwiczeń do wykonywania samodzielnie. W połowie września mamy wizytę u neurologa, jeśli nie będzie poprawy, to zadecyduje o intensywnej rehabilitacji.

Pozdrawiam wszystkie.

Dziewczyny nie ppotrafie wgrac sygnatury a jak już to zrobię to w ogóle się nie aktualizuje. Pomozecie??

Ostatnia edycja:
reklama
Santini wklej bb code w edycje sygnatury, teraz masz załączony obrazek dlatego się nie pokazuje. Jak tworzysz suwaczek to na koniec masz różne kody, z tego co pamiętam to ten pierwsz, bbcode jakoś tak, wklej tam gdzie się tekst wpisuje w sygnaturze, nie niżej gdzie załącza się obrazki, zrób sobie podgląd, jak wkleisz właściwy kod to od razu Ci się wyświetli na podglądzie, wtedy zapisz i gotowe :-)

mama
w PL 2017 zerówka dopiero, 2018 pierwsza klasa ;-) też już liczyłam :-D
Gratuluje pozbycia się smoków, ja z maluchami nie zrobię takich błędów jak z Nelą już mają smoka tylko na spanie :tak:

Dzięki Justynia:)bo zaczęłam się zastanawiać jak to jest i zgłupiałam.Ja też daję maluchom smoka tylko na spanie żeby później problemu nie było.Pewnie w samochodzie albo na dłużsxym spacerze też będę dawała.zobaczymy co z tego wyjdzie.

Justynia -do dobrego urlopu życzę. Na pewno wszystko się uda. A Twoja Kaja, to niezła laska, nogi długie do samej ziemi, Anja Rubik będzie miała swoją następczynie :-)

Emilek - mi by pasowało gdzies koło 13-tej, ale oczywiście mogę się dostosować. Jak u Ciebie z produkcją ciast? Może mogłabyś takie coś skombinować? Ja zrobię coś na grilla.
Kamila? a Ty jak?

Bibiana - super masz synków, że tak sobie pomagają. Fajnie bo od małego empatię możesz im wpajać, a to przecież bardzo ważne :tak:

Gabi - mam nadzieję, że szybko wszystko się wyjaśni, może jest tak jak pisze Justynia?

A to jeszcze pokażę moje towarzystwo:-) DSCN4621.jpgDSCN4660.jpga to z urodzinDSCN4450.jpg

Załączniki

• DSCN4621.jpg
    DSCN4621.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 82
  • DSCN4660.jpg
    DSCN4660.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 73
  • DSCN4450.jpg
    DSCN4450.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 84
Santini i jak poradziłas sobie z suwaczkiem?

Milla oj tak cudowni są.

Multimama ale słodziaki i jakie duże masz te dzieci, tzn sie wysokie :tak: a Maja jaką ma bujną czuprynkę :-D ale pewnie niedługo włoski jej urosną i mamusia bedzie robic kucyczki :tak:
No i gratulacje pozbycia się smoka:tak:
Moi tez smoka tylko do spania mają.

milla - sernik może być? :-D ewentualnie jeszcze jakieś inne. Co do godziny to ok chociaż pewnie bylibyśmy bliżej 14tej. A w ogóle to mam nadzieję, że pogodzę się z moim M bo tak mnie wkur... że omijam go szerokim łukiem. Jak się nie dogadamy to nici ze spotkania.

multimama - słodkie Twoje szkraby. Straszy synek jaki już duży. A córcia ma cudowną minę na zdjęciu z urodzin.;-)

Mam pytanie. Ile miały Wasze dzieci jak na obiad dawałyście samą zupkę bez mleka? Bo moi w zasadzie już obyliby się bez mleka na obiad ale nie wiem czy to nie za wcześnie tym bardziej że jedzą na dobę 5 posiłków więc mleko byłoby 4 razy.
I jeszcze drugie:-) Do jakiego wieku dzieci lepiej zakładać czapeczkę po kąpaniu? Jak były te upały to oczywiście nie ale teraz jak wieczory są już chłodne a mieszkamy w domku to nie wiem czy zakładać czy nie?

reklama
Justynia -do dobrego urlopu życzę. Na pewno wszystko się uda. A Twoja Kaja, to niezła laska, nogi długie do samej ziemi, Anja Rubik będzie miała swoją następczynie :-)

Emilek - mi by pasowało gdzies koło 13-tej, ale oczywiście mogę się dostosować. Jak u Ciebie z produkcją ciast? Może mogłabyś takie coś skombinować? Ja zrobię coś na grilla.
Kamila? a Ty jak?

Bibiana - super masz synków, że tak sobie pomagają. Fajnie bo od małego empatię możesz im wpajać, a to przecież bardzo ważne :tak:

Gabi - mam nadzieję, że szybko wszystko się wyjaśni, może jest tak jak pisze Justynia?

przypomnijcie mi proszę kiedy jest spotkanie. A czy będziemy siedzieć w domu czy na dworze, bo ewentualnie nie wiem co spakować. Co mam przynieść? Na razie tak na 80% potwierdzam. Jeszcze meza musze urobić, żeby w weekend nie pracowal.

Do góry